KOMENTĀRU konkurss TOPOŠAJĀM MĀMIŅĀM: Pastāsti par savām fiziskajām aktivitātēm!

KOMENTĀRU konkurss TOPOŠAJĀM MĀMIŅĀM: Pastāsti par savām fiziskajām aktivitātēm!

06. Feb 2017, 09:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecība nav slimība, bet gan īpašs laiks, kas ļauj atklāt tik daudz kā jauna, sajust kaut ko jaunu un uzzināt ko nebijušu. Šajā reizē gribam parunāt par fiziskajām aktivitātēm grūtniecības laikām. Un uzreiz gribam teikt, ka šis ir jautājums, kas, pirmkārt, pārrunājams ar savu grūtniecību uzraugošo ārstu - speciālistu.

Ja tev un tavam bērniņam ar veselību viss ir labi, tad, visdrīzāk, ārsts tev ļaus nodarboties ar to, ar ko nodarbojies jau pirms dzemdībām (saprāta robežās, protams. Un arī tās ar ārstu ir jāpārrunā!).

Bet, neskaitot lietas, no kurām būs jāatsakās, parādīsies arī daudz jaunu iespēju. Vai esat dzirdējušas kaut ko par ūdens velosipēdu grūtniecēm? [B R E E Z E} aquafit – īpašs ūdens trenažieris, kura burvīgums slēpjas iespējās nodarboties ar sportu un lutināt savu ķermeni vienlaikus. Kāpēc gan nepamēģināt, vai ne? Varbūt esat jau izmēģinājušas?

20150713205947-97637.jpg

Joga topošajām māmiņām

Topošo māmiņu joga ir speciāls pamatkomplekss, kas sevī ietver elpošanas tehniku un mediatīvo praksi, kas palīdz gūt harmoniju šajā apbrīnojamajā dzīves posmā.

Grūtnieču vingrošana

Šie ir saudzīgi spēka vingrinājumi topošajām māmiņām, galu galā, tas ir arī laiks sev, ko ne katra topošā māmiņa var atļauties. Tā ir relaksācija, noskaņošanās uz dzemdībām, sarunas ar bērniņu puncītī.

Elpošanas vingrinājumi

Pareizi izvēlēti vingrinājumi un regulāra to izpilde rada mazulim nepieciešamo vidi tevī, sagatavo tavu muskulatūru dzemdībām, gatavo organismu tās izdzīvot ātrāk un vieglāk, stiprina un atbrīvo no slodzes mugurkaulu, paaugstina ādas un muskuļu elastīgumu, neļauj uzņemt pārlieku daudz liekā svara, uzlabo sirdsdarbību.

 
Ūdens aerobika
 
Ūdens aerobika grūtniecības laikā nodrošina organismu ar saudzīgu slodzi gan topošās māmiņas organismam, gan arī bērniņam viņas puncītī. Tāpēc, ja vien grūtniecība norit normāli, ārsts noteikti ļaus apmeklēt ūdens aerobikas nodarbības. Vingrošana ūdenī labvēlīgi ietekmē topošās māmiņas veselību un pašsajūtu. 
 

Masāža - arī tā ir tava ķermeņa muskuļu fiziskā aktivitāte

Bieži vien topošās māmiņas mēģina sadzīvot ar spriedzi, trauksmi, kas saistīta ar hormonālā fona izmaiņām; tāpat nākas cīnīties arī ar bezmiegu, nespēju atslābināties. Bet prasme koncentrēties, savākties, līdzsvarot emocijas ir tās lietas, kas ļoti noderēs dzemdībās, tāpēc atslābinoša masāža ir viena no efektīvākajām metodēm, kā tikt galā ar nevēlamo stāvokli.
 
20161109184650-94922.jpg
 
Lai piedalītos konkursā, tev jāuzraksta KOMENTĀRU JOSLĀ savas atbildes uz šiem jautājumiem:
  • kurā grūtniecības nedēļā pašlaik esi
  • ar kādām fiziskajām aktivitātēm darbojies līdz grūtniecībai un cik ilgi
  • ko no grūtniecībai piemērotām sportiskajām aktivitātēm gribētu izbaudīt grūtniecības laikā, un kāpēc to vēl līdz šim neesi darījusi
  • ko esi jau paguvusi izmēģināt
 

BALVU FONDS

Starp visu blogu autorēm izvēlēsimies labāko darbu autores un izlozēsim
 

Abonements 5 baseina apmeklējuma reizēm

aerobikas (zumba, joga) 4 reižu abonements

 

Komentārus gaidām līdz 15.februārim.

VEIKSMI!

LaumaI LaumaI 13. Feb 2017, 11:54

šobrīt rīt jau 25.nedēļa - tūliņ,tūliņ jau 26.
Līdz grūniecībai, aptuveni 4 gadus, aktīvi nodarbojos ar sportu, t.i. trenežieru zāle, skriešana, nodarbības.
ļoti vēlētos izmēģināt ūdens aerobiku, par cik ūdens palīdz atslābināties. Labprāt pamēģinātu arī jogu, ko vēl ne reizi neesmu izmēģinājusi.
Pagaidām nav sanācis nekas no tā ko vēlētos, bet par cik tuvojas pavasaris un mazuļa nākšana pasaulē, tad jāsāk kaut kas darīt lietas labā 😀