Slimnīca. Slimnīca? Slimnīca!

Slimnīca. Slimnīca? Slimnīca!

29. Dec 2013, 17:48 lauvinja lauvinja

Tā vien šķiet, ka topošo vecāku skolā būtu jāieviešs obligātā nodarbība par bērnu slimošanu, slimībām, aprūpi slimošanas laikā! Kāpēc?

Elementāri - lasot blogus ar čīkstēšanu par ārprātīgi trakajiem mediķiem slimnīcā, neatsaucīgajiem ārstiem un necilvēcisko attieksmi, man tā vien gribas pajautāt, vai tiešām paši vecāki ir tik balti un pūkaini, bet mediķi slimnīcā necilvēki un bērnu spīdzinātāji?!?

Es saprotu vecāku emocijas, kad mazulis ir apslimis, jūtas slikti, ir augsta t, tomēr ir jāsaprot, ka tiem, kuri ieraušies neatliekamās palīdzības nodaļā, visiem vecākiem šķiet, ka tieši viņu mazulim ir ļoti slikti! Neviens speciāli tur gumiju nevelk no mediķiem!

Vienlaikus Rīgā daudzi vecāki ir vienkārši nemākulīgi un neinformēti par bērnu saslimšanām un to, ko tādos gadījumos darīt, nesas uz neatliekamo palīdzību, lai gan mierīgi varētu paši tikt galā mājās. Besījās par rindām un ilgo gaidīšanu, bet tie, kuriem tiešām vajag mediķu palīdzību ir spiesti pavadīt vēl ilgāku laiku rindā!

Nonākot slimnīcā ir jāsaprot, ka diezgan neizbēgamas ir divas lietas - asins analīzes, kuras vieglāk būs iegūt, ja bērns nebūs atūdeņojies, bet būs kārtīgi sadzirdīts  (un šo te vecāki bieži grēko - "es nevaru", "bērns nedzer" un taml. "argumenti" ir dzirdēti strēķiem, bet visbiežāk tas nozīmē "es negribu sapūlēties"). Un otra lieta - sistēma, caur kuru ievadīt gan zāles (un intravenozi zāles iedarbojas bieži vein labāk un efektīvāk!!!), gan papildus šķidrumu (šķidrums bieži vajadzīgs gan lai skalotu laukā visu drazu no organisma, gan palīdzēs efektīvāk iedarboties zālēm). Ne jau mediķi aiz prieka bērnu spīdzināt, mēģina ievietot katetrus.

Šajos procesos vecākiem vajadzētu būt atbalstam mediķiem un bērniem, tomēr bieži vien nākas redzēt un klausīties par raudošām mammām (ak, grūti noskatīties). Piedodiet, bet pinkšķoša mamma NAV palīgs nedz bērnam, nedz mediķiem! Saņemieties!

Un ja jums akurāt šķiet, ka slimnīcā strādā briesmoņi, nav tak spiesta lieta tur doties ;)

Cienīsim mediķu darbu!

lauvinja lauvinja 29. Dec 2013, 23:38 neldace

Un tas bija nelaipni par ēdināšanu? Es teiktu vienkārši ne- komunikācija, viena puses domāja, ka otra to zin, otra, ka tas ir pašsaprotami. Es droši vien mēģinātu risināt situāciju mierīgā ceļā, gan jau varianti atrastos. Nedomāju, ka kāds speciāli kaut ko neizstāstīja.

lauvinja lauvinja 29. Dec 2013, 23:36

Piekrītu, ka katrs vecāks vēlas mazajam to labāko un tas ir tikai saprotami. Tāpat, kā konsultāciju nepieciešamība.

Tomēr vecākiem vajadzētu izrunāties ar bērnu ārstu ko un kā darīt dažādās situācijās PIRMS tās uzrodas dzīvē, noskaidrot konsultāciju tālruņus un taml. . Kad piedzima meita (kura nu jau pusaudze), pirmajā mājas vizītē ģimenes ārste visu smuki izstāstīja un sadeva visus tālruņa numurus ar piezīmēm, kad, kur un kam zvanīt un prasīt padomu. Turēju tos zināmā vietā, vienmēr pa rokai.

Iespējams problēma ir komunikācijā, iespējams vajag tiešām pirmsdzemdību kursos vairāk informācijas arī par bērnu slimībām.

Iecietība no abām pusēm, noder ļoti, ļoti!

Saulite21 Saulite21 29. Dec 2013, 23:07

alexy-vienreiz gadijas man ta: zvaniju uz to kons nr pateicu ka man delam ir 10 men un pat nepaspeju lidz galam izstastit kas par lietu vina pateica ka brigade jau izbraukusi. Un ka runaju ar masicu kura strada atrajos vina pateica ka tik maziem berniem jebkura gadijuma suta brigadi.