Mammu bizness: Iepazīsti skaistās aproces no Lovbracelets

Mammu bizness: Iepazīsti skaistās aproces no Lovbracelets

19. May 2015, 14:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rokdarbnieces cita citu iedvesmo, par to arī šoreiz šis stāsts! Gribi zināt, kā radušās mīļas, sirsnīgas aproces, ko vari pasūtīt arī savai ģimenei? Lasi un uzzini!

No paša sākuma, jau kādu 1,5 gadus atpakaļ mana mamma sāka nodarboties ar rokdarbiem,tad man bija ne līdz tam,nesapratu šo laika tērēšanu, bet tad, piedzima mazais , un sāku pati veidot,jo ļoti iepatikās ka var savu laiku aizpildīt ar šo jauko nodarbošanos - rotu darināšanu. Tāpēc iedvesmotājs , protams ir mamma.

20150518135800-56481.jpg

Kad un kā sāki savu biznesu?

Sāku apmēram mēnesi atpakaļ, jo līdz tam biju pilnībā aizņemta ar mazo. Pirms tam esmu darinājusi aproces sev, brālim, vīram, bet nekad nebiju domājusi ka sākšu taisīt savu biznesu no tā , tad pamēģināju , un kautkas aizgāja..

Ko tieši tu radi,ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process? Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?  

Radu skaistas aproces no dabīgiem akmeņiem, zelta un sudraba piekariņiem, dažkārt pēc pasūtījuma izmantoju arī 14K zelta ielikņus- bumbiņas, kādu mazu piekariņu. Radošais process sākās no vienkāršā- man iedeva gumiju un akmeņus, un teica- taisi, kas nāk prātā. Tā arī sāka veidoties pirmās aproces, sāka parādīties idejas, kā varētu uztaisīt aproci tādā stilā, vai citā, ko pievienot,lai izskatās foršāk.

20150518135808-30220.jpg

Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Pašas prieks no izdarītā, katra aproce ir taisīta no sirds, katrā esmu ielikusi prieku,dvēseli, jo piedomāju pie dizaina,stila, kā arī ko katrs akmentiņš nozīmē. Liek virzīties uz priekšu ,tieši jaunu dizainu darinājumi, katru reizi kautkas savādāks, izmantojot arī jau izmantotos akmentiņus, bet vienmēr atrodas ideja ko izveidot, katru no aprocēm, gribās pašai vilkt, jo vienmēr atradīsi piemērotu aproci pie piemērota tērpa..

Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk? 

Diemžēl mājas lapas nav, bet tas viss ir domās, ar laiku.. ir facebook mājaslapiņa lovjewelry  (https://www.facebook.com/lovbracelets?fref=ts) , kā arī esmu instagram lietotājs ar niku - lovjewelry. Tur var apskatīt manus darinājumus ( rokassprādzes), kā arī manas mammas darinājumus no sutāžas un stikla pērlītem (īsts roku darbs, veltīs ļoti liels laiks, un pacietības).

20150518135819-28988.jpg

Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu?  

Reklamēju, pārsūtot jaunumus saviem draugiem, tie 'share' facebook,instagram, tikai sociālaos tīklos, tā palēnām veidojas kautkāds pircēju lociņš, ir pircējas kuras jau pērk ne pirmo reizi, un katru reizi ir sajūsmā.

20150518135858-21099.jpg

Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Ujjjj,jā, ļoti liela. Ir ļoti daudz sieviešu, kas taisa to pašu ko es, bet es pieturos pie kautkā savādāka, pie parasta,bet toties bez sarežģījumiem,un vairāk mūsdienīgas, izvēlos akmentiņus kuri būtu pieskaņoti ikdienas tērpam, aprunāju katru aproci ar savu klientu, pārjautāju viņa velmes, kā arī ātri pārtaisu ,ja kautkas nepatīk. Bet,es cenšos pārdot šīs rokassprādzes par saprātīgu cenu, lai tā nebūtu augstāka par konkurentēm..

Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

Nosaukums ir veidots no manas mammas pirmā vārda burta, uzvārda un tēva vārda burta.. tā nu ir sanācis, ka izdomājām kopīgi šo nosaukumu..

Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Visas manas rokassprādzes ir ļoti ērtas, stingras, uz staipīgas gumijas, protams katru tādu lietiņu ir jāsaudzē, bet kopumā manas pircējas ir priecīgas, un izvēlas mani atkārtoti un atkārtoti..

Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Man ir viens bērniņš, puika-Artjoms, mums tagad ir 7 mēneši. Ja kautko sāku taisīt viņa klātbūtnē, blakus sēžot piemēram,protams visas akmens bumbiņas lidos pa visu māju ,vai centīsies tikt mutītē, bet nu es vienalga cenšos atrast laiku, lai varētu veltīt sevi savam hobijam-biznesam..Mans bērns ir eņģelis, skatoties uz viņu gribās darīt visu, lai tikai viņš būtu laimīgs, apģērbts,sakopts un ar visu nepieciešamo..

20150518135914-44582.jpg

Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Man nav grūti savienot, es gan taisu aproces,gan esmu ar bērnu, gan mācos 2.kursā Latvijas Universitātē uz interjera dizaineri. Protams,dažkārt ir velme nolaist rokas,un neko nedarīt, bet darot savu biznesu-hobiju, tas mani nomierina, es varu stundām sēdēt taisīt jaunas aproces.. būtu tam laiks. Ar ģimeni un ikdienu ,savienot viegli, vīrs visu dienu strādā,vakaros palīdz ar mazo puiku, tikmēr es veltu laiku mācībām, un arī darbiņam,ja ir pasūtījumi..

20150518135931-97972.jpg

Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem? 

Hmm,bērns diemžēl,pagiadam šajā lietā nepalīdz,jo iedodot aproci rokās, uzreiz tā lien mutē, kas ir ļoti bīstami bērniņam, varbūt nākotnē, viņa rociņa bus modelis maniem darinājumiem (smejos)

Vai Tu vari teikt,ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām

Noteikti,ka jā, jo es -māmiņa, pavadu visu dienu ar bērnu, mājās, pastaigās, bet visur ar mazo, dažkārt šī vienkāršība nomāc,un gribās kautko padarīt, tad arī šis bizness ir iedvesma..kā arī gribējās pašai tikt pie iespējas pelnīt kautko , priekš bērna- rotaļļlietām, apģerbam un visam nepieciešamajam..

Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu?

Es ļoti baidījos, baidos arī tagad, man nav tik daudz klientu,cik vēlos, bet es ļoti ceru ,un uzskatu ka ar laiku viss aizies, ir vajadzīgs laiks, kā arī jauni darinājumi,lai cilvēki redz ko tu dari. Vienmēr ir bailes ka nesanāks, bet vienmēr vajag pamēģināt, tu noteikti neko nezaudēsi!

:))) ar cieņu,Jana Lopatko

Uzdod savu jautājumu un laimē vasarīgu rokassprādžu komplektu!

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

20141202111131-14474.jpg