TRI-BIO - EKO, kas tīra un pieejams ikvienam!

21. Jan 2016, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mājas tīrība ir svarīga ikvienam, sevišķi laikā, kad ārā ziema un apkārt klejo dažādi vīrusi. Mammas regulāri uzkopj māju, rūpējas par tīrām rokām un mutēm, bet vai mēs zinām ar kādiem līdzekļiem izvēlamies tīrīt māju un vai tie ir veselībai draudzīgi? Un vai ekoloģisks tīrīšanas līdzeklis nozīmē tīrs? Par to vairāk uzzinājām sarunā ar Aiju Līvmani (SonataEnterprise Inc. Filiāle Latvijā. Reģionālā tirdzniecības vadītāja), kura zina, kādam ir jābūt ekoloģiskam tīrīšanas līdzeklim! Tāpat pieredzē dalījās arī Ināra Veselauska no PII “Knābis”, kas pastāstīja par efektīviem un ekoloģiskiem tīrīšanas līdzekļiem, ko regulāri izmanto bērnudārza uzkopšanā. Lasi tālāk, tev noderēs!

Kvalitatīvi eko produkti, kas tīra un ir pieejami ikvienam

Ir pieejami salīdzinoši daudz un dažādi izcelsmes un sastāva ziņā ekoloģiski tīrīšanas līdzekļi. Bet cik no tiem patiešām tīra un ir pieejami ikvienai ģimenei? Ir prieks, ka aizdomājamies par to. Ja agrāk mēs meklējām aizvien spēcīgākus līdzekļus mājas uzkopšanai, nedomājot par to sastāvu, tad šodien cilvēki aizvien biežāk aizdomājas par efektīvu tīrīšanu ar dabiskākiem, saudzīgākiem līdzekļiem. Tiem  jābūt tādiem, kas ļautu izvairīties no alerģiskām reakcijām. Pārtikā, tīrīšanas līdzekļos esošās ķīmiskās vielas nekur nepaliek – tās uzkrājas cilvēka organismā un ar laiku veicina dažādas nopietnas salimšanas, tai skaitā elpošanas, nervu sistēmas, onkoloģiskās  saslimšanas.

Ļoti daudzi eko līdzekļi kā tīrīšanas līdzekļi savu funkciju pilda vāji. Kādēļ?

Iemesls tam ir nekvalitatīvas produkta sastāvdaļas vai arī kvalitatīvas sastāvdaļas, bet nepietiekošā daudzumā, kā rezultātā produkts nebūs pietiekoši efektīvs.

TRI-BIO tīrīšanas līdzekļos tiek izmantotas tikai augstākās kvalitātes sastāvdaļas un pietiekošā daudzumā. Pie tam produkta formulas izveidē un pašā ražošanas procesā tiek pielietotas jaunākās bioķīmijas tehnoloģijas. Piemēram, daudzi no TRI-BIO produktiem ir probiotiķi. Tas nozīmē, ka tie satur dzīvotspējīgas labvēlīgas mikroorganismu kultūras. Tieši šie probiotiķi un nevis agresīvas ķīmiskas vielas nodrošina šo tīrīšanas funkciju. Savukārt veļas mazgāšanas līdzekļu un  tablešu trauku vai veļas mazgāšanas mašīnām mazgāšanas funkciju veic enzīmi.

Ekoloģiski līdzekļi bieži vien ir dārgi un nav pieejami visos veikalos..

Jā, tāda ir bijusi arī mana personīgā pieredze…

Ja produkts ir kvalitatīvs, tā pašizmaksa nenoliedzami būs augstāka. Diemžēl mēs ne vienmēr varam spriest par par produkta kvalitāti pēc plaukta cenas. Dārgāks produkts nenozīmēs, ka vienmēr ir labāks. Produkta cenu pircējam noteiks dotā zīmola marketinga stratēģija un konkrētā veikalu tīkla uzcenojums. Protams, ka mazā eko veikaliņā uzcenojums vienmēr būs vairākkārt lielāks, pretējā gadījumā šāds eko veikaliņs vienkārši nevarētu pastāvēt.

Mūsu kompānijas stratēģija ir parādīt pircējiem, ka ekoloģisks produkts var būt tik pat efektīvs vai pat vēl labāks kā agresīvas iedarbības sadzīves  ķīmija, un tajā pašā laikā cenu ziņā pieejams ikvienam. Tas ir panākts, strādājot ar mazu uzcenojumu un stingri sekojot līdzi transporta, administratīvajam izmaksām. Produktus ir iespējams iegādāties visos lielveikalos.

Tā ir mūsu kompānijas stratēģija, ar ko ļoti lepojamies. Mūsu sauklis: EKO-KAS TĪRA, un ir pieejams ikvienam. Pie tam, produkti ir koncentrēti. Nav pareizi uzskatīt, ka, lietojot vairāk, efekts būs lielāks. Ir jāskatās ieteicamās devas lielums, ko norāda ražotājs uz produkta etiķetes. Pērkot līdzekļus, vienmēr iesaku salīdzināt, cik devu ir dotajā iepakojumā. Piemēram, dažādu zīmolu veļas līdzekļi 1,5l iepakojumā veikalā var maksāt līdzīgi, bet viens paredzēts 19 mazgāšanas reizēm, otrs - 25.  TRI-BIO veļas līdzekļi 1,42 l iepakojumā satur 30 devas! Tie ir koncentrēti, tos nevajag daudz. Tādēļ arī ekonomiski.

Vai ekoloģiskiem līdzekļiem vienmēr jābūt bez smaržas?

Nē, tā nav. Smaržvielas un krāsvielas ir izplatīts alergēns, un tādēļ bieži vien ekoloģisku līdzekļu ražotāji tos neiekļauj produkta sastāvā. Bet vai dotās smaržvielas izraisīs alerģisku reakciju, tas ir jau ļoti individuāli. To var uzzināt tikai pamēģinot.

Mūsu produktus iesaka Latvijas Astmas un Alerģijas Biedrība, jo TRI-BIO produkti ir hipoalerģiski, kas nozīmē, ka to sastāvā nav nedz smaržvielu, nedz krāsvielu, kā arī  citu izplatītu alergēnu. Tos droši varat lietot pat bez cimdiem un tie ir nekaitīgi pat pašiem mazākajiem un jūtīgākajiem mūsu ģimenes locekļiem.

Vai tiesa, ka daudzi vārdu "EKO" min sava produkta aprakstā nepamatoti?

Diemžēl  aizvien vēl ar šādu situāciju var sastapties veikalos. Ne vienmēr uzraksts EKO  uz etiķetes apliecina ekoloģisku, videi un cilvēkam nekaitīgu sastāvu.  Produktam ir jābūt atzītam EKO sertifikātam, par to jautājiet tirdzniecības vietās vai meklējiet informāciju zīmolu mājas lapās. Visiem TRI-BIO produktiem ir Amerikā izdots zaļais sertifikāts ECO GREEN, un visai dabīgai līnijai - veļas un trauku mazgāšanas līdzekliem – ES ekomarķējuma sertifikāts EU ECOLABEL. 

Bērnudārza audzinātājas pieredze TRI-BIO lietošanā

"Jau vairāk kā 2 gadus pati lietoju  šos produktus. Strādāju Montessori bērnudārzā, kur ir arī bērni ar īpašām vajadzībām. Meklējot kaut ko, kas būtu nekaitīgs, bērniem piemērots, protams, balstījos uz savu pieredzi. Esam ļoti apmierināti. TRI-BIO grīdu mazgāšanas līdzeklis, piemēram, iznīcina kaitīgās baktērijas un veido labvēlīgu mikrovidi uz grīdas, kas nodrošina tīrību un samazina infekcijas risku, tādejādi pasargājot bērnus arī no saslimšanām. Tāpat arī tualetes uzkopšanas līdzekļi tiek regulāri lietoti.

Svarīgākais ir tas, ka produkti ir pilnībā bez krāsvielām un bez smaržas. Ar šādiem ekoloģiskiem tīrīšanas līdzekļiem bērni arī paši var piedalīties telpu uzkopšanas procesā. Bērni mūsu dārziņā gan paši ģērbjas, gan paši mācās nomazgāt traukus. Bet mājās mammas droši var ļaut ar šiem tīrīšanas līdzekļiem iesaistīties telpu uzkopšanā arī pašiem mazākajiem bērniem.

Noteiktu ieteiktu šos līdzekļus lietot arī citām pirmsskolas izglītības iestādēm!"

Ir labi, ka ir iespēja izvēlēties starp kodīgu ķīmiju un ekoloģiskiem produktiem, par kuru nokļūšanu bērna rokās varam būt droši – trauku lupatiņa vai tikko mazgāta grīda nekaitēs mazuļa veselībai, tas droši varēs iepazīt pasauli – tīrā vidē! Un ja vide mums apkārt ir tīra, tad nav jāuztraucas par ādas saskari ar to!

Māmiņu klubs