Aicinām sadalīt Rīgas domes finansējumu visiem bērnudārzu audzēkņiem vienlīdzīgi

Aicinām sadalīt Rīgas domes finansējumu visiem bērnudārzu audzēkņiem vienlīdzīgi

09. Aug 2012, 22:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vecāku iniciatīvas grupa „Nauda seko bērnam” aicina Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu aktīvi rīkoties, lai pašvaldības finansējums tiktu sadalīts visiem pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem vienlīdzīgi jeb atbilstoši izmaiņām Vispārējās izglītības likumā.

 

Esam nosūtījuši vēstuli N.Ušakovam, kurā lūdzam nekavējoties pārskatīt šī gada 19.maijā Rīgas domes pieņemtos saistošos noteikumus, kas paredz četras iespējas rīdzinieku bērnu nodrošināšanai ar vietu pirmsskolas izglītības iestādē.

 

Tā kā attiecīgie Rīgas domes noteikumi (nr.123 Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju”) paredz atšķirīga apmēra pašvaldības finansiālo atbalstu bērnudārzu audzēkņiem, aicinām N.Ušakovu  pēc iespējas ātrāk nodrošināt saistošo noteikumu atbilstību Vispārējā izglītības likuma normām.

 

Atgādinām, ka 1.jūlijā Saeima pieņēma grozījumus Vispārējā izglītības likuma 21.pantā, nosakot, ka vietējās pašvaldības savā administratīvajā teritorijā nodrošina vienlīdzīgu pieeju pirmsskolas izglītības iestādēm bērniem jau no pusotra gada vecuma. Tas nozīmē, ka esošais pašvaldības finansējums pirmsskolas izglītībai sadalāms vienlīdzīgi visiem bērniem un seko uz attiecīgo bērnudārzu, neatkarīgi no tā, vai tā ir pašvaldības vai privāta iestāde.

 

Tāpat vecāku iniciatīvas grupa „Nauda seko bērnam” lūgusi Rīgas domes priekšsēdētāju sniegt skaidrojumu, kā tiek aprēķināts pašvaldības līdzfinansējums 93 latu apmērā tiem Rīgā deklarētajiem bērniem, kuri apmeklē privātu pirmsskolas izglītības iestādi un izstājušies no rindas uz vietu pašvaldības bērnudārzā. Vēlamies konkretizēt, kuras izmaksas iekļautas 93 latu līdzfinansējumā, kas pēc Rīgas domes amatpersonu iepriekš paustā, esot „vidējās izmaksas par viena bērna uzturēšanu pašvaldības bērnudārzā”.

 

vecāku iniciatīvas grupa

„Nauda seko bērnam”

 

20. Oct 2011, 13:52

Mums nebija citas izvēles un bijām spiesti doties uz privāto bērnudārzu (vecmāmiņas, kas pieskatītu, nav un labāk bērnudārzā nekā aukle un auklei maksāt sanāktu vēl dārgāk). Jā, mani arī interesē, kāpēc šāda summa (katrā pašvaldībā atšķirīga) un kāpēc ir jāmet ārā no rindas. Varēja taču ielikt rindā uz maiņu vai kā tamlīdzīgi. Tagad varēšu 6 gadus dzīvot neziņā, vai pēkšņi to 93 latus nenoņems un nebūs jānožēlo, ka no rindas izstājāmies, bet patreiz es visu to summu privātajam bērnudārzam samaksāt nespēju (atkal esmu jau nedēļu bez naudas, labi, ka drīz alga)!