Grūtniecības kalendārs: Otrais trimestris

Grūtniecības kalendārs: Otrais trimestris

28. Oct 2013, 15:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Otrais trimestris ir pats patīkamākais un mierīgākais, jo puncītis vēl nav nemaz tik liels, un arī pašsajūta ir lieliska!Baudi šo laiku un neaizmirsti par aktīvu dzīvesveidu, pareizu uzturu, un, protams, nepieciešamo analīžu un izmeklējumu veikšanu!

Otrajā trimestrī tevi sagaida:

- svara kontrole

Kāpēc tāda nepieciešama: Lai pārliecinātos par tūskas esamību vai neesamību, noslieci uz gestozi, augļa svaru, grūtnieces vispārējā veselības stāvokļa novērtēšanai.

Svēršanās būs katrā reizē, kad dosies pie ginekologa.

- arteriālā spiediena mērīšana

Kāpēc tāda nepieciešama: Grūtnieces vispārējā stāvokļa novērtēšanai, hipertonisko saslimšanu atklāšanai.

Un arī spiediena mērīšana būs katrā reizē, kad dosies pie ginekologa.

- Dzemdes novietojuma mērīšana 

- Urīna analīzes

Kāpēc tādas nepieciešamas: Lai pārliecinātos par grūtnieces urīnizvadsistēmas vispārējo veselības stāvokli. Gestozes attīstības draudu gadījumā tādas analīzes ir īpaši svarīgas.

- Asins analīzes

Kāpēc tādas nepieciešamas: Lai atklātu savlaicīgi tādas saslimšanas kā anēmija, lai pārliecinātos par organisma vispārējo veselības stāvokli un infekciju klātbūtni, kas var negatīvi ietekmēt augļa attīstību un augšanu.

- Mazuļa sirdstoņu pārbaude

- Kombinētais skrīnings (tikai gadījumā, ja pirmā trimestra skrīninga rezultāti liecina par atkārtotas pārbaudes nepieciešamību)

Kāpēc tāds nepieciešams: Lai savlaicīgi atklātu, vai nav kādu ģenētisku noviržu, kas varētu traucēt augļa attīstībai (Dauna sindroms, Edvardsa slimība u.c.). Tāda pārbaude nepieciešama tālākai topošās māmiņas apsekošanai.

- USG

20131125162954-91677.jpg