14.februāris: dāvaniņas, rotājumi - kā to padarīt interesantāku?

14.februāris: dāvaniņas, rotājumi - kā to padarīt interesantāku?

04. Feb 2017, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Svētā Valentīna dienu mūsdienās nereti svin pat skolās un bērnudārzos. Lai gan neviens precīzi nezina, kā šie svētki radās, un kādas ir patiesās šo svētku tradīcijas, daudziem patīk apmainīties ar kartiņām, saldumiem, tāpat populāri ir arī mīļi apskāvieni un bučas šajā dienā. Piedāvājam arī mēs izgatavot saviem spēkiem kartiņas un sirsniņas kā dāvaniņas Valentīna dienai. Protams, jāsāk savlaicīgi, lai uz 14.februāri viss jau būtu gatavs!

Валентинки своими руками

Izdomā novēlējumu un uzdāvini to neparastā veidā

Slepenība, mazliet noslēpumainības un īpašs noskaņojums garantēts!

  • uzraksti vēlējumu uz baltas papīra lapas ar citronu sulu. Lai izlasītu šo vēlējumu, tā saņēmējam lapa jāizgludina.
  • saliec kopā vairākus saldējuma kociņus, lai veidotos kvadrāta forma. Uzraksti uz tiem vēlējumu, bet kociņus kopā nesalīmē. Saber kociņus pēc tam aploksnītē, un kā puzle novēlējums saņēmējam būs jāsaliek.
  • uz papīra sirsniņas uzraksti ko mīļu, zīmīti sarullē un ieliec nepiepūstā balonā. Pēc tam balonu piepūt un kopā ar kādu našķi uzdāvini kādam sev mīļam, tuvam cilvēkam. Lai izlasītu tevis rakstīto, saņēmējam balons jāpārdur.
  • piepūt baltu, sarkanu vai rozā sirds formas balonu, aizspied tā galu un uzraksti uz balona ko jauku. Pēc tam no balona izlaid gaisu. Lai izlasītu vēlējumu, saņēmējam šis balons jāpiepūš

Valentīna dienas dāvanas: kas kuram tiks?

Valentīna dienā var sarīkot arī jautru loteriju, kur kā dāvanas var kalpot ne tikai suvenīri, bet arī šo svētku tematikai veltītus našķus.

Cepumiņi ar laba vēlējumiem

Te var būt divas iespējas: var izcept jebkādus cepumiņus un katru no tiem iesaiņot interesantā papīrītī, uz kura ir kāds jauks vēlējums vai arī var izcept ko līdzīgu laimes cepumiņiem, kad vēlējums noslēpies pašā cepumiņā. 

Sirsniņas no sāļās mīklas

Можно делать валентинки не только из бумаги, но и из соленого теста. Приклейте магнитные полоски сзади выпеченных сердечек, и вы получите магниты на холодильник. Приклейте булавки сзади сердечек, и вы получите брошки. Проденьте в дырочку ленту, и получится колье.

Tās rezultātā var būt gan kā galda dekors, gan kā logu dekors, gan arī kā magnētiņi, kas rotā ledusskapi.

Kā pagatavot sāļo mīklu?

Vajag:

0,5l miltus

250gr sāls

2 ēdamkarotes eļļas

150gr ūdens

Visu samaisa, samīca, līdz nelīp vairs pie rokām. Masa ideāla priekš darbošanās arī ar mazākiem bērniem!

No mīklas var izveidot sirsniņas, tās var izkaltēt, pēc tam izkrāsot un pat nolakot.

Подарок на День святого Валентина

Lai radoša Valentīna dienas gaidīšana!

Māmiņu Klubs