PAR vai PRET strādāšanu bērna kopšanas atvaļinājuma laikā? Kāds ir Tavs viedoklis?

20. Aug 2018, 15:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

foto: pixabay.com

Vai esat domājuši, kā būtu, ja atgrieztos iespēja strādāt un turpināt saņemt bērna kopšanas pabalstu, nezaudējot saikni ar darba tirgu un gūstot papildus ienākumus? Kāds ir jūsu viedoklis par to? Būtu vai nebūtu tas jāatļauj?

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Labklājības ministrija (LM) uzsākusi diskusiju par bērnu kopšanas atvaļinājumā esošu personu nodarbinātības iespējām, lai risinātu darba spēka pieejamības problemātiku un sekmētu ēnu ekonomikas mazināšanos. Lai izstrādātu korektus priekšlikumus iespējamām normatīvā regulējuma izmaiņām un, lai piedāvātās izmaiņas gūtu atbalstu, nepieciešams pārliecināties par jauno vecāku atbalstu iniciatīvai, kas paredz nodrošināt iespēju bērna kopšanas atvaļinājumā esošām personām strādāt, saglabājot vecāku pabalstu pilnā apmērā.

Piedalies aptaujā tepat, aizpildot lauciņus!

21. Aug 2018, 14:23

Kāpēc gan ne? Ja jaunā māmiņa ir pietiekami ilgi strādājusi, un viņai pienākas pabalsts, kāpēc gan lai viņa nedrīkstētu turpināt strādāt saņemot gan algu, gan nezaudējot pabalstu, ja spēj, var un ir tāda iespēja? Galu galā ne grūtniecība, ne zīdainis nav slimība. Pensionāri taču arī drīkst saņemt pensiju un turpināt. Turklāt daži to dara gadiem un citreiz tādās specialitātēs, kur nu jau varbūt nevajadzētu... mammām tas ir tikai 1,5 gads, turklāt nenoliedzami bērns tie ir papildus izdevumi, turklāt ne tie mazākie, ja vien alga nav 2000 mēn vai radu pilna aizgalde, no kuriem pārmantot mantas, drēbes..

lauvinja lauvinja 20. Aug 2018, 17:06

Šis nav viennozīmīgs jautājums. Starp citu savā laikā šāda opcija bija - saņemt bērna kopšanas pabalstu, strādājot nepilnu slodzi (neatceros īsti, bet ja atmiņa neviļ tad ceturtdaļsslodzi), rezultātā strādāja uz pilnu slodzi un saņēma bērna kopšanas pabalstu - vai tad grūti papīrus kā vajag sarakstīt?