Homeopātija kļūst populārāka

23. Feb 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rindas poliklīnikās ir mazākas, jo visi pamazām sāk veseļoties, par ko ir liels prieks. Kā mums pastāstīja ģimenes ārste Inese Kuģe, - bija šogad viens brīdis, kad bija ļoti traki un visvairāk rindās sēžot redzami bija tieši bērni. Pašlaik aktuāli ir bronhīti, plaušu iekaisumi, ausu iekaisumi, kā jau laikā, kad laikapstākļi mainās.

Nevajag krist panikā

Ja ir temp līdz 39, ārsts jāsauc uz mājām, slimu bērniņu uz poliklīniku nav jāved, ar ārstu noteikti ir jāsazinās.

Bieži vien ģimenē saslimst reizē vairāki ģimenes locekļi

Lielākā daļā gadījumu ir tieši tā, pirmie saslimst bērndārznieki vai skolnieki, un tad ir tāda kā ķēdes reakcija. Paši mazākie visbiežāk saslimst pēdējie, bet katrā gadījumā tomēr viss ir individuāli. Zīdainīšiem imunitāte ir augstāka, bet vecākus šīs pirmās slimošanas reizes ļoti satrauc.

Mammas ir dažādas. Jo mierīgāka ir ģimene, jo mierīgāka ir mamma un tētis, jo retāk mazuļi slimo. Dzīve ir dzīve, un mums katram nervu sistēma ir atšķirīga.

Ja tā nav gripa, ārstēšana ir pavisam vienkārša, tāpēc ar nopietnām lietām ķerties klāt nevajadzētu.

Kad jāsauc ātrā palīdzība?

  • Ja bērniņš ir līdz 3 mēnešus vecs
  • Ja tā ir nakts
  • Ja tās ir brīvdienas
  • Ja situācija ir neskaidra un vecāki nespēj loģiski domāt - baidoties no krampjiem un paaugstinātas ķermeņa temperatūras virs 39 grādiem

90% gadījumu, kad ir augsta temperatūra, to izraisījis ir vīruss, bet arī tad jāatceras, ka ar ārstu ir jāsazinās, lai zinātu, kā rīkoties, kādus medikamentus dot.

Grūtākās ir pirmās 3 dienas

Ja tās ir 3 dienas, tas ir normāli, paaugstinātu temperatūru var izraisīt pat zobu šķilšanās, infekcijas, vīrusi. Bet, ja temperatūra nekrītas, tā ilgst vairāk par 3 dienām, noteikti jādodas pie ārsta.

Homeopātija - kad jā un kad NĒ?

Ir standarta homeopātija, un ir tāda, kas zināma jau vairākus tūkstošus gadu. Homeopātija kļūst aizvien populārāka, bet ieejot aptiekā ir jāizstāsta savu problēmu farmaceitiem, kas ir ļoti zinoši, un arī viņi zin, kurā brīdī var iztikt ar homeopātiju, un kuros tomēr nevar. Arī ģimenes ārsti ir ļoti zinoši un var ieteikt homeopātiju, vai tieši otrādi - noteikt, kad tomēr tāda pieeja neder.

Diagnoze bērnam - kā ārsts to nosaka?

Bērns tiek apskatīts, izmeklēts; ārsts domā, kas ar bērnu varētu būt atgadījies, jo viņš var izdarīt secinājumus pēc redzētā un arī jūsu stāstītā. Galu galā par ārstu kļūst vairākus gadus mācoties.

Kā atrast īsto ģimenes ārstu?

Mēs ejam pie ģimenes ārsta, bet reizēm viņam neuzticamies, jo mums šķiet, ka esam gudrāki. Tas, ko izlasām internetā, ne vienmēr ir tieši konkrēti jums vai bērnam piemērots. Ar ārstu ir jāatrod kontakts, tas ir jājūt jau ienākot kabinetā. Katrai mammai ir savas prasības, savi noteikumi, tāpat arī ārstiem. Kāds ārsts būs stingrāks, kāds maigāks, daudz kas atkarīgs ir no mammas pieejas, no atvērtības.

Ārsts var piekrist vecākiem - arī par atšķirīgu ārstēšanas metodi, bet - ar prātu, nenodarot pāri bērniņam!

Lai izdodas atrast savu ārstu gan sev, gan bērniņam!

Māmiņu Klubs

20150216161943-12877.jpg