Komentāru KONKURSS: Uz kādiem jautājumiem vēlies rast atbildes 2018.gada Online TV raidījumos?

Komentāru KONKURSS: Uz kādiem jautājumiem vēlies rast atbildes 2018.gada Online TV raidījumos?

12. Dec 2017, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kopā esam aizvadījuši vēl vienu skaistu gadu, kurā kopīgi esam meklējuši atbildes uz jautājumiem par bērnu audzināšanu, ģimenes veselību un labsajūtu.

Taču labās tradīcijas noteikti ir jāturpina, tāpēc arī 2018.gadā ik mēnesi tiksimies Māmiņu Kluba Online TV, lai uzzinātu daudz jauna un noderīga.

Mēs vēlamies, lai ikviens, skatoties un klausoties Online TV, rastu sev ko interesantu un lietderīgu, tāpēc tepat komentāros aicinām Tevi pastāstīt, par kurām tēmām Tu labprāt dzirdētu nākamā gada tiešraidēs?

Jūsu ieteikumus ņemsim vērā un 2018.gadā studijā aicināsim speciālistus, kuri palīdzēs rast atbildes uz jūsu jautājumiem.

Sev aktuālās tēmas raksti tepat komentāros.

20. decembrī starp visām komentāru autorēm izlozēsim 3, kuras balvā iegūs

KOSMĒTIKU savam skaistumam no

CATRICE

 20171211095337-39500.jpg

Mzc Mzc 19. Dec 2017, 23:49

Labprāt uzzinātu vairāk par ēdināšanu /ēdienkarti mazuļiem, kam nevar govs piena produktus, vai jebkāda piena produktus. Kā pēc gada vecuma sabalansēt ēdienkarti, lai mazulim nekas netrūktu. Tāpat interesē mazo berniņu ( 1,5-3g) bērnu dārzs - kā sagatavoties, kā ievadīt mazo, kā arī kas vecākiem vispār jazin par bērnu darzu - kadas izmaksas, kadas iespejas pielāgot grafiku, ēdināšana, dāvanas, tērpi utml.

mincenee mincenee 19. Dec 2017, 23:47

Par to, kas jāprot noteiktā vecumā. Kā palīdzēt veicināt runas attīstību. Par izmeklējumiem un analīzēm pēc gada vecuma.

19. Dec 2017, 00:32

Palasīju komentārus, un daudz kam piekrītu, it īpaši par sagatavošanos bērnu dārzam. 😀 No sevis varu pievienot: *vairāk informācijas par sabalansētu uzturu, * ikdienas izklaides mājās, ja bērns slimo (nevar iet ārā), jo tad kad tas ir ilgāk par 1 nedēļu, tad sākam izdomāt jocīgas spēles haha,* izklaides ar bērnu Latvijā (rotaļu istabas/laukumi, restorāni utt), *prātīga/droša bērnu istabas iekārtošana, *dažādas vecuma "krīzes"! Priecīgus svētkus!

iieeva iieeva 17. Dec 2017, 16:43

Potīšu saišu vājums - kā to konstatēt, kā to neveicināt, ko darīt lietas labā utml.

16. Dec 2017, 18:08

Sveiki!delam tuvojas 4 gadi,tadel loti interesanti butu uzzinat par 4 gadnieku krizem.ka tik gala ar dusmu lekmem un kaprizem,jo 3 gadi jau liekas traks vecums 😃

16. Dec 2017, 11:50

pirmkārt gribētu dzirdēt vairāk par bērnu uzturu - kā tikt galā ar neēdājiem, ko gatavot attiecīgi 1gadniekam un ko 3gaadniekam - kas būtu piemērots un ko labāk gatavot retāk.. kādas receptes arī noteikti, jo esmu ļoti slikta pavāres lomā! 😃
vēlētos arī kādas idejas par to kā un kur pavadīt laiku kvalitatīvi ar bērniem neieguldot lielus naudas līdzekļus! idejas, kādus foršus muzejus vai vietas kur ar maziem bērniem būtu interesanti un maziem bērniem piemēroti apstākļi.
noteikti arī noderētu kādi noderīgi padomi pirms došanās pārgājienā - piemēram - 2 dienu pārgājienā ar naksņošanu teltī - kādas pieredzes stāsti - ja ir līdz 2 mazi bērni... 😀
Esmu par vairāk radošajām darbnīcām!!! 😀
kā arī ieteikumi un idejas kā māmiņa pati sevi var palutināt mājas apstākļos auklējot 2 mazus bērniņus - kādas sejas vai matu maskas no mājās atrodamiem produktiem vai tml... 😀

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 15. Dec 2017, 14:39

Man interesētu kāds siźets par vakcīnām: kompleekso un dalīto vakcinešanās iespēju salīdzinājums, jo nereti nācies dzirdēt par komplekso vakcināciju sarežģijumiem. Mums bija dalītā, jo daktere teica, ka pēc savas pieredzes un novērojumiem novērojusi, ka bērni tās "vieglāk pārcieš" - tad nu varērtu par to vairāk pastāstīt.
Un interesants būtu sižets: gatavo kopā ar bērnu, kur katru reizi kaut kas veselīgs un gana vienkāršs visai ģimenei tiek pagatavots kopā ar bērniņu 😀

ziemelbriedis ziemelbriedis 14. Dec 2017, 11:40

Būtu feins sižets, kur apciemo visus superbēbjus, visā māmiņkluba vēsturē....
Šobrīd ļoti aktuāls temats ar daudz jautajumiem, ir kā pirmklasniekam skolā izvēlēties novirzienu un kā notiek elektroniskā reģistrēšana skolā...
un kā atrast, ieintresēt četrganieku pulciņos, kam pulciņa izvēle intresē tik nedēļu.

madaram madaram 13. Dec 2017, 16:36

Vai bērnam ir vajadzīgas māsas un brāļi? Cik?

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 12. Dec 2017, 22:45

Kā sagatavoties bērnudārzam 1.5 gada vecumā.
Bērna ēdienkarte pēc gada vecuma.
Vai vest bērnu uz muzikālajām skoliņām. Kādi ir ieguvumi?

12. Dec 2017, 11:37

Būtu ieintersēta tēmās kas skar invaliditāti bērniem, iekļaujošā izglītība, īpašo bērnu vecāku psihoemocionālā labsajūta un iespējas kā to uzlabot, kā palīdzēt vecākajiem brāļiem/māsām adaptēties kad mājās ienāk vēl viens mazulis, mazulis un dzivnieks - alerģiju riski un alergologa viedoklis, pastāstīt par autismu un kā to var agrīni pamanīt - psihiatra viedoklis (iesaku Ņikitu Bezborodovu BKUS, laj pastāsta par autisma kabinetu un BKUS sniegtajām rehabilitācijas iespējām). VELKu biedrību, lai pastāsta par atbalsta iespējām īpašo bērnu vecākiem, uzvedības problēmas pirmsskolā/skolā - kā vecākiem palīdzēt tās risināt. Ēdienkarte pirmsskolā ( var uzaicināt @babyroom_lv lai pastāsta par veselīgu uzturu pirmsskolā utt) ir tik daudz super blogeru mammu, kuras var padalīties ar dažādu pieredzi - Laura Grēviņa www.viensplusviens.lv, Paula Roze www.mrspaularoze.lv, Ieva Cipruse abolsarabeli.wordpress.com, Marta Logina musulapa.lv, utt)

12. Dec 2017, 11:25

Par bērnu- veģetārieti.

12. Dec 2017, 11:01

vel pievienoju: cik lielai jābūt bērna mantu kastei sākot ar 3 gadu vecumu.

12. Dec 2017, 10:52

Ļoti vērtīgi būtu uzzināt vairāku speciālistu viedokļus par vakcināciju, īpaši par nevakcināciju, tai skaitā reālus ģimeņu piemērus. Pirmajā dzīves gadā bebis tiek ļoti sapotēts. Kādi ir viedokļi par nevakcinēšanu. Ieguvumi, sekas.
Tāpat par sievietes izmaiņām pēc dzemdībām.
Par atšķirībām starp privāto un pašvaldības dārziņu, kāpēc nereti šķiet , ka privātais ir labāks tieši audzināšanas metožu ziņā.
Par īpašajām metodēm: Valdorfpedagoģiju, Montessori - Kādi ieguvumi bērnam, Bērna personības izveidē. Kā to turpināt, kad bērns uzsāk skolas gaitas?, vai kā tas turpinās skolā, parastajā.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 12. Dec 2017, 08:27

😀

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 12. Dec 2017, 08:27

Mums ir četrgadnieks, kurš grib dzīvot pēc saviem noteikumiem. Tāpēc labprāt vēlētos uzzināt kā tikt galā ar bērna kaprīzēm. Vienmēr dzirdams ''Nē'': šito neēdīšu, to nedarīšu.
Kā arī gribētu vairāk uzzināt, kā iemācīt bērnam klausīt ne tikai tēti, bet arī mammu. Šobrīd ir pilnīga mammas ignorēšana. Kad mamma, ko jautā, vai palūdz izdarīt bērns izliekas nedzirdam.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 12. Dec 2017, 08:22

Šobrīd mūsu ģimenē ir ļoti aktuālā tēma: ''Kā tikt galā ar bērna niķiem un stiķiem?'' Visu laiku tikai dzirdams ''Nē'', šito nedarīšu, to neēdīšu. Darīšu kā gribu es. Mazulim rudenī palika četri gadi.
Kā mammai panākt cieņu no bērna puses? Šobrīd tiek klausīts tikai un vienīgi tētis. Pret mani kā mammu ir pilnīga ignorance. Gribētos saprast, kur pieļāvu kļūdu un vai var panākt, ka bērns tomēr klausa arī mammu!

iieeva iieeva 11. Dec 2017, 14:54

Kā sagatavoties bērnudārzam 1,5 gadu vecumā - kas ir jāprot, kādi ārsti, speciālisti pirms tam jāapmeklē, ko ir nepieciešams nopirkt utml.

čabule čabule 11. Dec 2017, 11:12

Labprāt noskatītos raidījumu par ēšanas režīmiem sievietei- pirms grūtniecības, grūtniecības laikā un pēc tā. Aktuāla ir liekā svara problēma. Latvijā šobrīd aktualizējies jautājums arī par liekā svara problēmām bērniem, tapēc raidijumu ar šādu tematiku noteikti noskatītos 😀