Vai tavs bērns ir drošībā?

Vai tavs bērns ir drošībā?

02. Jul 2014, 11:21 lauvinja lauvinja

Šorīt sastapu video, kur Krievijas TV rāda kā tiek nozagti bērni (teorētiski - filmējot), bet mani šokēja cik cienkārši un ātri tas notiek! Un kā bērni mierīgi iet līdzi svešiem cilvēkiem!

Es nezinu vai manējie ietu vai neietu līdzi, bet skaidrs ir viens, nekad nenāk par ļaunu atkal parunāt par drošību.

Vai tavi bērni vienmēr ir drošībā?

Foto no neta dzīlēm.

princesemince princesemince 02. Jul 2014, 13:38 meiva

Manējais nekad nav bijis tāds, kuram sveši patiktu, kamēr ir viņam draudzenes un grupas biedrenes, kuras pat nepazīstamam cilvēkam var ap kaklu apķerties un izdomāt pēkšņi samīļoties. Tas, manuprāt, ir ļoti no bērna atkarīgs. Mācīt jebkurā gadījumā var jau tagad. Par konču ņemšanu no svešiem - lai nav tā, ka izvairās, saki, ka var ņemt tikai tad, ja mamma ir blakus.

princesemince princesemince 02. Jul 2014, 13:37

Ja kāds puiku sagrābtu un aizstieptu (cik nu viegli aizstiept 32kg), tad droši vien nebūtu drošībā. Ja no iešanas līdzi vai runāšanas ar svešiniekiem, viņš izvairās no svešiem cilvēkiem, pat bēg, ja ir viens un tiek uzrunāts. Reizēm neizprotu, kāpēc nesveicinās pat ar kaimiņiem (tādiem, ko retāk redz), bet tad pats saka - ar svešiem taču runāt nedrīkst! Laikam b/d to māca, jo es tā kā cenšos attiecībā uz kaimiņiem mācīt pieklājību.

meiva meiva 02. Jul 2014, 11:46 Edlel

O, laba ideja. 😀

meiva meiva 02. Jul 2014, 09:11

Tieši nesen, esot spēļu laukumiņā un redzot cik mans bērns droši iet klāt cilvēkiem aizdomājos, kurš ir īstais brīdis viņam mācīt, par tantīšu dotajām končām, par došanos līdzi svešiniekiem. Šobrīd viņam 1.6 gadi un skaidrs, ka stāstīt šobrīd nav lielas jēgas. Jā, stāstīt es varu, bet vai viņš to sapratīs. No otras puses, kā pareizāk to pastāstīt, lai nav tā, ka mans bērns visu mūžu mūk no svešiem cilvēkiem.
MK, laba tēma kādam sižetam. 😀