Idejas ģimeniskām brīvdienām 21.-22.aprīlī. AFIŠA

Idejas ģimeniskām brīvdienām 21.-22.aprīlī. AFIŠA

20. Apr 2018, 15:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavasaris nenoliedzami ir klāt! Zemi silda saule un tā vien gribas iziet ārā no mājām. Šajās brīvdienās aktīvai laika pavadīšanai Kurp.es iesaka apmeklēt radošās darbnīcas un ekskursijas, bet rāmam kultūras baudījumam – Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertu. Pašiem enerģiskākajiem piedzīvojumu meklētājiem piedāvājumā ir izaicinošs pārgājiens Mangaļsalā. Lūk, ieteikumi no Kurp.es, kā ar bērniem pavadīt šīs brīvdienas:

Ģimeņu kontakts

21. aprīlī 11:00

I-DEJAS mājā

Fiziski aktīvi un radoši pavadīts laiks kopā ar savu bērnu, krustbērnu, vai kaimiņbērnu (pēdējo, lūdzu, tikai tad, ja vecāki ir informēti). Iepazīsimies ar kontaktimprovizācijas principiem, uzdevumiem, apgūsim konkrētus elementus un improvizēsim ap tiem. Tos pildīsim pa vienam, grupā, bet galvenokārt -  pa divi. Kontaktimprovizācija ir svara atdošanas un uzticēšanās deja.

Lielie atceras bērnību un atraisa sevī rotaļīgumu, vieglumu, aizraušanos, pārsteidz sevi ar uzdrīkstēšanos un izbauda mirkli! Un vēl – ļauj saviem bērniem būt! Ļaut viņiem darboties, izdarīt izvēles, uzticēties, ka viņi paveiks labāko, ko šajā brīdī un dotajā situācijā var! Ļaut kļūdīties, meklēt, pašam caur savu pieredzi rast risinājumus, izdarīt secinājumus!

Mazais iepazīst ķermeni, mācās apzināties savas rokas, kājas, galvu un kā to visu sakoordinēt. Saprot, ka ceļi uz otru pusi nelokās, ka lēkt uz vēdera varētu būt sāpīgi. Iemācās atšķirību, kāds ir brīvs, kāds sasprindzināts ķermenis, izprot dažādu ķermeņa daļu svaru, ko es varu pacelt, ko nē un cik smags esmu es pats.

Pasniedz Katrīna Albuže

Nodarbības cena 10/ 15€. Vairāk info: http://www.i-deja.lv/berniem/gimenu-kontakts/.

https://kurpes.lv/pasakums/gimenu-kontakts

 

Ģimeņu sestdiena kopā ar rakstnieci Liliju Berzinsku

21. aprīlī plkst. 13:00

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrā mazie lasītāji tiek aicināti uz sarunu ar rakstnieci, tulkotāju un grāmatu ilustratori Liliju Berzinsku.

Vai var aizmirst Lamzaku, kurš meklēja Lamzaku un nezināmo zvēru Bolaci? Arī Bizbizmārīte un Gliemezis “Pļavas pasakās” attēlo mums gaišu un līksmu pasauli, kurā cits citam palīdz un cits par citu priecājas. Pasakas varoņus saista sirsnīga draudzība, sapratne un izpalīdzīgums. Noslēpumi, ko viņi pamazām atklāj, palīdz saprast dzīves patiesības un allaž ticēt labajam visā plašajā pasaulē.

Tikšanās reizē vairāk uzzināsim par grāmatu varoņiem un kopā ar Liliju darbosimies radošā darbnīcā. Laipni gaidīsim pirmskolas un sākumskolas vecuma bērnus kopā ar vecākiem. Ieeja bez maksas.

https://kurpes.lv/pasakums/gimenu-sestdiena-kopa-ar-rakstnieci-liliju-berzinsku


Nodarbība ES UN MĀKSLA I

21. aprīlī 12:00-15:00

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā

Programma piedāvā bērniem iepazīt mākslu tuvāk caur viņu personisko pieredzi. Muzeja pastāvīgās ekspozīcijas un izstāžu darbi nodarbību laikā kļūst par izpētes objektu un tēmu zīmēšanas uzdevumiem. Šādi – skatoties, domājot, zīmējot – iespējams vairāk uzzināt par mākslas tapšanas procesu, mākslas darbu iekšējo struktūru, autoru personībām un laika kontekstu. Nodarbību struktūru veido pedagoga stāstījums par dienas tēmu un ar to saistīts zīmēšanas uzdevums – kopija, brīvā interpretācija vai radošs darbs, ko nosaka izvēlētās tēmas specifika. Ļoti svarīgi, ka bērni nodarbības laikā koncentrējas uz vienu mākslas darbu, mēģina tajā saskatīt iespējami daudz nianšu un iedvesmojas, lai radītu savu zīmējumu. Katra nodarbības dalībnieka darbs vienmēr izdodas, jo galvenais ir process un prieks, kas rodas zīmējot!

Nodarbības piemērotas bērniem no 4 līdz 10 gadu vecumam. Priekšzināšanas nav nepieciešamas. Bērni var darboties patstāvīgi vai kopā ar pieaugušiem. Nodarbības vada māksliniece un muzejpedagoģe Diāna Dimza-Dimme. Līdzi jāņem eļļas pasteļa krītiņi. Dalības maksa - 1,50€ no personas

https://kurpes.lv/event/nodarbiba-es-un-maksla-i-14

 

Radošā darbnīca bērniem Lara Strunkes izstādē

21. aprīlī 12:00

Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā

Lara Strunkes izstādes “Aiza” bērnu dienas ietvaros mazie skatītāji varēs abstrakti apgleznot kartona mājas, izzinošā tūrē kopā ar izglītības pedagogiem apskatīt izstādi, piedalīties sarunā par abstrakto mākslu, pēc tam radošajā darbnīcā gatavos abstraktas telpiskas ainavas . Kamēr bērni piedalīsies izstādes apskatīšanā un radošajā darbnīcā, vecāki varēs piedalīties sarunā par Strunkes izstādi ar izstādes kuratoru. Vēlams iepriekš pieteikties - linda.vigdorcika@kim.lv.

Cena: Pieaugušiem 3,50 eiro, studentiem, pensionāriem 2 eiro, skolēniem, invalīdiem un viņu pavadoņiem - bez maksas.

https://kurpes.lv/pasakums/radosa-darbnica-berniem-lara-strunkes-izstade

 

LeNeSOns un Prokofjeva "Vasaras diena"

21. aprīlī plkst. 14:00

Lielajā ģildē

Aust mazliet blēdīgs rīts, un necik ilgi – mājnieki jau spēlē sunīšus; pēc tam nez no kurienes ieklīst pašapzinīgs valsis un viņam uz pēdām paklausīgs maršs; un viens te grozās teicamā garastāvoklī, kādam citam uznāk nožēlas brīdis, un tad jau arī klāt ir vakars, un visi ir mierā, tik mēness lēnām brien pa debess jumu.

Programmā Sergejs Prokofjevs “Vasaras diena”

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris; Diriģents: Andris Vecumnieks; Aktieri: Valdis Vanags un Aleksejs Geiko; Režisors: Andris Kalnozols.

Biļetes no 5 - 13€. Bērniem, kas neaizņem atsevišķu sēdvietu, jāiegādājas "klēpja" biļetes par 1,5€.

https://kurpes.lv/pasakums/lenesons-un-prokofjeva-vasaras-diena

 

 

Izrāde-radošā darbnīca bērniem “Teātris ir visur”

22. aprīlī plkst. 11:00

galerija ISTABA

“Teātris ir visur” ir režisora, scenogrāfa Reiņa Suhanova izrāde – radošā darbnīca bērniem, kuras ietvaros, nemainot galerijas ierasto, vidi režisors kopā ar bērniem rada teātri.

 “Izrādē kopā ar bērniem cenšamies atbildēt uz dažiem fundamentāli svarīgiem jautājumiem par teātri kā ēku un mākslas veidu. Meklējot atbildes uz jautājumiem par teātra telpas elementiem, tādiem kā skatuve, skatītāju sēdvietas, gaismu aprīkojums - mēs kopīgiem spēkiem izveidojam savu teātri no apkārt esošajiem priekšmetiem un vides iespējām. Par skatuvi var kļūt palodze, pagalde, galda virsma, taburete - viss atkarīgs no bērnu idejām. Kad to esam veikuši, tālāk jau runājam par teātra izrādi un tās elementiem, piemēram, bļoda kļūst par aktieri, kura spēlē mammu mazai krūzītei, kurai ļoti sāp, jo tai osiņā ir iesists robs.  Protams, ka stāstu rada paši bērni par sev aktuālām lietām. Caur šādu spēles elementiem piepildītu stāstu mēs nonākam pie idejas, ka galvenais teātra elements ir fantāzija un ja Tev ir stāsts, kuru vēlies izstāstīt un vismaz viens skatītājs/klausītājs, tad teātris var dzimt jebkur” - tā Reinis Suhanovs.

Biļetes cena - 7€.

https://kurpes.lv/pasakums/izrade-radosa-darbnica-berniem-teatris-ir-visur-3

 

KINO BIZE bērnu rīti: Ogijs un tarakāni // radošā darbnīca

22. aprīlī plkst. 11:00

Kino Bize

Kamēr vecākiem tiek dota iespēja atvilkt elpu pie kādas atspirdzinošas limonādes glāzes, bērni tiek ne tikai izklaidēti, bet arī izglītoti ar sarunām un radošajām darbnīcām. Filmu un radošo aktivitāšu programma ir veidota, lai piesaistītu arī pašus mazākos skatītājus. Ar atplestām rokām gaidīsim gan tos, kuriem kino vēl nav izdevies apmeklēt, gan tos, kuriem tā jau ir ierasta lieta.

Svētdienas rītu iesāksim ar animācijas filmu "Ogijs un tarakāni". Tā ir par labsirdīgu runci Ogiju, kurš mīl ēst, gulēt un laiskoties pie televizora. Viņš būtu laimīgākais kaķis pasaulē, ja vien viņa mieru ar ļauniem jokiem un nerātnībām netraucētu trīs sīciņi, taču neganti kaimiņi - tarakāni!

Pēc filmas seansa pasākumu turpināsim ar radošo darbnīcu. Šoreiz kopīgi veidosim miniatūras kukaiņu pasaules, pildot caurspīdīgas rotājumu bumbas ar visdažādākajiem materiāliem pēc savas izvēles.

OGIJS UN TARAKĀNI (Oggy And The Cockroaches); Rež.: Oliver Jean-Marie (Francija), 2013, 80 min

Ieejas biļete: standarta 6€, bērniem, skolēniem, studentiem, senioriem 4€, grupas biļete (4 cilvēki) katram 4€, bērniem līdz 2 gadu vecumam, neaizņemot atsevišķu sēdvietu – bezmaksas.

https://kurpes.lv/pasakums/kino-bize-bernu-riti-ogijs-un-tarakani-radosa-darbnica

 

Ģimenes diena “Rīdzene, Rīgas upe – kad, kāda un kur tā tecēja”

22. aprīlī 11:00-17:00

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

Bērniem kopā ar pieaugušajiem tiks piedāvāta aktīva, izzinoša ekskursija (11.00 un 14.00) ar iespēju atklāt vēstures noslēpumus gan muzeja zālēs, gan Vecrīgas ielās. Tas būs ceļojums laikā uz Rīgas tālajiem gadsimtiem, kad pilsētai cauri vijās Rīdzenes upe. Bērni savu fantāziju varēs izpaust Ģimenes dienas radošajā darbnīcā “Rīga, Rīdzene un es – zīmējam, ceļam mājas, iepazīstam kartes”. Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgu ieejas maksu: pieaugušajiem EUR 2,50; pensionāriem un studentiem EUR 1,50, skolēniem EUR 0,50, pirmsskolas vecuma bērniem - brīva ieeja.

https://kurpes.lv/pasakums/gimenes-diena-ridzene-rigas-upe-kad-kada-un-kur-ta-teceja

 

Pārgājiens "Mangaļsalas mantojums"

22. aprīli plkst. 11:00-15:00

Mangaļsalā

Tiekamies 22.aprīlī 11:00 pie autobusa pieturas „Stāvvadu iela” stāvvietas (no centra var atbraukt ar 24.autobusu). Dodamies aizraujošā pārgājienā Normunda pavadībā, kurš parādīs interesantākās vietas un pastāstīs par tām. Izložņāsim kara laika militārās būves un nonāksim pie mola plašumā. Piedzīvojums noslēgsies pie 24.autobusa galapunkta pieturas „Mangaļsala” 15:00. Tos, kuri būs ieradušies ar mašīnām, pavadīsim atpakaļ uz autostāvvietu Stāvvadu ielā (20-30min gājiens).

Kopējais maršruta garums 12km.

Ko ņemt līdzi? – Lukturīti, ērtus apavus, rezerves zeķes (jo dažos no bunkuriem, kuros iesim iekšā, mēdz sakrāties ūdens), dzeramo ūdeni vai siltu tēju termosā, našķus īsajai piknika pieturai.

Dalības maksa: vienai personai 4 EUR, nākot divatā 7EUR par abiem, trijatā 10 EUR (bērniem līdz 12 gadiem bez maksas (pieaugušā pavadībā)). Pieteikšanās līdz 20.aprīlim rakstot uz e-pastu m.bunkuri@gmail.com.

 

https://kurpes.lv/pasakums/pargajiens-mangalsalas-mantojums-1

 

 

Vairāk pasākumu ģimenēm un bērniem meklē http://kurpes.lv/pasakumi/berniem!

10. May 2018, 19:53

Jums nepieciešams finansejums, lai jusu majas, jusu bizness, auto iegadi, lai iegadatos motociklu, lai izveidotu savu biznesu, lai jusu personigas

vajadzibas vairs šaubas. Mes sniedzam personas kreditu ar procentu likmi 3% neatkarigi no summas. Jus velaties rakstit, lai jusu personas

aizdevumiem, ka es esmu jusu riciba 24h / 24. Vairak informacijas: servicepeakgroup@hotmail.com
Paldies

10. May 2018, 19:49

visiem jusu aizdevuma un finansejuma vajadzibam no 5000 eiro lidz 150,000000 eiro Ludzu, sazinieties ar mums, izmantojot musu e-pasta

adresi: servicepeakgroup@hotmail.com , lai iegutu vairak informacijas
PALDIES