Apgūstam mākslu ar pirmsskolniekiem!

Apgūstam mākslu ar pirmsskolniekiem!

22. Oct 2011, 09:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs turpina ar ieteikumiem, kā darboties kopā ar zinātkāro pirmsskolnieku mājās! Šoreiz parunāsim par māksliniecisko prasmju apgūšanu!


Mākslas vērtības

 

Dodieties uz tuvāko mākslas muzeju un padariet to aizraujošāku, kopīgi veicot uzdevumus izstādes apskates laikā: sameklējiet trīs gleznas ar bērniem vai dzīvniekiem; atrodiet trīs fotogrāfijas ar ēkām; vai mēģiniet atrast gleznas vai fotogrāfijas noteiktos toņos, piemēram, gaišos un dzeltenos toņos. Kad esat apskatījuši visus mākslas darbus, apskatiet, varbūt ir iespēja iegādāties atklātnītes ar šiem mākslas darbiem. Šādā veidā pirmsskolnieks var veidot pats savu mākslas kolekciju.

 

Mājas darbs: kad esat atnākuši mājās, ņemiet krāsas, krītiņus, marķierus, flomāsterus, zīmuļus un aicini bērnu radīt pašam savu mākslas darbu, iedvesmojoties no redzētā muzejā.

 

 

Māksla literatūrā

 

Dodieties kopā uz bibliotēku pēc bērnu mākslas vai bilžu grāmatām vai atnes tās uz mājām! Izskatiet tās un pildiet mājas darbu!

 

Mājas darbs: pēc katras grāmatas izskatīšanas, pajautā bērnam, kā fotogrāfijas, zīmējumi vai cita veida māksla viņam patika un kā lika justies. Vai košās krāsas no grāmatas lika justies viņam pašam arī priecīgam? Vai dejojošie tēli vedināja uz dejām arī viņu?

 

Muzikālās mākslas vērtībās

 

Dodieties kopā uz kādu bērnu muzikālu koncertu vai skatieties ierakstus TV! Mūzika ikvienu spēj nomierināt un iedvesmot jaunām lietām.

 

Mājas darbs: Izveidojiet paši savus mūzikas instrumentus! Piepildiet pudeles ar zirņiem vai pupām, lai izveidotu marakasu. Vai izmantojiet katlus, bļodas un karotes bungām! Un muzikālo vērtību radīšana var sākties!

 

Kā Tu bērnu iepazīstini ar mākslas pasauli?