Nereti mēs prātā izsapņojam kādas mēs tās Lieldienu olas vēlamies redzēt, bet dažreiz gadās, ka vārīšanas un krāsošanas procesā kaut kas noiet greizi. Tad rodas jautājums- ko darīt, lai turpmāk tā nenotiktu? Lūk, daži padomi!
Skaistums nāk no iekšienes
Krāsot var ne tikai formu - olu čaumalas, bet arī pašu saturu. Olas vāra 3 minūtes, tad izņem
un ar adatu dažās vietās pārdur čaumalu. Atsāk vārīšanas procesu.
Olas svaiguma mērīšana
Olas svaiguma mērīšanai ūdens burkā izšķīdina ēdamkaroti sāls. Ja ola nogrimst, tā ir svaiga.
Kā saglabāt veselu olas čaumalu
Lai olu čaumala saglabātos vesela līdz vārīšanās beigām – olas pirms vārīšanās 1 stundu vajag paturēt istabas temperatūrā. Ūdenim pievieno 1 lielu sauju sāls.
Vienmērīga krāsas sadalīšanās
Lai olas krāsotos vienmērīgi, tās vispirms jāattauko. To var darīt ar spirtu vai siltu ziepjūdeni, sālsūdeni, etiķūdeni.
Krāsas pastiprināšana
Pievienojot etiķi krāsas šķīdumam, olas kļūst košākas, bet švakākas.
Rezultāts būs košāks, ja olas uz nakti atstās ledusskapī tās pašas krāsas šķīdumā .
Uguns liesmas nozīme
Olas vārīt labāk uz mērenas liesmas. Pie lēnas uguns cietāks sanāks dzeltenums, bet pie spēcīgas — baltums.
Olas spīdums
Lai olas labāk spīdētu, tās apstrādā ar sviestu, speķa ādiņu vai eļļu.
AVOTS: www.zemnieks.info