Iesoļojot jaunā sezonā, vairosim kopā pozitīvo!

Iesoļojot jaunā sezonā, vairosim kopā pozitīvo!

22. Aug 2014, 12:12 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Laiku pa laikam ne tikai dzīvē, bet arī portālā, kas arī patiesībā ir daļa no dzīves, mēs sastopamies ar dažādām negācijām. Un, protams, tas viss ir normāli, bet reizēm tomēr tādas situācijas liek aizdomāties. Aizdomāties par to, kāpēc tas viss, aizdomāties par to, vai varam ko darīt lietas labā, aizdomāties par to, vai tas, ko darām nonāk tajā pareizākajā veidā pie lasītāja.

Māmiņu Klubs allaž cenšas jūs pārsteigt ar pozitīvo: aizraujošus stāstus no topošajām un jaunajām māmiņām, piedāvājam interesantus konkursus, kuros var piedalīties, ja ir vēlme; piedāvājam iesaistīties dažādos TV un interneta projektos, ar mērķi - parādīt citiem, ar mērķi - dalīties pieredzē caur rakstos, foto, video redzamajām māmiņām, ekspertu padomus. Piedāvājam pilnīgi bezmaksas jums testēt dažādus produktus, un vienmēr priecājamies, ja rezultātā pastāstat mums, kā tad ar šo produktu testēšanu jums ir gājis!

Mums ir ļoti žēl, ka mūsu pastāvīgajām blogerēm, māmiņām, kas ir pietiekoši, patiesībā, drosmīgas, lai rakstītu ar īsto vārdu, ievietotu profilā savu īsto foto, tāpat arī rakstos, ir jājūtas reizēm sarūgtinātām.. Galu galā, mēs cenšamies iedvesmot viena otru, parādot, kas mums padodas, kaut vai ar rokdarbiem, ne tikai ar blogiem! Galvenais iedvesmas avots ir bērni! Un tas, ka māmiņas raksta, nebūt nenozīmē, ka viņu bērni ir atstāti novārtā, jo dēļ rakstīšanas tiem nav laika. Un tas, ka viņas raksta, nebūt nenozīmē, ka viss, ko viņas vēlas, ir pretī saņemt uzslavas un apliecinājumu, ka viņas ir labākas vai interesantākas kā citas mammas. Viņas vienkārši ir drosmīgas un atklāti dalās savā pieredzē.

Vai esat aizdomājušās, kā un cik daudz citām mammām šī jūsu iesūtītā atklātā pieredze noderējusi? Gaidot pirmo, otro vai trešo bērniņu - katru reizi sievietei tas viss, vairāk vai mazāk, ir kā jauns piedzīvojums. Un katrā no tām reizēm viņai nepieciešams kāds padoms. Kur lai vēl meklē padomu, ja ne citu māmiņu pieredzē?

Un arī mēs pamanījām, ka konkrētās māmiņas mērķis nebija uzsvērt kādus īpašos komentārus vien, viņa vēlējās likt aizdomāties mammām, kas regulāri, savā ziņā, aizvaino tās mammas, kas uzdrošinājušas dalīties savā pieredzē, pastāstīt par piedzīvoto vai pārdzīvoto. Piekritīsiet taču, ka arī parastā, cilvēcīgā sarunā uz ielas, ne vienmēr būtu vēlme turpināt sarunu, ja otrs sarunu biedrs jums uzsvērtu, ka neesat diezcik interesanta sarunu biedrene, piemēram..

To sauc par toleranci un cilvēcību. Man kā portāla redaktorei jālasa un jāatbild uz šāda veida komentāriem, bet ziniet- tā kā savā dzīvē mēģinu neielaist negatīvismu, nedaru to labprāt. Iespējams, ka tas ir naivi, nevēlēšanās saskarties ar realitāti, bet tā vienkārši ir vieglāk. Necepties par lietām, par kurām nav jācepas. Uzslavēt un priecāties par labo un negatīvo nobubināt zem deguna vai racionāli diskutēt par to.

Es arī pati esmu bijusī Superbēbīša māmiņa- dzemdības TV, blogi, tikšanās. Tas viss mani aizrāva un saistīja, un saista joprojām. Bet tā otra medaļas puse, kas slēpjas aiz negatīviem komentāriem, noraidījumu, neizpratni, sakustināja manu pasauli. Ja man tagad piedāvātu piedalīties šādā projektā, es piekristu! ATKAL. Tieši tāpēc es tikai paceļu cepuri to daudzo Superbēbīšu ģimeņu priekšā, kas mums Māmiņu Klubā Baltijas valstīs bijuši, jo viņi to nedara aiz vēlmes izrādīties. Aiz vēlmes paspīdēt. Aiz vēlmes būt populāriem. Tas ir kas cits. Kur vēl jūs varētu iegūt tik fantastisku pieredzi,tikšanās ar dažādiem speciālistiem, neaizmirstamu video atmiņu krātuvīti. Arī man šī bija lieliska pieredze, kuru ne mirkli nenožēloju. Par spīti negatīviem komentāriem.

Daniela šogad uzsāk jau skolas gaitas, bet vienu varu teikt droši, es zinu, kā tas ir, ja vēlies dalīties savā pieredzē, mācoties no tās arī pats, un tai pat laikā, saņemt ne visai patīkamus komentārus no cilvēkiem, kuri uzskata, ka viņiem ir tiesības tevi nosodīt vai kā citādi aizvainot.

Mēs katrs esam citādāks. Vienam būs pieņemama bēbīšu bildīšu atrādīšana, citam- nepavisam. Tā ir katra konkrēta cilvēka izvēle, kas tiek respektēta.Un galu galā- jūs taču visas interesē, kāds bēbītis piedzimis, kā izskatās, kā gāja dzemdībās. Līdzīgi kā ar slavenībām, kuru gaitām sekojam. Un Māmiņu Klubā patiešām ir māmiņas, kuras zina daudzi jo daudzi, jo viņas ir tik atvērtas, tik foršas, tik draudzīgas!

"Pasaki, kas ir Tavi draugi un es pateikšu, kāds esi Tu pats!" Es aicinātu pozitīvās mammas turpināt ienest šeit gaišumu, dalīties savā pieredzē (wwowww, cik daudz blogu no jaunām blogotājām ienākuši) un neņemt galvā nievas un mieles. Jo tie visbiežāk "nepersonalizēti" profili, kuri vienkārši raksta komentārus, iekožot cita citai. Kā būtu, ja mēs sāktu pozitīvisma kampaņu- katru dienu kāds labs darbs? Tas ir veids, kā mainīt sevi un arī visu apkārtējo. 

Šī ir nebeidzama tēma. Bez gala. Bez kādas vienas patiesības. 

Mana apņemšanās- šajā mēnesī, tuvojoties rudenim, ienest vairāk krāsu, smaidu, pozitivo un palīdzīgu roku viena otrai! 

Rakstiet, es atbildēšu!

Vairojot labo un gaišo mums apkārt,

Kristīne, portāla redaktore

22. Aug 2014, 16:26

Oho! Vesela kampaņa dēļ viena bloga, kurš arī tika tapināts dēļ pāris komentāriem.

cecii cecii 22. Aug 2014, 16:21

Es arī gribu vairot labo, vēlreiz atvainojos Ingai par negribēto uzbraucienu reklāmas sakarā. Tā gadās, ka dažkārt nepadomāju līdzi, tas konteksts pazuda tulkojumā. Kā jau te vairākas meitenes pareizi teica - tas nebija vērsts konkrēti pret bloga autori, bet pret "pastāvošo iekārtu" kopumā.
Kopš zināma laika strikti šķiroju, ko šeit lasīt, ko ne. Nu nav man pieņemams, ka šeit reklamē Rasēnu kā veselīgu pienu, kaut patiesībā jebkurš dietologs apstiprinās, ka tas ir saldināts neveselīgs našķis ko nevajag lietot ikdienā un ar pienu tam praktiski nav nekāda sakara. Par to piena maisījumu došanu līdz 3g. vecumam - nu ārprāc (pajautājiet labāk viedokli Ilzei Lipskai no godaģimenes.lv, viņa lasa daudz gudras grāmatas un pratīs pamatot, ko nelabu bērna organismam nodara šāda veida nedzīvi produkti ar tādu daudzumu pievienotiem sintētiskajiem vitamīniem). Tāpēc es tādus reklām vai lobētos rakstus nemaz neveru vaļā, jo tā ir MANA problēma/priekšrocība, ka nevēlos, lai manu viedokli kāds ietekmētu.
Torīt, kad tapa it kā "naidīgais" komentārs vēlējos izlasīt Sabīnes blogu. Nopriecājos, tik sen par viņu nebija nekas dzirdēts. Atvēru, saskumu, atkal reklāma. Mēģina man nopārdot kaut kādu "cisku rulli". Lai nu būtu, kas vēlēsies, lai tērē naudu.
Un tad, beidzot kaut kas īsts un patiess, Ingas blogs. Tik es visu pateicu ne tā.
Līdz ar to, Inguc, piedod un turpini rakstīt, jo tu to dari ļoti labi. Un MK bez taviem blogiem nebūs tas.

Tas atkarīgs, kur mammas pašas ievieto savus blogus/ rakstus!

Šī gada mērķis- sakārtot forumu, kas jau lēnām tiek darīts ar programmētāju,lai visem kļutu skaidrāka kārtība forumus😀

DaceT DaceT 22. Aug 2014, 14:03

Slēgtās grupiņas es saprotu. Nesaprotu ko citu, bet varbūt esmu apslēptā blondīne😃 Ienākot MK pēc ilgāka pārtraukuma pabrīnījos par to, ka tās lietas (jautājumi utt) tiek likti pie blogiem, pirmajā lapā, lai gan agrāk tas tika darīts forumā. Bet forumā atrodamas lielākot slēgtās grupiņas, vai pērk un pārdod.

Bišku ne pa tēmu, bet...

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 22. Aug 2014, 13:59 pandulaacis

nu tad cita runa 😃 es tak neparzinu,kur visi Mk lietoaji dzivo

pandulaacis pandulaacis 22. Aug 2014, 13:55 minniite

No Jelgavas līdz Māmiņu Klubam? 😉

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 22. Aug 2014, 13:52 pandulaacis

a,kajas nav? 😃 ejiet pastaigas

pandulaacis pandulaacis 22. Aug 2014, 13:51 minniite

Paskat, kas par eksperti! 😃

Katrs otrais bēbis necieš braukšanu mašīnā - tas vienkārši ir laika jautājums.

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 22. Aug 2014, 13:46 pandulaacis

nu ir jau jabut iemeslam kapec berni blauj.

pandulaacis pandulaacis 22. Aug 2014, 13:45 minniite

Bļaujot un vemjot? Malači! 😉

Ja nopietni - patiesībā nav vēlēšanās. Labprāt satiekos ar savu bēbīšforumu mammām, pie tā tad arī palikšu. Pašapziņas vai baiļu problēmas šeit absolūti nav pie vainas - internetvidē es esmu daudz pieklājīgāka kā realitātē 😉

ha ha. mēs pat teju 2000km varam aizbraukt ciemos. Tas ir vnk atrunas ,kādas būs vienmēr, ja tikai gribas izteikties 😀

Piedāvājums paliek spēkā, ja nu kas!

Neviens pie bērniņiem, ja nav pašu mammu vēlme, pakas pie deguna neliek 😀 Bet mēs paši zinām, cik mammas kļūst priecīgas, kad kaut tā pati pudelīte/ autiņbiksīšu paka/ kāda rotaļlieta vai kas cits nonāk māmiņu īpašumā.

Paldies, bet patālu jābrauc un bērni mašīnā te bļauj, te vemj 😀

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 22. Aug 2014, 13:27

Sveikas mīļās māmiņas!
Mk esmu jau vairāk kā 5 gadus. varu teikt pirms 5 gadiem gaisotne bija daudz tīkamāka un pamazām līdz sim laikam ta ir pat ļoti nomainījusies.

grūti teikt,kas tam par iemeslu, bet cilvēkiem ir tieksme vnk iekniebt psr neko, tikai tādel ,ka viedoklis un domāšana atšķiras.

Ja Jums tas nav saistoši vai ir pretējs viedoklis un gribas izteikties apdomājiet ko jus rakstat, un ka to pasas uztvertu,ja jums to kāds teiktu.

Jauku dienu!

Bet lūdzu- MK durvis plaši atvērtas, kafija ar pienu katru dienu gaida! Tāpat parunāt, padiskutēt, uzklausīt ierosinājumus 🌷

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 22. Aug 2014, 13:26

Vēl par slēgtajām grupiņām- es 100% varu apagalvot, ka tas ļauj māmiņām MK ienākt biežāk vai pat visu dienu būt atvērtam, jo grupiņās iet vaļā ONLINE čats!

Tām, kurām šķiet, ka viņas aprunā- izveidojiet savas grupiņas un piesaistiet citus rakstītājus un lasītājus! Jā, arī manam dēliņam ir sava slēgtā grupa tepat MK, kur čatojam ap 10 māmiņām, ar kurām arī tiekamies ārpus MK. Un līdz ko forums kļuva privāts, sarunas kļuva intīmākas, attiecības ciešākas.

Man jānāk? 😃

Debesīs man nebesīs 😃 varbūt 😃 Es par pēcnāces dzīvi nedomāju vispār. Es vairāk par "izgaišanu" tur augšā!

Man šķiet, ka mums visām ir daudz citu foršu lietu, ko darīt ar vai bez bērniem, lai mēģinātu noskaidrot, kuram te ir taisnība.

Kā saka Inga- atnāc un pasaki visu acīs!

DaceT DaceT 22. Aug 2014, 13:16

Izlasīju gan rakstu, gan visus komentārus. Pūkains vienradzis es nebūt neesmu, bet esmu par pozitīvāku gaisotni MK!!!

Runājot par to, ka publiski (interneta vidē) izliek pilnīgi visu - sākot ar vārdu uzvārdu in beidzot ar savu dzemdību video. Kādam tas pa tiešām noder, kādam tas izraisa ne tās labākās emocijas. Kokam divi gali. Es iedzīvojos kapitālā piena sastrēgumā, bija jau aizdomas par mastītu un skalpeļa iejaukšanu, bet par laimi ne tikai ar ārsta palīdzību, bet arī ar internetā atrodamo info video formātā kaut kā nebūt tiku galā. Te es gribu teikt, ka man noderēja tie video kuros mammas rāda savus plikos pupus. Man tas bija vajadzīgs un paldies viņām par drosmi, jo es tā nevarētu.

Ingas blogi man liekas uzrakstīti ļoti interesanti. Manuprāt mammām, kurām ir vairāk kā viens bērņuks, ir ar ko dalīties un no viņām ir ko paņemt - tā ir pieredze un kāds labs padoms, kādam noder, kādam ne. Bet tāpēc jau nevajag cilvēkam likties virsū kā tādam izsalkušam vilku baram. Mans uzskats ir tāds - katrs dara kā grib un darīs kā uzskatīs par pareizu. Vienkārši dažreiz ir jāiemācās savas negācijas paturēt pie sevis.

Par MK kā tādu. Varu pateikt lielu paldies, ka ir šāds portāls. Esmu šeit jau trīs gadus ar lielākiem vai mazākiem pārtrakumiem. Esmu saņēmusi atbalstu, kad man tas bija vajadzīgs, gan konstruktīvu kritiku. Bet kritika un "braukšana auzās" ir divas dažādas lietas.

Tāpēc būsim jaukākas un ja nu reiz kādam pasprūk kāds nejaukāks vārds " nemetīsim pūku"

1 2 3