17. decembris - Karstās līmes vitrāžas #mansmaterialuskapis

17. decembris - Karstās līmes vitrāžas #mansmaterialuskapis

17. Dec 2017, 13:06 [BEZsaistē] Rasa Vītola [BEZsaistē] Rasa Vītola

Ai. Kā tuvojas tas jaukais un smaržīgais Ziemsvētku brīdis, kad par mācībām domu vairs nav. Vēlos dekorēt, radīt noskaņu un arī bērniem dot vairāk brīvības un prieka. Kā trešo daļu no ''nedēļas nogales līmpistoles" projekta realizēju vitrāžu. Ideju noskatīju Pinterestā (mīlu to vietni, godīgi, varētu stundām sēdēt un rakāties meklējot jaunas idejas) un jau novembrī atradu materiālus (caurspīdīgus konfekšu papīrīšus) tomēr kaut kā nesadūšoju realizēt, tagad - iedvesma, motivācija lielāka un aiziet, lai tad šoreiz būtu vitrāža.

Kas nepieciešams? (prakstiski tas pats ka iepriekšējā bloga rakstā par rotājumiem)

  • Caurspīdīga plēve dažādās krāsās (konfekšu papīriņi, kancelejas preču veikalos var nopirkt plēvi, kas paredzēta darbu iesiešanai – arī dažādās krāsās,  vai arī prožektoru filtru plēve – dārgākais no variantiem, utt)
  • Līmes pistole
  • Karstās līmes stobriņi (Var iegādāt arī krāsainos stobriņus. Ļoti reāli izskatīsies, ja vitrāžas kontūras būs no tumšas - vēlams melnas, vai metāliskas - sudraba, bronzas līmes)
  • Stikla pamats
  • Šķēres (ja gadās kļūdīties, pēc tam ka līme apkaltusi, to var mierīgi nogriezt)

Darba gaita: 

  1. Izprintē, uzzīmē vēlamās vitrāžas trafaretu. (Savu zīmēju ar roku, jau esat pamanījuši, printētus materiālus neizmantoju, jo vienkārši - mums mājās visi printeri ir bēniņos un nedarbojas, jaunu gādāt neceļas roka, jo daudz citu vajadzību.)
  2. Trafaretu liek zem stikla pamata.
  3. Izgriež attiecīgās vitrāžas daļas no plēves.
  4. Sakārto uz pamata tā, lai uzreiz var zīmēt ar līmi pa virsu.
  5. Ja gribat darbiņu ļoti, ļoti precīzu, iesaku pielipināt katru vitrāžas gabaliņu stūrīšos ar niecigām karstlīmes pilītēm pie stikla. (Pati biju nepacietīgāka un slinkāka, un zīmēju uzreiz pieturot katru gabaliņu ar zīmuli, bet tā riskēju, jo ik pa brīdim gabaliņi izkustējās un darbiņš var nesanākt precīzs) 
  6. Kad mozaīka sakārtota, starpiņas aizpilda ar karsto līmi. 
  7. Ņem nost no stikla - ļoti uzmanīgi, un griež uz otru pusi. (Var izmantot nazi, lai vieglāk aizķert karsto līmi)
  8. Zīmē kontūras vēlreiz, tikai no otras puses, lai plēves gabaliņi būtu "ieslēgti" karstās līmes lodziņos un neliptu vaļā/nekustētos.
  9. Vitrāžā gatava.
  10. Vitrāžu pielipina pie loga ar to pašu karsto līmi vitrāžas stūros. (Kā jau esam noskaidrojuši, karstā līme pielīp pie stikla pat ļoti labi, bet tikpat labi arī nāk nost, ja to ar nelielu spiedienu parauj (galvenais - neatstāj pleķus uz stikla) ).

Skatiet galeriju, kā man veicās ar šī mazā projekta izpildi. 

---

Vitrāžu pieliku vēlu vakarā, kad mazuči jau klusi šņāca katrs savā migā. No rīta ceļoties bija labs pārsteigums, rūķis logā dāvaniņu atstājis. 

Lai Jums jauka un siltuma piepildīta 3. adventes svētdiena. 

---

Aicinu Jūs sekot arī manam blogam FACEBOOK vai  man pašai iekš INSTAGRAM

---

Gribu arī teikt lielu paldies Māmiņu Klubam - ierakstus vienmēr paceļ un arī Facebook dalījās. Paldies. Tas dod lielāku motivāciju radīt, rakstīt un darboties tālāk!

---

Aicinu arī piedalīties mana bloga konkursiņā.

  • Līdz 23. decembrim arī Tu vari paspēt kopā ar savu bērnu radīt vienu vai vairākas radošās aktivitātes (nav būtiski vai tieši Ziemassvētkiem, vai vispārīgi - kā strādā un darbojies mājās kopā ar savu bērnu).
  • Uzrakstīt par to Facebook, vai Instagram ierakstā - obligāti pievienojot haštagus/mirkļbirkas #bezsaiste un #mansmaterialuskapis
  • Ievēro - Facebook ierakstiem jābūt publiski redzamiem, lai Instagram es redzētu Tavu ierakstu, Tev uz konkursa laiku 'jāaslēdz' profils lai to var redzēt visi lietotāji.

Kas būs konkursa balvā?
Par to gan rakstīšu atsevišķā blogā vēl, bet ieskatam - šīs jaukās meldru mantiņas var rotāt arī Tavu Ziemassvētku eglīti, atliek tikai piedalīties! 

Lai Jums radoši darbiņi un jauks šis svētku gaidīšanas laiks! 

20171216115407-27975.jpg