SEB Bankas speciālisti: Droša iepirkšanās internetā ir svarīga!

09. Dec 2013, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Iepirkšanās internetā, mūsdienās virtuālo rēķinu apmaksa un citiem naudas pārskaitījumi ir kļuvuši par daļu no ikdienas dzīves. Tāpēc, ja datori nav pietiekami nodrošināti pret dažādiem datu noplūdes un iespējamiem krāpšanas riskiem, ikviena ģimenes locekļa privātā informācija, tostarp finanšu drošība, ir apdraudēta. Kā nodrošināt finansiālu drošību, iepērkoties internetā? Pastāstīja banku speciālisti: SEB Bankas pārstāve Kristīne Martinsone un SEB bankas eksperts Aldis Voitenko.

Kas ir svarīgākais, iepērkoties internetā?

Internetā mēs neredzam kasieri, tur ir iespējams norēķināties vai nu ar kartēm, vai norēķināties var arī ibankā.

Droši pirkumi internetā ir ļoti svarīgi, tāpēc šāda iespēja jāaktivizē savā internetbankā, aizpildot internetbankā prasīto informāciju par klienta karti, ar ko viņš norēķinās internetā.

Kā zināt, vai ar tavu karti netiek veikti aizdomīgi darījumi?

  • Ja banka pamana kādu aizdomīgu darījumu klienta kontā, notiek sazināšanās ar klientu, tāpēc ir būtiski savu kontaktinformāciju atjaunot, sniedzot informāciju par sevi bankai.
  • Banka nekad neprasa nosaukt vairākus drošības kodus no kodu kartes. Tāpat nevajadzētu arī e-pastā nevienam sūtīt savus internetbankas datus: paroles, lietotājvārdus, kodus.
  • Nevajadzētu nekādas paroles, personas datus nosaukt internetveikaliem arī pa telefonu.
  • Tiklīdz paši pamanāt, ka kaut kas nenotiek saskaņā ar jums, ir jāziņo bankai.
  • Nosakiet dienas limitu saviem pirkumiem, ir iespējams arī saņemt sms telefonā par veiktajiem pirkumiem, kas sākas no noteiktas summas.

Māmiņu Klubs

ONLINE TV videosarunas ieraksts: Ģimenes un datoru drošība

Videosarunu piedāvā:

20131127143431-42058.jpg