Mammu bizness: Kid Unique - kad radošais process "ievelk"!

Mammu bizness: Kid Unique - kad radošais process "ievelk"!

03. Feb 2015, 07:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Burvīgas lietiņas rada māmiņa Jeļena. Gribat redzēt, kas ir viņas lolojums?

- Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai?

Kad biju stāvoklī ar savu meitiņu, gribējās izveidot kaut ko ļoti skaistu un īpašu tieši viņai. Sākumā visas cepures, zābaciņi un citi aksesuāri bija domāti tikai manai mazajai princesei. Vēlāk radošais process un prieks par iznākumu "ievilka" tik ļoti, ka meklēju radu un draugu pulkā, kuru varētu iepriecināt ar jauku un unikālu dāvanu. Kad arī šie varianti bija beigušies, radās ideja palaist savus darinājumus tautā. 

20150128112229-73310.jpg

- Ko tieši tu radi,ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process? Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?

Izmēģināju sevi dažādās rokdarbu jomās, taču beigās apstājos pie cepuru un šaļļu tamborēšanas, ko arī piedāvā KidUnique. Pati būdama mamma, saskāros ar to, ka katram bērnam ir savs mīļākais multeņu varonis, ar kuru attēliem ne vienmēr var atrast cepures veikalu plauktos. Tāpēc radās šī ideja - iepriecināt katru bērnu.

- Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Manuprāt, jo vairāk nākas strādāt ar klientiem, jo radošāks tu kļūsti, jo ar katru dienu tiek gūta jauna pieredze. Ar laiku idejas nāk pašas no sevis, īpaši, kad no klientu puses plūst pozitīas atsauksmes. 

20150128112017-24817.jpg

- Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Visus KidUnique darbiņus var aplūkot un iegādāties sociālo portālu vietnēs https://www.facebook.com/kidunique2013 un http://www.draugiem.lv/kidunique/ .

- Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu?

Visas mārketinga aktivitātes notiek caur sociālajiem tīkliem, jo tur var sastapt visvairāk potenciālo klientu.

- Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Visās jomās ir konkurence, arī rokdarbi nav izņēmums. Taču konkurences esamība stimulē jaunu ideju rašanos, virzīties uz priekšu un neapstāties. Esmu sapratusi arī to, ka lai cik liela nebūtu konkurence, klientu visiem pietiks. Katrai rokdarbniecei, īpaši, kas nodarbojas ar tamborēšanu, ir savs "rokraksts", tāpēc klienti paši izvēlas, kas viņiem vairāk nāk pie sirds.

- Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

Katrs bērns ir unikāls ar savām interesēm, tāpēc KidUnique koncepcija ir realizēt šīs unikālās vēlmes. Katra cepurīte tiek radīta ar individuālu pieeju, un pat divas viena dizaina cepurītes nekad nebūs 100% vienādas. 

20150128112158-73553.jpg

- Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

KidUnique padarīs katru bērnu laimīgu ! Katram bērnam būs liels prieks par dāvanu, kur ir attēlots mīļotais multeņu varoņu tēls, īpaši ja šī dāvana ir tik praktiska, kā cepure un šallīte. 

- Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Atzīšos godīgi, tas nav  viegli. Bērniem ir vajadzīgs laiks, tāpēc bieži vien nākas strādāt vēlās stundas, lai visu varētu paspēt. Bet tas nemaz nav grūti, ja tu mīli to ko dari. Iemīļotam darbam vienmēr atradīsies laiks.

20150128112214-83293.jpg

- Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Mana vecākā meita ir mana iedvesma un mana burvīgā modele. No viņas arī uzzinu multeņu varoņu "jaunās tendences", lai varu ko jaunu un aktuālu piedāvāt saviem klientiem. Arī mans jaundzimušais dēliņs labprāt pielaiko mammas jaunos darinājumus. :)

20150128112249-52819.jpg

- Vai Tu vari teikt,ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Protams ! Esmu pārliecinājusies, ka nekas nav neiespējams, un ja tev ir 2 bērni, tas vēl nenozīmē, ka saviem sapņiem var pielikt punktu. Viss tikai sākas ! :)

- Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu? 

Iesaku nebaidīties un radīt sev, bērniem un cilvēkiem par prieku. Klientu atsauksmes ir vislabākās zāles no bailēm ! :)

Uzdod savu jautājumu 3.februārī un laimē!

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

Hobby Set dāvanu karte 20 EUR vērtībā katru nedēļu - KATRAI mammu biznesa intervijai!

20141202111131-14474.jpg

pandulaacis pandulaacis 03. Feb 2015, 23:11

Man ļoooti patīk kūku cepures! 😀 Manas favorītes.

Atceros, pamatskolā mums mācīja tamborēt čības. Ātri, ērti, praktiski. Vai neesi domājusi par čībiņām ar piešūtiem tamborētiem multeņu varoņiem? Kaut vai čībiņas ar bantēm vai Minnijas ausīm. Manuprāt, mazas meitenītes šādas čības sajūsminātu tikpat ļoti kā cepures. Prieks ne vien ārā ejot, bet arī šļūcot pa mājām 😀

Cielavinna Cielavinna 03. Feb 2015, 14:36

Lloti skaisti darbinni! Vienmeer taadas cepuriites iekriit aciis, bet nav sanacis iegaadaaties. Gribeejaas pajautaat kaada vecuma beerninniem cepuriites paredzeetas? Biezzaak peerk beebjiem vai arii 4gadniekiem?

inleila inleila 03. Feb 2015, 12:47

Pievienojos: forši, skaisti, spilgti darbiņi!
Ko lai pajautā...😀
Vai gribētu uzadīt "mētelīti" kokam, kā daudzviet ārzemēs ietērpj kokus spilgtos kamzolīšos?😀

03. Feb 2015, 10:33

Superīgas cepurītes. 😀
Cik ilgi jau nodarbojies ar šo lietu?
Kura bija Tava pati pirmā cepurīte, kuru uztamborēji?