Svītrainās dienas Rīgas Zoodārzā

Svītrainās dienas Rīgas Zoodārzā

13. Aug 2013, 22:35 lauvinja lauvinja

Ja nu kādam gribas mīļas izklaides un ar jandāliņu Rīgas centrā nepietiek, tad Rīgas Zooloģiskajā dārzā no 16.augusta līdz 18.augustam norisināsies tradicionālās Svītrainās dienas, kuru laikā ikviens būs aicināts izzināt dzīvnieku kažoka krāsu un rakstu nozīmi dzīvnieku pasaulē.

Svītraino dienu laikā būs paredzēta daudzveidīga aktivitāšu programma, tostarp notiks dzīvnieku barošanas demonstrācijas un varēs dzirdēt interesantus stāstus par krāsu, rakstu un formu nozīmi dzīvnieku dzīvē, liecina Zooloģiskā dārza informācija.

No plkst.10 līdz 16 tiks rīkota orientēšanās spēle "Kā svītras palīdz dzīvniekiem?". Lai piedalītos spēlē, zoodārza kasēs apmeklētājiem būs iespēja saņemt plānu ar Svītraino takas maršrutu, tad būs uzdevums atrast noslēpumainos dzīvniekus, uzzināt, kā svītras palīdz tiem dabā izdzīvot. Izpildot uzdevumu, varēs tikt pie pārsteiguma balvām.

Savukārt plkst.11 un 13 interesenti būs aicināti pulcēties pie flamingo aploka, lai dotos ekskursijā "Krāsas un raksti". Pastaiga ilgs pusotru stundu, un saruna notiks latviešu valodā. Tās laikā dalībniekiem būs iespēja iepazīt, kā ķermeņa krāsa un forma palīdz dzīvniekiem gan slēpties, gan medīt, gan piesaistīt uzmanību. Ekskursijā iekļautas interesantas tikšanās ar dzīvniekiem.

Dzīvnieku barošanas demonstrācijas notiks no plkst.11.30 līdz 14.15, un to laikā varēs vērot flamingo, kazuāru, kapibaru, surikatu un citu dzīvnieku mielošanos, kā arī mežacūku priecāšanos par dušu.

Izzinoša rosīšanās no plkst.12 līdz 16 notiks radošajā darbnīcā "Svītras un raksti". Šajā darbnīcā varēs pārbaudīt kā veicies orientēšanās spēlē, kā arī izvēlēties sev tīkamu nodarbi, proti, risināt svītraino dzīvnieku uzdevumus, minēt mīklas, likt puzles, krāsot vai veidot.

Varu pačukstēt, ka kopāpirkšanas portālā www.kopaletak.lv var dabūt bezmaksas kuponus, ar kuriem ieejas cena Zoodārzā būs par 1 Ls lētāka! Bet tiem, kuriem Zoo īpaši mīļš, var iegūt kuponu 10 reižu abonementam par tiešām lielisku cenu!

Foto no Interneta.