Mēs par bērnu drošību

Mēs par bērnu drošību

01. Nov 2015, 10:20 nosiguldas nosiguldas

Par drošību mēs runājam tik bieži, ka ikdienā tam vairs nepievēršam uzmanību. Tā liekas, ka iešana pa ielu, ielas šķērsošana ir tik ikdienišķa lieta. Bet statistika runā pati par sevi. Notriekti gājēji uz gājēju pārejas, šķērsojot ielu, vai vienkārši pārvietojoties.

Ja mums ir svarīga mūsu bērnu drošība ir vērts meklēt dzirdīgas ausis un darīt visu, lai maksimāli pasargātu savus bērnus. To izdarījām arī mēs mūsu pagastā. Tagad mazajiem pirmklasniekiem ir atstarojošās vestītes. Ja ir labas idejas tās noteikti ir jārealizē un vienmēr atradīsies cilvēki, kas būs gatavi doties palīgā. Mūsu gadījumā tie bija uzņēmumi "SORBAS", "ROZĪNĪTE", biedrība "Inčukalna Izaugsmei"

Kā tas sākās.

Mēs pagastā izveidojām iedzīvotāju konsultatīvo padomi, kas palīdz apzināt un risināt dažādus jautājumus, kas saistīti ar mūsu Inčukalna pagasta iedzīvotāju interesēm.

2015. gada augustā devāmies uz skolu un par savu nodomu runājām ar skolas direktoru Kasparu Kiri un Irēnu Nikitinu, kas atbalstīja mūsu ideju.

Tika nolemts apvienot divus labus projektus, drošības dienu un mūsu pasākumu, kura realizēšanai tika atvēlēts laiks pirms rudens brīvlaika.
16.oktobrī Inčukalna pagasta iedzīvotāju padome, kuru pārstāvēju es un Pašvaldības policija pārstāve Helēna Brūna, Ivo Bernats ( Sorbas) , Anete Šica ( Rozīnīte) devās uz skolu, lai piedalītos drošības stundā mazajiem pirmklasniekiem.

Helēna Brūna vadīja nodarbību, kurā bērni atkārtoja drošības noteikumus: gan kas ievērojams, lai droši nokļūtu mājās un skolā, gan kā pārvietoties ar velosipēdu.

Tālāk sekoja zināšanu pārbaude. Balvas pirmklasniekiem bija sagādājusi apdrošināšanas sabiedrība “ERGO”, kas jau daudzu gadu garumā Latvijas skolās organizē akciju “Soļo droši”.

Mazie Inčukalna pamatskolas pirmklasnieki saņēma, īpašas, katram bērnam personīgi domātas atstarojošās vestītes. Uz vestēm bija katra bērna vārdiņš.

http://padome2014.blogspot.com/2015/10/mes-par-bernu-drosibu.html