Kur dzīvot, ja nav kur dzīvot?

Kur dzīvot, ja nav kur dzīvot?

13. Mar 2013, 11:27 mamma27 mamma27

Ilgi domāju kā noformolēt nosaukumu rakstam. Bet nu par tēmu.

Vakar manai ģimenei bija  ne visai patīkams pārsteigums. Dzīvokli,kuru īrējam jau četrus gadus, pēkšņi būs jāatstāj. Lai arī pirms tam runājot ar saimnieci , bija skaidrs ka varēsim dzīvot ilgi-visam gadus piecus noteikti.

Kas tad notika? Saimnieces dēls ,kurš arī bija ņēmis kredītu,lai nopirktu dzīvokli, atgriezās no ārzemēm, sāka strādāt Latvijā, bet savu kredīta slogu pavilkt vairs nevar, līdz ar to pārdod "savu"īpašumu un nāks dzīvot dzīvoklī ,kurā mitinamies mēs.

Un tad nu saskārāmies ar rūgto patiesību. Ģimene ar diviem bērniem, es kā nestrāadājoša mamma,kurai drīzumā kontā ieripos tikai 100ls mēnesī, ar vīra algu dzīvokli par tagadējām cenām 150-200ls mēn. +komunālie atļauties nevaram. un ja godīgi, arī negribas par svešu dzīvokli izmest gaisā tādu naudu. Kredīts?it kā ikmēneša maksu samaksāt varētu,kad atsākšu strādāt. Bet pirmās iemaksas nav un sakrāt to ir nereāli + vēl 1000ls ,lai nokārtotu papīru lietas.

Vai šādās situācijās ir arī reāla palīdzība no valsts vai pašvaldības? Ko darīt, ja paši sameklēt dzīvesvietu nevar? sludinājumos ir tik daudz mākleru pakalpojumu,kur jāmaksā par neko un nevar jau zināt vai būs rezultāts. Un es gribu normālu dzīves vietu sev un bērniem ,nevis saspiesties vienā istabiņā. Es tak nodokļos valstij maksāju daudz -pārsimts latus.

Un vēl mani šokēja fakts ,ka ar bērniem ko normālu noirēt ir nereāli- jo viņi tak lauž, zīmē uz sienām un ko tik vēl ne. Arī kredītu grūti dabūt,jo jums tak ir bērni, naudiņas uz visiem nesanāk!

It kā valsts grib atbalstīt ģimenes ar bērniem- bet reāli visa sabiedrība ir pret!!!

Šī ir reāla situācija ,lai sāktu pārdomāt vai ir jēga dzīvot Latvijā!

 
mamma27 mamma27 13. Mar 2013, 15:58 linduko

Jā, summa mums tomēr ir par augstu jo vēl jau komunālie ,kas ziemā ir lieli un arī vasarā nav nemaz tik zemi pēdējos gados. Bet paldies. Varbūt kādai citai der!

mamma27 mamma27 13. Mar 2013, 13:10 da4ux

Nu lūk, re kā mums ir. It kā varētu ,bet to nieka 5000 pietrūkst😃 Jācenšas uz visu paskatīties ar pozitīvu skatu.

mamma27 mamma27 13. Mar 2013, 13:10 ulula

Nu manam vīram atkal tā alga kā jau mūsdienās lielākā daļā vietu nav oficiāli diez ko liela😀 Man alga ir lielāka, es varētu ņemt kredītu,bet tad jāgaida kad sākšu strādāt. Un cītīgi apsveru iespēju par tām izpirkuma tiesībām.

mamma27 mamma27 13. Mar 2013, 13:03 da4ux

es ar šo pamanīju, bet tur pirmā iemaksa garantijas depozīts ap 6000eur. Tā ka ir pirmā iemaksa + ikmēneša īre. Bet variants jau nav slikts. Sākšu strādā un tad nopietni ķeršos klāt šim jautājumam,jāsāk kaut kas darīt ,jo šitā tiešām vairs negribas,kad vienā dienā vienkārši paliekam bez pajumtes. Galvenais tagad dabūt kur dzīvot. Jo uzreiz kaut kādu kredītu man jau tā vai tā nedos. jo es tak mājās ar bērnu un ienākumi kopējie vasarā būs nekādi dižie.

mamma27 mamma27 13. Mar 2013, 13:01 ulula

Es tā arī domāju. Man mammai ir dzīvoklis,bet tas ir Apē un cenas tur citas un šķiet tomēr arī risks liels.

mamma27 mamma27 13. Mar 2013, 13:00 letia

Es skatījos Rīgā, Pļavniekos vai Purciemā. Visi lētie rezervēti. Es gan jau aizrakstīju par pāris dzīvokļiem kādi nosacījumi ?! Jo nekad jau to otru pusi nerāda😀

mamma27 mamma27 13. Mar 2013, 12:53

Paldies visiem kas dalās ar informāciju. Mēs protams cītīgi meklējam un ceram ka viss nokārtosies. Padalieties ,ja vēl kādam ir info kur meklēt dzīvokļus ar izpirkuma tiesībām.kas nepieciešams un kā ar tām ķīlām? ko ņem ķīlā un kādā summā?

mamma27 mamma27 13. Mar 2013, 12:20 fox15

mums īpašumā nav nekā. Pliki un nabagi.😃 Mašīna kredītā,kurš ir līdz 2014.gada martam. un tā pati tikai 2000ls vērtībā. Arī vecākiem nekā nav. Visu dzīvē jāizcīna pašiem. Tad nu sākam to darīt.
Likās laba tā mājaslapa ko ieteica ulula. Tikai gan jau ka lētie dzīvokļi tā netiek piedāvāti, bet par 115000tādu mēs nevaram iegādāties un maksāt 400ls mēnesī.

mamma27 mamma27 13. Mar 2013, 11:53 pukainits

Papētīju, parunāju ar cilvēkiem ,kas izgājuši šai procedūrai cauri- normālai ģimenei nav izredžu dzīvot. Ja ir mazturīgie vai trūcīgie vai invalīdi,tad varbūt ir cerība,ak jā un daudz bērnu ģimene-trīs un vairāk bērni. Bet ģimenes ar vienu vai diviem bērniem un tiem kam ir kaut par 1ls vairāk ienākumi lai saņemtu kaut kādu statusi ,jādzīvo kā mākam. Nu nav taisnības!!!

aab aab 13. Mar 2013, 11:41

diemžēl es ar savu ģimeni nevaru pretendēt uz pašvaldības dzīvokli! tā kā agrāk stāvēju rindā ar mammu (kad pati vēl biju bērns), tad viņa dabūja dzīvokli, es esmu tur pierakstīta. līdz ar to es ar savu ģimeni nevaru pretendēt uz jaunu pašvaldības dzīvokli! mūsu valstī laikam uzskata, ka bērniem ar savām ģimenēm ir jādzīvo pie vecvecākiem!

mamma27 mamma27 13. Mar 2013, 11:36 fox15

tie ir sociālie.? kur jāiet lai iestātos rindā? labprāt mēģinātu.

mamma27 mamma27 13. Mar 2013, 11:15

Ļoti skumji ir tas, ka Adrians vakar vakarā pat raudāja,jo saprata,ka būs jābrauc prom uzreiz tik līdz saimniece izstāstīts kas par lietu un kāpēc mēs te nevarēsim vairs dzīvot. Bērns nesaprot ka tā nav mūsu māja un mums jāiet citur . Un nevar zināt cik ilgi tai citā vietā varēs palikt.
Tik stulba situācija.
Būtu gatava arī īrēt ar izpirkuma tiesībām ,bet kur meklēt informāciju,kā tas reāli notiek, es neko nesaprotu!!!

mamma27 mamma27 13. Mar 2013, 11:12 nosiguldas

mums ir līgums. Bet ko tas dod. mēnesi laiks izvākties un viss. Jo kurš tad gribēs tev kaut kādu nopietno līgumu slēgt ,jo tad tak jāmaksā nodokļi un visādas citādas problēmas. Un šis dzīvoklis arī ir kredītā.
Pašiem jau vien ir izvēle-gribi dzīvot dzīvo, negribi ,meklē muļķi kurš slēgs līgumu ,lai tiesības pēc tam būtu īrniekiem. Un jā, tādi dzīvokļi arī maksā naudu,kur ir līgumi.

aab aab 13. Mar 2013, 11:11 nosiguldas

īstenībā pat līgumi vairs nepasargā! jebkurā līgumā būs punkts, ka arī izīrētājam ir tiesības uzteikt līgumu un tad īrniekam tādā un tādā laikā (parasti mēneša laikā) ir jāatbrīvo dzīvoklis.

nosiguldas nosiguldas 13. Mar 2013, 11:09 mamma27

lai nenonāktu tādā situācijā ir jāslēdz līgums.

mamma27 mamma27 13. Mar 2013, 11:07

Es protams gribētu te pat Pļavniekos. Jo ir gan dārziņš abiem bērniem ,gan darbs ,man un vīram. Es pati atsākšu strādāt septembrī.
Kur var doties lai iestātos dzīvokļu rindā? Man nav ne mazākās jausmas. Esam visi te deklarēti. Saimniece mums ir ļoti laba, viņa mums vienu variantu piedāvāja pretī, bet pagaidām vēl jāpagaida kas un kā ,jo arī tajā dzīvoklī dzīvo cilvēki, un sanāk ka mūsu dēl viņi tiks izlikti. Viņa gan teica,ka slinki maksātāji un mēs tak esam ar bērniem un mums vajag.
Konkrēti gan vēl jāgaida uz nākamo nedēļu.

aab aab 13. Mar 2013, 11:05

man radiniece arī dzīvo īrētā 1ist dzīvoklī. kad jautājām kā iet, viņa ar skumjām atzina, ka saimnieks esot paaugstinājis cenu. kaut gan dzīvoklis ir pliks un bez mēbelēm. visu ir gādājuši īrnieki. tagad taisoties tip remontu saimnieks taisīt atsevišķā telpā - gan jau atkal paaugstinās cenu! tā nu izskatās, ka saimnieks grib tikt vaļā no īrnieces un uzlikt baigo cenu dzīvoklim!

mamma27 mamma27 13. Mar 2013, 11:01 ambera_2012

pārcelties es neesmu gatava,jo man ir te darbs un arī vīram. Pagaidām mums viens variants ir. Bet fakts ir ne visai patīkams. Jo šādas situācijas jau var gadīties ar katru īrēto dzīvokli,jābūt vienmēr gataviem pārcelties.

aab aab 13. Mar 2013, 10:35

es ļoti jūtu jums līdzi! esmu bijusi situācijā, kad ārzemēs, bija nolikts datums, līdz kuram ir jāizvācās, bet jaunas vietas nebija. tā sajūta ir šausmīga. jā, man tajā brīdī nebija bērnu, bet vienalga šausmīga sajūta.
diemžēl pēdējā laikā īpaši daudz parādās sludinājumi ar ārprātīgām cenām, noteikumu, ka bez bērniem un dzīvniekiem. es gan neuzskatu, ka bērni visu lauž un bojā. viss ir atkarīgs no tā, cik daudz mēs bērniem atļaujam.
met kaunu pie malas un rakstiet sociālajos tīklos, ka meklējat dzīvokli! varbūt ir kāds, kurš vēlas izīrēt ar izpirkuma tiesībām - tas ir labs variants.
piekrītu Sandijai, ka mūsu valstī trūkst atbalsta. mēs arī īrējam dzīvokli. it kā neviens radinieks nav izrādījis vēlmi te dzīvot (ptu, ptu, ptu....), taču nekad neko nevar zināt. mēs vēlamies pirkt šo dzīvokli, taču saskaramies ar to muļķīgo lietu kā pirmā iemaksa! nav tādas naudas un arī nebūs! būtu lieliski, ja valsts pieņemtu to lēmumu par pirmās iemaksas segšanu.
turaties!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 13. Mar 2013, 10:32

tā ir reāla lieta- mums valstī trūkst mājokļu atbalsta programmas jaunajām ģimenēm ar bērniem. Nav diemžēl iespēju nedz nopirkt, nedz arī ilgtermiņā izīrēt

1 2