Kā pasargāt bērnu Interneta vidē?

14. Dec 2013, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tāpat kā apkārtējā vide, arī interneta vide mēdz būt ļoti nedroša. Attiecīgi, ja ievērojam savlaicīgi dažādus drošības pasākumus, ir iespējams bērnu pasargāt no ļaundariem internetā. Kā to izdarīt, mums pastāstīja Microsoft Latvia tehnoloģiju eksperts Salvis Praude.

Kā pasargāt bērnu internetā?

Jāsāk ar psiholoģiskām lietām. Jāpiedāvā tas, kas ir jau datorā iekšā, Win 7, Win8 ir pārvaldāmi ar tādu rīku kā Ģimenes drošība, tas ir interesants elements, ko izmantot ģimenē. Ir iespējams ierobežot lapas, ko apmeklēt, laiku, kad ieslēdzas dators, kā arī – ir iespējams filtrēt tīmekļa vietnes. Un labākais ir tas, ka tas ir pieejams bez maksas, to ir viegli uzsākt lietot.

  • Jānošķir konti, kas tiek lietoti. Viens nāk un dara vienu lietu pie datora, otrs dara savas lietas.. Izveidojam vairākus kontus, var norādīt, ka tas ir bērnu konts, ĢIMENES konts utt.  
  • Attiecīgi var norādīt lapas, ko bērns no sava konta drīkst apskatīt. Nevēlamās lapas var nobloķēt.  Tādā veidā jau var izvairīties no virknes problēmām. Pat, ja draugos parādīsies neatļauts banners, uz ko bērns vēlas uzspiest, lai to atvērtu, sarakstā teiksim šī bannera lapas nav, viņu bērns atvērt nevarēs.

Laika limita funkcija

Pēc būtības ar to pašu ģimenes kontu varam norādīt vai nu atļauto laiku, cik bērns ilgi drīkst lietot datoru, vai arī varam norādīt laiku, kurā bērns nedrīkst lietot datoru.

Tas ir veids, kā bez strīdiem atrisināt lietas, kas attiecas uz datora lietošanu.

Ierobežojumi viedtālruņos

Windows platformas ir populāras arī attiecībā uz telefoniem. Ir iespējams izveidot šādu te bērna kontu jeb paralēlu vidi, kuru var lietot bērns. Tur var uzlikt spēlītes un, piemēram, vairāk neko. Mēs pasargājam gan sevi, gan ģimeni. Tiek mazināts arī finansiālais risks.  Bērns nevar nobloķēt ne jūsu kontu, ne jūsu kredītkarti, ne arī iztērēt jūsu naudiņu. Tā ir kā aplikācija, kas pieejama Windows tālruņiem, piemēram, arī Nokia telefoniem.

Māmiņu Klubs

ONLINE TV videosarunas ieraksts: Ģimenes un datoru drošība

Videosarunu piedāvā:

20131127143431-42058.jpg