Māmiņdienas nedēļas nogales pasākumi: kur nosvinēt skaistos svētkus

Māmiņdienas nedēļas nogales pasākumi: kur nosvinēt skaistos svētkus

10. May 2018, 13:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Spriežot pēc termometra stabiņa – vasara jau ir sākusies. Šo svētdien atzīmēsim Māmiņdienu, un gan šai dienai par godu, gan visas nedēļas nogales garumā ir pieejams plašs pasākumu klāsts bērniem un ģimenēm. Māmiņdienas pasākumus vienkopus iespējams aplūkot šeit, savukārt visus pasākumus bērniem – šeit. Lūk, daži Kurp.es ierosinājumi, kā ar mazajiem pavadīt šo nedēļas nogali:

Māmiņdienas svinības

13.maijs Latvijā tiek atzīmēts kā Māmiņdiena un arī mēs esam parūpējušies,lai šī diena būtu īpaša mammām, gan topošajām, gan jaunajām, tētiem, bērniem un citiem ģimenes locekļiem! Ik mēneša Māmiņu brokastis svētku dienā svētku sajūtās!

Pasākuma programma 

no plkst.10:00 ierašanās/ reģistrācija*

11:00 - 12:30 Māmiņu brokastis ar PF Ķekava

11:15- 12:25 Muzikālais sveiciens Māmiņdienā

Lekcijas, konsultācijas ar speciālistiem un priekšnesumi:

  • Ineses Bolmanes lekcija par cilmes šūnu izmantošanu 
  • Lizete Puga, Uztura speciāliste un uzturzinātnes maģistre. Olbaltumvielu lietošana uzturā. 
  • Kristīne Kreile, personīgās izaugsmes koučs. Kā atpazīt mammu sevī? 
  • Kristīne Rudzinska, modes eksperte, stila dizainere, sabiedrībā zināmu personību un šovbiznesa pārstāvju imidža veidošana. Kā izbaudīt sievišķību ar stilu!
  • Kristīne Briede, Clinic Riga Rehabilitācijas nodaļas vadītāja. Mazuļu attīstība 
  • Ineses Galantes fonda talantu uzstāšanās
  • Tāpat būs arī gardumi otrajās brokastīs no putnu fabrikas Ķekava
  • Make-up un frizūras mammām
  • Roku masāžas darbnīca
  • Vannas bumbu meistarklase
  • Sejas ādas diagnostika
  • Apģērbu personalizēšanas darbnīca
  • Stilista konsultācijas
  • Konfektes bērniem
  • Degustācijas
  • Bērnu sejiņu apzīmēšana
  • Dāvaniņas 
  • Konsultācijas 

 

Māmiņdienai veltīts koncerts un tirgus Kalnciema kvartālā

12. maijā 10:00-16:00

Kalnciema iela 35

Sestdien Kalnciema kvartālā norisināsies tirgus, kurā zemnieki, mājražotāji un amatnieki piedāvās kvalitatīvu produkciju no visas Latvijas. Savukārt tirgus aktivitātes papildinās Māmiņdienai veltīts koncerts.

Kalnciema kvartāla tirgus preču klāstā būs vietējie pavasara zaļumi un garšaugi, pirmie redīsi un zemenes, ziedi un citi stādi podiņos, mājražotāju saldējums un kūkas, zivju ikri, gaļa, siers un citi labumi, kā arī daudzveidīgi amatniecības izstrādājumi pavasara sezonai.

Programma:

11.00 - 11.30 Jauniešu orķestris no Norvēģijas

12.00 -13.00 Deju skolas „Colour Point” un "Baleta klase" koncerts

11.00-15.00 „Brain Games” galda spēļu darbnīca

  

Šokolādes apgleznošanas darbnīca bērniem

12. maijā plkst. 10:00-12:00

Gustava Zemgala gatve 78, Rīga

Tuvojoties Māmiņdienai, TERRA sadarbībā ar gardajām latviešu uzņēmuma Taste CAPS šokolādēm, aicina uz šokolādes apgleznošanas darbnīcu bērniem restorānā.

Pasākuma laikā bērniem būs iespēja apgleznot un dekorēt šokolādes tāfelītes ar sevis izvēlētajiem našķiem, kā arī uzzīmēt savu kartiņu, kā dāvanu mammai vai vecmāmiņai Mātes dienā! Tāpat visu pasākuma laiku ar bērniem darbosies pavasara taurenis - animators, kurš izklaidēs ar atraktīvām spēlēm un balonu pārsteigumiem!

Pasākuma cena bērniem: 13 EUR. Pieteikšanās pasākumam, rakstot uz antra@terra-restorani.lv (jānorāda bērnu skaitu un vecumu). Kamēr mazie pavāri rosīgi darbosies meistarklasē, vecākiem būs iespēja nesteidzīgi baudīt gardas brokastis un brīvdienu kafiju. Ēdieni un dzērieni pēc restorāna ēdienkartes. 

 

Kim? bērnu diena

12. maijā plkst. 12:00-14:00

Kim? Laikmetīgās mākslas centrs

Jaunā izstāžu cikla ietvaros, kurš norisināsies līdz 20.maijam Kim? Laikmetīgās mākslas centrs piedāvā divas izstādes divās dažādās lokācijas vietās:

• “ĢIMENES BIZNESS: STRĀVAS PĀRRĀVUMS” Dafnas Maimonas personālizstāde Kim? ierastajās telpās Sporta ielā 2, k-1,

• “ORIENT”, kas ir starptautiska grupas izstāde Tallinas ielā 6.

Izstāžu cikla ietvaros Kim? aicina vecākus ar bērniem apmeklēt izstādes un piedalīties meistardarbnīcā Kim? ierastajās telpās Sporta ielā 2, k-1. Kopā ar bērniem iesim tūrē, zīmēsim speciāli veidotajās Kim? darba burtnīcās un aktīvi darbosimies arī meistardarbnīcā ar dažādiem neierastiem materiāliem.

Darbnīca paredzēta bērniem no 4 līdz 10 gadu vecumam. Lūgums vilkt drēbes, kuras nav bail sasmērēt.

Vietu skaits darbnīcā ir ierobežots. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta, rakstot uz e-pastu sintija@kim.lv vai zvanot pa tālruni 28649014. Ieeja bezmaksas.

 

Izrāde “Kentervilas spoks” (6+)

12. maijā plkst. 14:00

Latvijas Leļļu teātris

Oskars Vailds, ilgums: 1:15 (2 cēlieni), dramatizētājs: N. Aleksejevas skatuves versija

Senā angļu pilī mīt lorda Saimona de Kentervila spoks. Naktīs tas mīl pastaigāties pa pils tumšajiem gaiteņiem, baidīt mājkalpotāju, elsot dūmvadā un izmēģināt savas šausminošākās „lomas”. Viss mainās brīdī, kad pili iegādājas draudzīga amerikāņu ģimene, kas netic spokiem un neplāno pieņemt Anglijas senākās tradīcijas.

Izrāde par savstarpējās izpratnes un mīlestības nozīmi rosinās pārdomas gan bērniem, gan viņu vecākiem. Iestudējuma pamatā ir Oskara Vailda ironiski gotiskais stāsts „Kentervilas spoks”.

 

Māmiņdienas vēlbrokastis un vakara koncerts kultūras pilī “Ziemeļblāzma”

13. maijā. Vēlbrokastis - 10:00-14:00, koncerts – 18:00

Ziemeļblāzmas iela 36, Rīga

Lieliska iespēja iepriecināt māmiņas un vecmāmiņas Mātes dienā, baudot branču jeb vēlās brokastis skaistajā kultūras pils "Ziemeļblāzma" kafejnīcā. Katru branča apmeklētāju gaida mazs pārsteigums, kā arī bērniem būs iespēja spēlēties bērnu laukumiņā blakus kafejnīcai.

Cenas: pieaugušajiem – 15 eur, bērniem 7-12 g. – 7,50 eur, bērniem līdz 7 g. – bezmaksas. Rezervācija – 25611151, kafe.blazma@inbox.lv.

Savukārt pulksten 18.00 visi ir gaidīti uz Mātes dienas koncertu “Dziedu vakaros un rītos”!

Koncertā piedalās Zelta Mikrofons 2018 balvu par Bērnu mūzikas albums ieguvusī Vokālā studija ''Knīpas un Knauķi'' grupas -Zīlītes, Žubītes, Balodīši, Strazdiņi, Cīrulīši, Bezdelīgas. Solisti: Andris Sējāns, Sanita Sējāne Instrumentālais pavadījums: Andris Sējāns, Leons Sējāns, Anrijs Grinbergs, Roberts Rasa. Ieeja bez maksas.

 

Māmiņdienas vēlbrokastis Mākslas muzeja restorānā

13. maijā. 12:00-15:00

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja restorāns

Svētdiena ir kā radīta, lai nesteidzīgā gaisotnē baudītu gardus ēdienus, sarunas un satikšanās prieku! Sagaidīšanā - dzirkstošs dzēriens, bērniem pēc izvēles - kakao vai sula. Visā vēlbrokastu laikā skanēs dzīvā mūzika, bet par radošām nodarbēm mazajiem parūpēsies animatore. Baudīsim mūziku, bērnu smaidus, gardus ēdienus un košus desertus! Cena: 17 eur, bērniem 4-9 g. - 9 eur, bet pašiem mazākajiem bez maksas. Vēlams iepriekš veikt galdiņu rezervāciju: 25757390

 

Bērnu rīts ar Čučumuižu "Lielākais brīnums"

13. maijā plkst. 12:00-13:30

Rīgas Jūgendstila centrs

Svētdien muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs” notiks māmiņām veltīts bērnu rīts "Lielākais brīnums". Muzeja Runcis Alberts un Čučumuižas rūķi Kikī, Taustiņš un Bučiņa sveic visas māmiņas, vecmāmiņas un krustmāmiņas svētkos.

Arī Čučumuižā valda svētku noskaņa, ko pēkšņi iztraucē nelūgts ciemiņš. Izrādās, ka viņš nemaz nezina un nesaprot, kas tie ir par svētkiem un kāpēc tie jāsvin, jo nekad mūžā nav saņēmis māmiņas mīlestību. Ar Čučumuižas rūķu palīdzību ciemiņš ierauga, ka pasaule un cilvēki var būt arī jauki, ja pats esi labs.

Uz pasākumu aicināti bērni vecumā no 4 līdz 8 gadiem, kā arī viņu vecāki vai pavadošās personas. Ieejas maksa katram apmeklētājam 3.00 EUR. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc dalība iepriekš jāpiesaka - 67181465 vai jugendstils@riga.lv.

 

Mātes dienas koncerts "Saldumu Impērija"

13. maijā plkst. 16:00

VEF kultūras pilī

Jauks, dzīvespriecīgs, māmiņām veltīts muzikāls uzvedums, kurā darbosies VEF bērnu vokālā ansambļa “Momo” dziedātāji, tautas deju ansambļa “Zelta sietiņš” dejotāji un pati galvenā persona - Hūgas kundze, kuras bufetē ir vesela saldumu impērija - eklērkūkas, čupačupi, marmelādes, šokolādes un citi iemīļoti gardumi. Kā tie draudzējas un ķīvējas, ja kādam tie negaršo, jo tie taču ir radīti, lai iepriecinātu! Šis uzvedums ir domāts ne vien māmiņām, bet visiem tiem, kam garšo saldumi! Bet kam tad tie negaršo?