14. decembris - "Karstās līmes rotājumi" #mansmaterialuskapis

14. decembris - "Karstās līmes rotājumi" #mansmaterialuskapis

14. Dec 2017, 11:19 [BEZsaistē] Rasa Vītola [BEZsaistē] Rasa Vītola

Nevar visu laiku, bez apstājas, tikai attīstīt un darboties, dažkārt vienkārši jāiepauzē, jāatpūšas, jo labākie sasniegumi ir tad, kad bērniem ļauj atpūsties. Tādēļ mācības šodien noliekam nedaudz malā.

Man jau šķiet ka katrā mazā darbiņā varam atrast ko radošu un te nu ļāvu vaļu savām fantāzijām un radīju rotājumus ko var karināt eglītes zaros, vai vislabāk, ļaut mirdzēt loga rūtī.

Sen jau biju šo ideju noskatījusi un pagājušā gadā mūsu mājas logus rotāja skaistas karstās līmes sniegpārsliņas (vai ledpārsliņas?). Tā nu šogad nolēmu, ka šis, jau atzītais, dekors varētu būt abu dēlu bērnu dārzā/1grupiņā rūķa dāvana. Jā, jā... Grabšķu kalendārs iet uz pilnu klapi, bet... eh. Ka tik bērniem prieks (un mammām sirmi mati!).

Līdz nesāku darīt, es neapjautu, ka viss tik ilgi ievilksies. Galu galā darbojos visu vakaru un pat nācās ziedot daļu miega, jo cītīgi vilku, līmēju, spiedu un centos panākt to, lai man būtu 53 skaisti dekori ko palīdzēt rūķim iestūķīt bērnudārznieku zeķītēs.

Šodien ar Jums dalos procesā un gala rezultātā - varbūt kāds iedvesmosies un uztaisīs savās mājās.

Bērniem šis gan īsti nav piemērots darbiņš, jo karstā līme var nopietni apdedzināt mazus pirkstiņus, bet bērnus noteikti var iesaistīt lai izvēlās krāsas, šķro bumbiņas vai pērlītes un dekorē māju. Maniem bērniem tik ļoti patīk karināt jaukus nieciņus eglītē ( šogad nolēmu, ka bērnistabu rotās sarkanā grimoņa zars, jo gribu izvairīties no lielās skuju nekārtības. Nē, nē! Mākslīgo egli noteikti ne. )

Kas nepieciešams, lai pagatavotu caurspīdīgos 'ledus' brīnumus?

  • Līmes pistole
  • Karstās līmes stobriņi (var atrast arī krasainus, mēs izmantojām parastos/ caurspīdīgos)
  • Dažādu krāsu pērlītes
  • Stikla pamats
  • Balta lapa
  • Zīmulis

Darba gaita: Uzzīmēju uz baltas lapas vēlamā dekora dizainu. Uzliek stiklu pa virsu. Kad līme uzkarsēta, var sākt zīmēt uz stikla. Var mēģināt lipināt pērlītes uzreiz līmē iekšā, bet man ātrāk gāja, ja sataisīju dekorus vispirms un tad lipināju pa vienai pērlītei virsū, jo kamēr uzvelk dekoru uz stikla un sāk likt pērlītes, puse dekora jau palikusi nedaudz cieta un pērlīte vairs nelīp klāt tik stingri, vēlāk risks, ka nobirs nost. Kad dekors atdzisis/sacietējis, to uzmanīgi un lēnām nolipina nost. Talkā var nākt galda nazis vai kāds cits rīks. Ja grib, var zīmēt uzreiz uz loga, tad atstāj un lipina nost tikai tad, kad Ziemassvētku smarža no mājas izvēdināta.

Sniegpārsliņas veidoju daudzslāņu, lai krāšņāk. Uztaisīju 2 vai 3 atsevišķas pārslas un salīmē kopā.

Lūk ieskatam, kā man te viss sanāca. :)

Lūk. Skaistumi. Ceru ka iedvesma, kaut neliela radās. Lai Jauks šis pirmssvētku laiks.

---

Atgādinu par akciju, kuras noslēgumā izlozēšu vienu laimīgo, kuram/ai tiks manis darinātie meldru skaistumi Ziemsvētku eglītei.

Klikšķini uz attēla un nonāksi pie Facebook ieraksta, tālāk dari visu kā aicināts un tad jau 23. decembrī noskaidrošu, kurš/a būs tas laimīgais.

Piedalies!

14. Dec 2017, 11:36

Hmm. Kaut kas nogāja greizi liekot rakstu. Lai vai kā. Saite uz konkursiņu šeit. https://m.facebook.com/bezsaiste/photos/a.372471389825050.1073741829.286016291803894/372470846491771/?type=3&source=54