Atbildes uz māmiņu jautājumiem par ādas veselības problēmām

Atbildes uz māmiņu jautājumiem par ādas veselības problēmām

03. Aug 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ziemas gaitā ādas stāvoklis mainās vairākkārt, un jau pavasarī, vasarā mums ir nepieciešama palīdzība ādas veselības stāvokļa uzlabošanā. Kā novērst dažādas ādas problēmas līdz vasarai, un vai tās ir iespējams novērst samērā īsā laikā? Uz jautājumiem atbildes sniedz Medicīnas zinātņu doktore, „Skaistuma klīnika 4. Dimensija” Estētiskās dermatoloģijas nodaļas vadītāja, Māra Rone - Kupfere.

Ādas problēmas aktuālas ir vienmēr

Mēs aizmirstam, ka āda ir orgāns, turklāt - pats lielākais orgāns, un problēmas ir gan grūtniecības laikā, gan pēc tam. Tāpat arī dažāda vecuma sievietēm ir arī novecošanās ādas problēmas, estētiskās un medicīniskās ādas problēmas. Vesela āda ir skaista un jauna, diemžēl, novecojot āda nespēj vairs apturēt dažādu ādas problēmu progresu, tāpēc nav svarīgi vairs uzturēt ādu skaistu un jaunu tikai dēļ estētikas, bet arī - sava organisma kopējai veselībai.

Skaistumprocedūrās izmantotas tiek dažādas tehnoloģijas

Laiks nestāv uz vietas, un jaunās tehnoloģijas aizvien ietver sevī ko citādāku: ultraskaņa, akustiskie viļņi, ko var izmantot bez sezonāliem ierobežojumiem. Vienīgais noteikums, ka īstā procedūra katram cilvēkam ir jāpiemeklē īstā laikā. Attiecīgi - draudzeņu modeļi, kompleksā pieeja var nestrādāt, jo mēs katrs esam citādāks, un arī āda katram ir citādāka. Ir dažāda pieeja: radiofrekvences, injekcijas un arī lāzerterapijas. Tātad - katra cilvēka atšķirīgajām ādas problēmām jāpiemeklē savs, individuālais risinājums.

Jaunās māmiņas pie mums nāk kopā ar bērniem uz procedūrām, un mēs to atbalstam, jo arī pie mums strādā kolektīvā mammas un sievietes, un viss ir likumsakarīgi un pašsaprotami.

Jāuzsver, ka bieži vien mēs savus resursus neprotam izmantot, un attiecīgi, piemēram, plazmu mēs varam injicēt ādā, apstrādāt ar ultraskaņu, un varam iegūt trombocītus, kas iekļūst ādā, atveras kā ūdensrozes, un tas viss palīdz ādai izlīdzināt grumbas, var atbrīvoties no pigmentācijas, āda tiek mitrināta. Attiecīgi, medicīnas iestāde ir drošības garants. Nepareizi būtu domāt, ka estētiskās procedūras notiek stilā "atnācu, izdarīja, un viss ir gatavs", procedūras ir dažāda līmeņa, nav risku, nav ierobežojumu, bet ir jāsaprot, ka procedūras pārsvarā ir uzturošās, profilaktiskās. Novecošanās ir jaudīgs process, un agrāk vai vēlāk, mēs šajā cīņā varam zaudēt, tāpēc labāk būtu ar kompleksu pieeju problēmas atrisināt savlaicīgi.

Novecot mēs sākam no 20 gadiem, un tas nav pārsteidzoši, kad sieviete 30 gados ierauga gan grumbiņas, gan maisiņus zem acīm, un nodomā, ka tas ir negulētu nakšu rezultāts, jo tomēr tā ir arī novecošanās. Mūsu platuma grādos nevaram apēst visu, kas būtu nepieciešams, piemēram, ievērojot Vidusjūras diētu, attiecīgi - svarīga ir arī uztura piedevu koncepcija, ne tikai procedūras.

Sākot ar uzturu, beidzot ar procedūrām

Svarīgi ir konsultācijā izrunāt visu uzreiz, nevis tikai atnākt uz procedūru, jo par spīti izvēlētajai procedūrai, kuras apraksts var atbilst tieši jūsu ādas problēmām, tā var nesniegt vajadzīgo, vēlamo rezultātu, jo iespējams, konkrētai ādas veselības problēmai nepieciešama cita pieejama.

Ultravioletais starojums - paātrina ādas novecošanos

Sauļošanās dabīgā un mākslīgā saulē ļoti veicina ādas problēmu rašanos, pie tam, pārsteidzoši ir tas, ka solāriju biznesu krīze nav skārusi, un mazākais ļaunums, ko gūstam no ultravioletā starojuma, ir novecošanās un krunkas, bet nedrīkst aizmirst arī par priekšvēža stāvokli, audzējiem. Pie tam - tā tomēr ir realitāte, un vidējais vecums, kurā tas ir jau iespējams ir 18-20 gadi.

Rētaudu koriģēšana ar lāzeri

Ne vienmēr to var koriģēt grūtniecības laikā, šī ir tā lieta, kur ir ļoti skrupulozi jāizrunā ar speciālistu, jo lāzeri ir dažādi, ir sauļošanās ierobežojumi, jāņem vērā arī iespējamais ādas stāvoklis pēc procedūras un daudz kas cits, attiecīgi - katrs gadījums ir individuāls.

Mazā "riepiņa".. Kā no tās atbrīvoties?

Ļoti liela neatlaidība ir nepieciešama, lai ar to tiktu galā: uzturs, fiziskās aktivitātes, savlaicīga diagnostika, konsultācijas, un, protams, arī tehnoloģiskās palīdzība. Neatkarīgi no problēmas, diagnostika un konsultācija ir nepieciešama.

Esiet veselas un skaistas!

Māmiņu Klubs