Rīgas svētku pasākumi ģimenēm ar bērniem

Rīgas svētku pasākumi ģimenēm ar bērniem

17. Aug 2018, 02:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ik gadu, augusta mēnesī, galvaspilsētā vērienīgi tiek svinēti Rīgas svētki. Arī šajā, simtgades gadā, Rīgas svētku ietvaros ir sarūpētas daudz un dažādas aktivitātes gan pilsētas iedzīvotājiem, gan viesiem.

Mēs apkopojām Rīgas svētku pasākumus ģimenēm ar bērniem, kuri var sagādāt priecīgus un neaizmirstamus iespaidus, visai ģimenei.

Kā Māmiņu klubam pastāstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde, tad šie pasākumi ir īpaši piemēroti ģimenēm, jo tajos paredzētas īpašas aktivitātes bērniem, kā arī ir vizuāli iespaidīgi un izzinoši!

 Laiks iepazīties ar pasākumiem un saplānot savu Rīgas svētku maršrutu!

IZSTĀDES

Fotoizstāde “Rīga 100 gados”

20180817022448-83938.jpg

Izstādi veido fotogrāfijas no Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja un Brāļu kapu komitejas arhīviem, kā arī mūsdienu fotogrāfu darbi. Tā sniedz ieskatu Rīgai un visai Latvijai nozīmīgākajos notikumos gadsimta garumā. Izstāde ir veltījums Latvijai tās simtgadē. 

Kur? Līvu laukumā

VAIRĀK INFO>>>ŠEIT

Izstāde “United buddy bears Riga 2018”

20180817022638-87090.jpg

Rīgas svētku laikā Doma laukumā varēs sasveicināties ar 149 “United Buddy Bears” lāčiem, kas tur būs skatāmi līdz 22. augustam. Tā ir viņu pirmā vizīte Baltijā un tā ir Vācijas dāvana Latvijas iedzīvotājiem valsts simtgadē.

“United Buddy Bears“ īpašā misija ir palīdzēt trūkumā nonākušiem bērniem, tāpēc Rīgā “United Buddy Bears“ kopā ar Bērnu slimnīcas fondu vāks ziedojumus mazajiem pacientiem, kuru ārstniecībai ir nepietiekošs valsts finansējums.

KUR? Doma Laukumā

VAIRĀK INFO>>>>ŠEIT

Starptautiskā stenda modeļu izstāde “Golden Model 2018. Jūras kaujas” 

20180817022747-46744.jpg

Latvijā un citās valstīs arvien populārāka kļūst mēroga modelēšana, tāpēc šogad arī Latvijas Kara muzejs un mēroga modeļu klubs “IPMS Latvia” aicina visu vecumu interesentus uz izstādi “Golden Model 2018. Jūras kaujas”.

Šogad izstādes galvenā tematika ir jūras kaujas. Stenda modeļu izstādē būs redzami kuģu, zemūdens laivu un cita veida ūdens transportlīdzekļu modeļi, kas atceļojuši no Lietuvas, Zviedrijas, Somijas, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas, Čehijas, kā arī, protams, plašākā skaitā no Latvijas. Latvijā vārdu savienojums “mēroga modelēšana” nav svešs un arvien vairāk cilvēku šo samazināta mēroga prototipa modeļu izveidi sauc par savu hobiju. Par to liecina plašā iedzīvotāju interese, apmeklējot iepriekšējo gadu “Golden Model” izstādes.

Kur? Latvijas kara muzejā, Smilšu ielā 20

VAIRĀK INFO>>>>ŠEIT

Pasākumi

Pasākums "Izkrāso Rīgu"

20180817023412-58790.jpg

Bastejkalnā kanāla malā izveidotos piecu Rīgas pazīstamāko ēku kartona maketus svētku lielie un mazie apmeklētāji aicināti izkrāsot un pilnveidot, ļaujoties fantāzijas lidojumam kopā ar māksliniekiem. Ar košajiem toņiem un atraktīvajiem palīgmateriāliem ikviens viegli pārvērtīs savas idejas mākslas darbā. 

Bērnu stūrītī varēs rotaļāties, spēlēt spēles, apgleznot sejiņas, pārtopot par kādu pasaku varoni vai fantāziju tēlu, kā arī ar brīnumainiem burbuļiem piepildīt pilsētu. Kamēr bērni būs aizņemti aktivitātēs, vecāki varēs atpūsties omulīgi iekārtotā atpūtas stūrī.

Ja jaunajiem vecākiem Rīgas svētku laikā rodas nepieciešamība pabarot vai apkopt mazuli, to varēs izdarīt vecāku teltī, kas iekārtota īpaši vecākiem ar maziem bērniem. Tajā būs pārtinamais galdiņš un mazuļu barošanai piemērots krēsls.

KUR? Bastejkalnā kanāla malā

VVAIRĀK INFO>>>>ŠEIT 

Strazdumuižas ciemata svētki 2018

20180817023713-66664.jpg

Strazdumuižas ciemata svētkos tiks godināti mākslinieki, rakstnieki, komponisti, režisori un amatnieki, kuri savu profesionālo darbību vai dzīves gājumu sasaistījuši ar neredzīgo ciematu Strazdumuižā.

KUR? Strazdumuižas parkā, Braila ielā 5

VAIRĀK INFO>>>>ŠEIT

Rīgas brīvostas paviljons “Aquatorium”

20180817023651-53762.jpg 

Šogad Kronvalda parkā pie Rīgas brīvostas pārvaldes ēkas skatāmā izglītojoši izklaidējošā interaktīva instalācija “Aquatorium”, kur katrs varēs ļauties ūdens un ostas klātbūtnes noskaņai.

Par aktīvākām nodarbēm parūpēsies “Ostas svētku” talismans Ronis Matrozis un viņa komanda, iesaistot apmeklētājus dažādās atrakcijās un sarūpējot nelielus pārsteigumus arī pašiem mazākajiem. Savukārt svētku steigā sagurušajiem būs iespēja atpūsties un “uzlādēties ar ostas spēku” omulīgi iekārtotās mobilo telefonu uzlādes stacijās. Pozitīvos “Aquatorium” mirkļus iemūžinās karikatūrists, kā arī “Fobo” foto kaste, ļaujot ikvienam savus uzņemtos momentfoto gan izdrukāt uz vietas, gan nosūtīt sev elektroniski.

KUR? Kronvalda parkā pie Rīgas brīvostas pārvaldes ēkas

VAIRĀK INFO>>>>ŠEIT 

 

Gaismu šovs “Ūdens stāsts mēness gaismā”

20180817023959-37576.jpg

Rīgas brīvostas pārvalde aicina uz muzikālu strūklaku un ūdens gaismu šovu. Katru pusstundu Rīgas svētku viesi tiek aicināti ērti iekārtoties naksnīgā Rīgas kanāla krastos Kronvalda parkā pie Rīgas brīvostas pārvaldes bākas un izbaudīt īsu, bet romantisku Rīgas ostas stāstu 10 minūšu garumā.

Viss sākās ar laivām, kuģiem un ostu. Kā gadsimtu laikā ir mainījušies ostas vaibsti? Kā mainījušās laivu un kuģu aprises? Starp daudzajiem Rīgas svētku notikumiem, kad pilsēta jau pieklususi, izejiet cauri naksnīgajam Kronvalda parkam, piesēdiet kanālmalā un izbaudiet romantisku mirkli krāšņu strūklaku, mūzikas, gaismu un video projekciju pavadījumā.

KUR? Pilsētas kanālā pie Rīgas brīvostas pārvaldes ēkas

VAIRĀK INFO >>>>ŠEIT

Bērnu vieglatlētika

20180817024100-30334.jpg

Rīgas svētku laikā bērniem un jauniešiem (vecuma grupā no 6 līdz 14 gadiem) būs iespēja izmēģināt spēkus dažādās vieglatlētikas disciplīnās – “Bērnu vieglatlētikas” programmā, ko īsteno Latvijas Vieglatlētikas savienība sadarbībā ar veikalu tīklu “Maxima” un Latvijas Sporta federāciju padomi.

Šīs aktivitātes ļaus jauniešiem atklāt un izprast vieglatlētikas pamata disciplīnas – skriešanu, lēkšanu un mešanu. Turklāt “Bērnu vieglatlētikas” aktivitāšu un spēļu elementi veicina bērnu vispārējo fizisko attīstību. Apmācītu tiesnešu vadībā bērniem un jauniešiem būs iespēja piedalīties dažādos šķēršļu skrējienos, lēkt tāllēkšanu no vietas, mest bērniem paredzētus šķēpus un diskus, grūst lodi, lēkt kārtslēkšanu un veikt dažādus citus interesantus uzdevumus.

KUR? Lucavsalas atpūtas parkā

VAIRĀK INFO>>>>ŠEIT

 

Ielu cīņas motocikliem "Rīgas kauss 2018"

20180817024215-60011.jpg

Tradicionāli jau piekto gadu pēc kārtas, sadarbībā ar Streetfighters.lv un MCA atbalstu Eksporta ielas posmā (starp Muitas un Miķeļa ielu) tiks noskaidrots ātrākais Latvijas motobraucējs dragreisa disciplīnā. Šogad par Rīgas kausu cīnīsies 2 klašu – sporta un ielas klašu braucēji. Uz fināla līnijas stāsies labākie no abām klasēm, lai pierādītu kurš, ielas vai sporta braucējs, būs spēcīgāks. Iepriekšējās sezonas ir pierādījušas, ka ne vienmēr “sports” nozīmē uzvaru!

KUR? Eksporta ielā, posmā starp Muitas ielu un Miķeļa ielu

VAIRĀK INFO >>>>ŠEIT

Doms bērniem 2018

20180817024238-58641.jpg

Arī šogad Rīgas Doma baznīca atvērs durvis mazajiem apmeklētājiem, lai bērni kopā ar vecākiem aktīvā un radošā veidā iepazītos ar Rīgas Domu – kultūras, vēstures un kristīgo vērtību nesēju.

Dažāda vecuma bērnus aicināsim caur mūziku, mākslu un spēli gūt pozitīvās vērtībās balstītu pieredzi. Prasmīgu meistaru vadībā bērni gleznos, veidos vitrāžas, māla ciļņus, mācīsies senatnes gudrības – kā pareizi “siet” ķieģeļus, izmēģinās dažādus mūzikas instrumentus, radīs tērpus un rotas un Piedzīvojumu takās meklēs Doma noslēpumus. 

KUR? Rīgas Domā un Doma dārzā

VAIRĀK INFO >>>ŠEIT

RIGA FLY-IN 2018

20180817024430-13454.jpg

Pasākuma laikā lidlauks "Spilve" būs atvērts publikai – rīdzinieki un Rīgas viesi varēs apskatīt ielidojušos gaisa kuģus, iepazīties ar tehniku un pilotiem, kā arī vērot lidojumu paraugdemonstrējumus debesīs. Paraugdemonstrējumus veiks gan pašmāju labākie piloti, tai skaitā ar Latvijā būvētām lidmašīnām, gan Lietuvas sportisti, kas ir vieni no pasaules augstākās pilotāžas elites meistariem. 


Nozīmīga lidojumu paraugdemonstrējumu sastāvdaļa ir NBS aviācijas un Robežsardzes aviācijas helikopteru priekšnesumi. Publika tādējādi tiek iepazīstināta ar aviācijas tehniskajām iespējām, kas ir pieejamas mūsu valstī katastrofu vai nelaimes gadījumu novēršanai, kā arī mūsu robežu aizsardzībai.


Šogad pasākums tiks rīkots laukumā tuvāk pie lidmašīnu skrejceļa, kas sniegs apmeklētājiem labāku klātbūtnes efektu. 
Salidojumā gaidāmi viesi no Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Somijas un Zviedrijas. Šāda starptautiska pieskaņa pasākumam ļauj gan vietējai pilotu sabiedrībai, gan interesentiem uzzināt par aktualitātēm aviācijā aiz Latvijas robežām.

KUR? Lidlaukā “Spilve”, Daugavgrīvas šosejā 2

VAIRĀK INFO>>>>ŠEIT

Ielu teātra “V.O.S.A. Theatre” (Prāga, Čehija) priekšnesums

20180817024539-17181.jpg 

Šogad Rīgas svētku viesi tiks pārsteigti ar divām ielas parādēm. “Zivis” un “Eņģelis”. “Zivis” aicinās apmeklētājus peldēt kopā pa Rīgas ielām, daloties mīlestībā un maigumā, padarot Rīgas svētku brīžus vēl krāsainākus. Savukārt, izrādē “Eņģelis” Rīgas ielās nolaidīsies eņģelis, lai kopā ar saviem biedriem – noslēpumainiem debess mūziķiem svētku apmeklētājiem sniegtu mieru un prieku. 

KUR? 11. Novembra krastmalā

VAIRĀK INFO>>>>ŠEIT

"Centrtieces spēks." Laikmetīgā cirka izrādes

20180817024707-46348.jpg

Laikmetīgā cirka un dejas izrādes, cirka rotaļu laukums. Centrtieces spēks ir tas, kas jau vēsturiski ļāvis cirka māksliniekam noturēties cirka arēnā, bet skatītājam, pateicoties arēnas apļveida formai, palīdzējis tajā tikt ierautam, kļūstot par daļu no izrādē notiekošā. 18. un 19. augustā rīdziniekiem un pilsētas viesiem tiks piedāvātas trīs dažādu cirka mākslinieku izrādes 

KUR? Jāņa Rozentāla laukumā (pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Esplanādes pusē) 

VAIRĀK INFO>>>>ŠEIT

RĪGAS SVĒTKU LIELKONCERTS “LABVAKAR, RĪGA! LABVAKAR, LATVIJA!”.

SVĒTKU UGUŅOŠANA

20180817024851-65136.jpg

Koncerta koncepcijas pamatā ir Trešās Atmodas laiks Latvijā – laika posms Baltijas valstu vēsturē starp 1986. un 1991. gadu, kas beidzās ar pilnīgu valstiskās neatkarības atjaunošanu visās trijās valstīs.

Koncerta programma veidota no četriem blokiem: Atmodas laika dziesmas, Baltijas valstu likteņdziesmas, Baltijas valstu sadziedāšanās, skats nākotnē – stiprās ģimenes.

Dalībnieki: Ginta Krievkalna, Zigfrīds Muktupāvels, Daumants Kalniņš, Aļģirds Šuminsks (Lietuva) un grupa “Big Al & The Jokers”, Ivo Linna un Mārja-Līsa Ilusa (Igaunija), Aija Andrejeva, Alex, Māra Upmane-Holšteina, Goran Gora, Kristīne Kārkle-Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Rīgas kamerkoris “Ave Sol”, instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā un svētku orķestris, kā arī komponisti Mārtiņš Brauns, Uldis Marhilēvičs, Jānis Lūsēns.

KUR? 11.novembra krastmalā, 18. Augustā 21:00 – 23:15

VAIRĀK INFO>>>>ŠEIT

Piena svētki 2018

20180817025030-34763.jpg

Pilsētas festivāls “Piena svētki” šogad norisināsies jau desmito reizi. A. Briāna ielas apkaime ir izpelnījusies neformālu kultūras kvartāla titulu rīdzinieku un tās viesu acīs.

"Piena svētku” programma arī šogad tradicionāli sastāvēs no četriem blokiem: mūzikas, teātra izrādēm bērniem un pieaugušajiem, laikmetīgā cirka izrādēm un dizaina tirdziņa ar meistardarbnīcām.

KUR? 19. augustā 12.00 - 00.00K. K. fon Stricka villā un tās apkārtnē

VAIRĀK INFO>>>>ŠEIT 

4. Baltijas bundzinieku samits

20180817025140-76578.jpg

Baltijas bundzinieku samits ir vienīgais bundzinieku saiets ne tikai Baltijā, bet arī visā Ziemeļeiropā. Samita laikā notiks dažādas bundziniekiem un apmeklētājiem saistošas aktivitātes, kuras kulminēsies vakara koncertā, kurā vairāk nekā 300 bundzinieki sinhroni izpildīs dažādus ritmus un dziesmas.

2017. gadā samits tika iekļauts “Latvija 100” pasākumu programmas kalendārā, ieskandinot Latvijas dzimšanas dienu skaļāk kā citur un rosinot vēl lielāku sabiedrības interesi. Latvijas valsts simtgades ietvaros 4. Baltijas bundzinieku samita repertuārā izskanēs arī latviešu komponistu skaņdarbi un tautasdziesmas mūsdienīgās apdarēs.

KUR? 19. augustā 12.00 - 21.3011. novembra krastmalā

VAIRĀK INFO>>>>ŠEIT

Pasākumi ar dzīvniekiem

Starptautiskās suņu adžiliti sacensības "Rīgas kauss 2018"

20180817025400-46051.jpg

Adžiliti ir aizraujošs un azartisks sporta veids, kas piemērots ikvienam, kuram ir suns – adžiliti kā līdzīgs ar līdzīgu sacenšas sievietes un vīrieši, pusaudži un vecāka gada gājuma cilvēki, bijušie sportisti un tādi, kuri nekad agrāk ar sportu nav nodarbojušies. Adžiliti sacensībās piedalās gan bezšķirnes suņi, gan suņi ar ciltsrakstiem.

Adžiliti būtība – saimnieks vada suni pa šķēršļu trasi un galvenais uzdevums – ātrāk par citiem un bez kļūdām to pārvarēt. Saimnieks suni vada tikai ar balsi un žestiem. Sacensībās nedrīkst izmantot kārumus un rotaļlietas, suns skrien bez pavadas un kakla siksnas, saimnieks nedrīkst pieskarties ne sunim, ne šķēršļiem. Suns uztver adžiliti kā rotaļu, tas ir lielisks veids, kā uzturēt sevi un savu mīluli labā fiziskā formā un vēl gūt patiesu kopābūšanas prieku!

KUR? Lucavsalas atpūtas parkā, suņu pastaigas laukumā

VAIRĀK INFO>>>ŠEIT

Latvijas zirgi senāk un tagad

20180817025420-31317.jpg

Latvijas valsts veidošanās ceļš ir bijis garš un ne vienmēr rozēm kaisīts, bet zirgs latvietim visos laikos ir bijis līdzās, palīdzējis darbos, sniedzis uzmundrinājumu cīņās. Pasākuma programma vedīs skatītāju cauri laikam, atainojot cilvēka un zirga attiecības no zirga pieradināšanas pirmsākumiem līdz šī dzīvnieka lomai mūsdienu industriālajā pasaulē.

KUR? Uzvaras parkā (Hermaņa ielas pusē)

VAIRĀK INFO>>>>ŠEIT

 LAI KRĀŠŅAS UN PIEDZĪVOJUMIEM BAGĀTAS BRĪVDIENAS! 

20180817030126-45259.jpg

Māmiņu klubs, 2018

Foto:www.Rigassvetki.lv

Ar visiem Rīgas svētku ietvaros notiekošajiem pasākumiem vari iepazīties >>>>www.Rigassvetki.lv