Ciemos pie Ziemassvētka vecīša un viņa briežiem!

Ciemos pie Ziemassvētka vecīša un viņa briežiem!

20. Dec 2014, 21:08 lauvinja lauvinja

Šodien bijām ciemos pie Ziemasvētku vecīša un viņa palīgiem briežiem Dimantu kalnā! Kopā pavadījām patīkamām emocijām bagātu un piepildīti dienu!

Piebraucot mūs sagaidīja Ziemassvētka vecīša palīgi - Rūķi. Skanēja jauka noskaņu radoša mūzika. Visa apkārtne zvētku ietērpā!

Svētkus ieskandināja dziedātājs Puzikovs, viņam gan viegli neklājās, jo mazo rakaru uzmanību aukstumā bija grūti noturēt. Rotaļas ātri apnika un mazie devās iekarot netālu esošo pirātu kuģi - rotaļlaukumu un vecāki devās līdzi pieskatīt savas atvases. Pasākuma rīkotāji, gods kam gods neapjuka un Ziemasvētku vecītis arī devās iekarot pirātu kuģi kopā ar mazajiem bērniem, bet Puzikovs izklaidēja vecākus!

Tālāk nodevāmies sveču liešanai un eglīšu veidošanai. Piparkūku rūķu meitenes palīdzēja cept un greznot piparkūkas!Piparkūku cepšana un sveču liešana ir iekļauta ieejas maksā un gatvao var ņemt līdzi!

Devāmies barot un satikt Vecīša palīgus briežus, kurus drīkstēja pabarot ar turpat iegādātu cienestu - maizīti. Turpat bija apskatāms cienīgi stalts zirgs, savvaļas govis, kamanu suņi, aitas, strausi, aitucūkas un  kazas!

Bija arī loterija, kur piedalījās visi, kas bija pieteikušies un galvenā balva iespēja vienu dienu izmantot viesu namu bez maksas nākamā gada laikā.

Lai pavisam nenosaltu - radošās darbnīcas bija telpās, pa velti varēja tikt pie siltas zāļu tējas. Jāsaka, ka pusdienas varēja paēst gardas pa gluži saprātīgām cenām (zupa 1,20, otrie 1,50 līdz 2,50). Pieejamas civilizētas labierīcības.

Personāla attieksme pret mazajiem vienkārši superīga! Katrā brīdī bij jūtama īpaši labvēlīgā attieksme pret mazajiem viesiem! Rūķiem netrūka nedz laipna vārda, nedz bija grūti mazajiem palīdzēt, nedz uzslavēt!Katram bērnam tika iedots diploms par kopā paveiktajiem darbiņiem ar paša Ziemassvētka vecīša parakstu!

Šogad vēl var paspēt ciemos uz Dimantu kalnu pie briežiem un ziemassvētka vecīša 20, 27 un 28. decembrī! Mums patika un tāpēc iesaku arī Jums! No Rīgas tikai 50 minūšu attālumā!

Cenas - mēs tikām pie ielūguma, bet Dimanta kalna web vietnē ir sekojoša info:

Bērnam līdz 3.g.vec. = 0,- Eur
Bērnam no 3 - 16.g.vec. = 5,- Eur
Pieaugušajam = 9,- Eur
Ģimenes biļete (2 pieaugušie+2 bērni) = 19,- Eur

Sīkāka info: 29133185

http://www.dimantukalns.lv/

Vienīgi apavus nevelciet izejamos zābakus, piemērotāki būs siltināti gumijas zābaki, jo lietus ir radījis peļķes, kur peļķes tur dubļi.

 

lauvinja lauvinja 20. Dec 2014, 22:27 čabule

Es šo vietu atradu vasarā, bet īsti nesapratu ko un ar ko šie nodarbojas un kāpēc būtu jābrauc, bet tā kā vakar tiku pie ielūguma uz šo pasākumu, nolēmu izmantot iespēju un nenožēloju. Šķiet arī vasarā tur varētu būt interesanti!

čabule čabule 20. Dec 2014, 21:42

Nebiju dzirdejusi par tadu vietu.. bus jaaizbrauc 😀