Pieteikšanās 3+ Ģimenes kartei šeit->>>

30. Nov 2014, 08:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ilgi gaidītais brīdis ir klāt, un nu daudzbērnu ģimenes tiek aicinātas pieteikties Goda kartes saņemšanai! Kā to izdarīt? Lasiet un uzzināsiet vairāk!

PIESAKIES KARTEI ŠEIT->>>>

Latvijas Goda ģimenes apliecība “3+ Ģimenes karte” ir valsts veidota atbalsta sistēma daudzbērnu ģimenēm, kas reizē kalpos arī kā apliecinošs dokuments tam, ka ģimenē aug trīs un vairāk bērni vecumā līdz astoņpadsmit gadiem. Šīs kartes īpašniekiem turpmāk būs iespēja saņemt atlaides, izmantojot pakalpojumus, kurus piedāvā valsts un privātie uzņēmumi Latvijā.

Kāda izskatās karte?

20140325091931-75029.jpg

Uz kartes priekšpuses ir norādīts kartes īpašnieka - daudzbērnu ģimenes tēva, mātes vai likumīgā aizbildņa vārds un uzvārds. Labajā stūrī iestrādāta sudraba krāsas “Latvijas goda ģimenes” emblēma.

Kartes otrajā pusē minēts bērnu skaits, vārdi un uzvārdi. Arī daudzbērnu ģimenes bērns drīkst izmantot šo karti un tās sniegtās atlaides, uzrādot kopā ar personas apliecinošu dokumentu.

Kurš var saņemt karti?

Karte pienākas, ja personai (pašai vai kopā ar laulāto) vai tās laulātajam ir trīs vai vairāk bērni līdz 18 gadu vecumam (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni) un personai un tās laulātajam un minētajiem bērniem ir deklarēta dzīvesvieta Latvijas Republikā. Abiem vecākiem ir tiesības saņemt šādu karti.

Kā pieteikties kartei?

Pieteikuma veidlapa būs atrodama www.godagimene.lv, sadaļā “Piesakies kartei”.

Lai daudzbērnu ģimenēm būtu iespēja saņemt Latvijas goda ģimenes apliecību “3+ Ģimenes karti”, interneta vietnē godagimene.lv ir jāaizpilda kartes pieteikuma veidlapa, precīzi norādot lūgto informāciju par sevi un saviem bērniem, kā arī norādot pasta adresi, uz kuru karti nosūtīt. 

Ja ģimenei nav pieejas internetam, veidlapu iespējams aizpildīt pašvaldības bibliotēkās un citās vietās, izmantojot tur pieejamos bez maksas interneta pakalpojumus. 

Datu pārbaude 

Visi aizpildīto pieteikuma veidlapu dati nonāks iedzīvotāju reģistra datu bāzē . Tur tie tiks pārbaudīti vai atbilst patiesībai un nepieciešamajiem kritērijiem, lai veidlapas aizpildītājs varētu saņemt 3+ Ģimenes karti. Karte var tikt atteikta, ja iesniedzējs nesniedz patiesus datus, bērnu skaits un vecums neatbilst valstī noteiktajiem daudzbērnu ģimenes definīcijas kritērijiem, kā arī ir iesniedzējam atņemtas bērnu aprūpes tiesības.

Neskaidrību gadījumā aicinām vērsties, rakstot e-pastu: info@godagimene.lv

Kartes saņemšana

Kad izskatīti saņemtie ģimenes dati un pārbaudīta to atbilstība daudzbērnu ģimenes statisam, veidlapas aizpildītājs  saņems e-pasta vēstuli vai īsziņu savā tālrunī ar informāciju, ka karte 30 dienu laikā tiks izgatavota un nosūtīta pa pastu uz norādīto adresi.

Kartes izmantošanas iespējas

Latvijas Goda ģimenes apliecības jeb 3+ Ģimenes kartes piedāvātās atlaides būs iespējams izmantot iegādājoties pakalpojumu kādā no uzņēmumiem, kurš ir iekļauts daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmā. Visu daudzbērnu ģimenēm draudzīgo uzņēmumu sarakstu iespējams aplūkot interneta vietnē godagimene.lv. 

Atlaižu piedāvājuma saraksts, ko varēs izmantot ar šo karti, tiek regulāri papildināts. Par jaunumiem kartes īpašnieki tiks informēti, reizi mēnesī savā e-pastā saņemot informatīvu vēstuli, kā arī caur jaunumiem projekta mājas lapā godagimene.lv. Tāpat šī informācija būs pieejama visās Latvijas pašvaldībās.

Projektu “Demogrāfisko pasākumu īstenošana Latvijā  - daudzbērnu ģimenes kartes - Latvijas Goda ģimenes kartes ieviešana” atbalsta  Sabiedrības Integrācijas Fonds.

ONLINE buklets: 3+ Ģimenes kartes saņemšanas kārtība