Vai visiem pieejamais WiFi ir drošs?

10. Dec 2013, 00:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par datoru drošību, drošību internetā, kā arī interneta savienojumiem, kas ir lietošanai droši, ONLINE TV interneta tiešraidē pastāstīja mums Salvis Praude, Microsoft Latvia, tehnoloģiju eksperts.

Vai visiem pieejamais WiFi ir drošs?

Pieslēdzoties pie interneta jāvērtē, vai tīkls ir atvērts vai nē. Ja ir atvērts tīkls, tas nozīmē, ka šis tīkls ir pieejams visiem, kas to vēlas.

Problēma ir tajā, - ja visi pieslēdzas pie viena atvērtā tīkla, ir iespējams pieslēgties mūsu ierīcēm un kontrolēt to, ko mēs tur darām.

Ja mūsu paroles nav šifrētas, vai ir saglabātas ielogojoties sociālajos tīklos, tās var būt pieejamas arī citiem šī tīkla lietotājiem.

Noteikti ieteiktu lietotājiem izmantot inPrivate Browser, tā ir privātā pārlūkošana, kuru izmantojot, datorā netiek saglabāti privātie dati, piemēram, ielogojoties internetbankā utml.

Nelegālās programmas datorā

Nelegālās programmas ir nezināmas izcelsmes, nav zināms, vai tā ir oriģināla programma, vai programma ir pilnīga utt. Pastāv risks lejupielādēt pārveidotu saturu, kuros ir ielikti vīrusi, keylogeri, kanāli, pa kuriem dati, kas ievadīti datorā, tiek nosūtīti tam, kas šo vīrusu/kanālu izveidojis. Pastāv iespēja atdot pilnu kontroli pār savu datoru pilnīgi svešam cilvēkam.

Bez maksas nekas nav, kāds ir parūpējies par to, lai mēs šīs lietas varētu instalēt. Dators var strādāt, bet mums var nebūt ne jausmas par to, kur nokļūst mūsu dati.

Māmiņu Klubs

ONLINE TV videosarunas ieraksts: Ģimenes un datoru drošība

Videosarunu piedāvā:

20131127143431-42058.jpg