Jaunā Māmiņu Kluba vadītāja: es esmu vienkārša mamma

02. Sep 2017, 08:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveika! Mani sauc Ligita, un kopš šī gada marta arī es esmu meitiņas Emīlijas mamma, tāpēc patiesi priecājos pievienoties Māmiņu klubam!

Līdz ar Emīlijas ienākšanu mūsu ģimenē, ir mainījušies ne tikai ikdienas paradumi, bet iepazīta arī vispatiesākā mīlestība. Mīlestība pret bērnu. Savu bērnu. Un šķiet, ka beidzot ir īsts iemesls dzīvot. Gribas mācīt un mācīties, dot un saņemt, izdzīvot katru mirkli, minūti, sekundi. Kopš man ir meita, es esmu iepazinusi mātes spēku – kad esi gatava nostāties pret visu pasauli, lai aizsargātu savu bērnu. Es esmu iepazinusi neizsīkstošu enerģiju, jo zinu, ka man ir ko aprūpēt un ir kam dot. Un es vairs nezinu, kā ir dzīvot bez viņas. Un šķiet, ka agrākās dzīves nav bijis. Ka vienmēr bijis šādi.

20170902082206-90732.jpg

Es esmu vienkārša mamma. Arī man ir reizēm grūti. Arī es esmu nogurusi un neizgulējusies. Arī mani pārņem bezspēks un neziņa. Un man tas šķiet pavisam normāli. Es drīkstu tāda būt. Un neviens man to nevar pārmest.  Arī man vajag laiku sev, lai būtu labāka mamma un laimīga mīļotā.

Es daudz domāju par to, kāda mamma es būšu. Vai man ir jābūt meitas draudzenei, vai tikai spēcīgajam plecam, kas atbalsta, palīdz un iesaka? Jo viņai būs draudzenes – savas vienaudzes. Vai es gribu savu bērnu lutināt un atļaut daudz? Vai tomēr nospraust konkrētas robežas, jo dzīvē tādas arī būs. Vai es nesmacēšu savu bērnu ar pārlieku lielām rūpēm un mīlestību? Vai varēšu iemācīt bērnam vienlīdzību – ka viņa nav labāka par citiem un citi nav labāki par viņu? Ir tik daudz „vai”...

Es zinu, ka atbildes uz šiem jautājumiem būs. Agrāk vai vēlāk, bet noteikti būs. Un es ļoti novērtēju, ka daudzas atbildes uz mammām aktuāliem jautājumiem mums būs iespēja rast kopīgi raidījumā Māmiņu klubs. Tiekamies katru svētdienu TV3 un droši raksti – ligita@maminuklubs.lv

Tiekamies katru svētdienu Māmiņu Kluba raidījumā kanālā TV3 plkst.8:50!

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 02. Sep 2017, 13:44

Sveicieni ar pievienošanos Māmiņu Klubam 😀
Jau MK sezonaa atklāšanas pasākumā Jūrmalā ievēroju, ka esat ļoti smaidīga, jauka un patīkama māmiņa 😀
Jums noteikti viss izdosies 😀 un mazā Emīlija noteikti būs Liels iedvesmas avots raidījumu tapšanā 😀 ❤
Mūsu ģimene NOTEIKTI skatīsies Māmiņu Kluba raidījumus 😀