Mammu Bizness Cimpa Rimpa: Unikālās grāmatas kokā!

Mammu Bizness Cimpa Rimpa: Unikālās grāmatas kokā!

11. Nov 2014, 17:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

ienākot ģimenē mazulītim, mēs lūkojamies pēc bēbīšu grāmatām, kurās varētu iemūžināt svarīgākos faktus par bērniņu, izvēloties mazuļa grāmatas.Mūsu šīsdienas stāsts būs par apņēmīgo māmiņu Rūtu Krūmu, kura izveidojusi unikālu atmiņu grāmatu sākumā sev un tad sākusi piedāvāt to arī citiem!

- Rūta, Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai? 

Līdz idejai uzsākt savu biznesu nonācu pavisam nejauši. Kad piedzima mana meitiņa, mēs ar vīru nolēmām, ka vēlamies izveidot paši savu unikālu atmiņu grāmatu mazajai – dienasgrāmatiņu. Tā kā grāmatiņa guva atzinību draugu lokā, nolēmu mēģināt to piedāvāt arī citiem. Šķita lieliski, ka varēšu strādāt mājās un tajā pašā laikā pavadīt laiku ar mazo, plānojot pati savu laiku.

- Kad un kā sāki savu biznesu?

Nopietni biznesu sāku aptuveni pirms 7 mēnešiem, bet grāmatiņas izveidošana lēnā garā aizņēma aptuveni gadu. Taču nevarētu teikt, ka tā ir gatava, jo es vienmēr cenšos pamēģināt ko jaunu. Pasūtītāji ir tie, kuri liek virzīties uz priekšu un rast arvien jaunas idejas.

20141110135714-17419.jpg

 

- Ko tieši tu radi, ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process? Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?

Es izgatavoju visdažādākās grāmatas koka vākos: mazuļu dienasgrāmatas, fotoalbumus, recepšu un viesu grāmatas, atmiņu grāmatas, mapes un ēdienkartes. Kaut ko uzsākt pašai mani pamudināja vīrs un ticība, ka spēju nodarboties ar to, kas pašai rada prieku. 

- Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Man ir sava mājaslapa un interneta veikals www.cimparimpa.lv, kurā var aplūkot manas radītās lietas. Tajā var uzzināt visu par maniem ražojumiem. Grāmatiņas ir iespējams aplūkot un aptaustīt arī vairākos veikaliņos. Sekot līdzi jaunumiem var arī sociālajos tīkos http://www.draugiem.lv/cimparimpa/

un https://www.facebook.com/cimparimpa

20141110135802-91323.jpg 

- Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu? 

Bez reklamēšanās tiešām nekādi. Lielāko tiesu reklamējos sociālajos tīklos, mēdzu piedalīties tirdziņos. Esmu ievietojusi grāmatiņas arī vairākos interneta veikalos.

- Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Konkurence ir – veikalos ir pieejamas lētākas vairumā gatavotas dienasgrāmatas un fotoalbumi, taču tieši šādas unikālas, personalizētas grāmatas koka vākos Latvijā pagaidām izgatavoju tikai es. 

- Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

Mājaslapas nosaukums „Cimpa Rimpa” neradās ātri. Vēlējos ko interesantu un rotaļīgu, jo pamata doma bija piedāvāt preces bērniem, nelikās, ka apstāsimies pie grāmatiņām vien. Bija nepieciešams kas vienojošs, jo mājaslapā ir aplūkojami arī „Rāmie zvēri”. 

Nosaukums „Grāmatas kokā” radās nejauši, un man tas šķita ļoti pievilcīgs tieši dubultās nozīmes dēļ.

20141110135838-55800.jpg 

- Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Man ir 1 gadu un 7 mēnešus veca meitiņa, mana mazā iedvesma. Pateicoties viņai, esmu tur, kur esmu. Līdz ar viņas ienākšanu mana pasaule apgriezās otrādi, protams uz labo pusi!  

- Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Cik grūti – tieši tā ir grūti, jo esmu mamma uz pilnu slodzi. Grūti, kad jāatsaka spēle bērnam, lai varētu novest darbu līdz galam.

Ir nācies strādāt pa naktīm, bet prieks ir padarīts darbs, it īpaši radot ko jaunu, aizraujos ļoti viegli. Grūti ir atteikt arī darbam, ja tas rada prieku, bet tas ir jāiemācās, ja vēlas nepārstrādāties, lai nogurums neradītu dusmas.

- Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Tieši meitiņa bija tā, kura iedvesmoja radīt pirmo grāmatiņu. Viņa aug, tādēļ rodas jaunas idejas – varētu teikt idejas aug līdz ar bērniem.

20141110135900-89369.jpg

 

- Vai Tu vari teikt, ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām? 

Būšana par mammu mani ir ne tikai iedvesmojusi, bet arī mainījusi. Nekad nebūtu iedomājusies, ka man pietiks uzņēmība uzsākt pašai savu biznesu.

- Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu? 

Ieteiktu nebaidīties, skan vienkārši! Ieteiktu neslēpt savus ražojumus, ļaut cilvēkiem tos novērtēt. Cilvēki paši pasaka priekšā ko vēlās, virza tevi, lai tu varētu attīstīties.

Bet pats galvenais, noticēt sev! 

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

Hobby Set dāvanu karte 20 EUR vērtībā katru nedēļu - KATRAI mammu biznesa intervijai!


20141202111131-14474.jpg

20141001142247-77050.jpg


11. Nov 2014, 10:06

hmm. ļoti skaisti albūmi.. padomāšu par mazuļa dienasgrāmatas iegādi.