24.OKTOBRIS - Tautu draudzības diena: Uzzini, kas jādara, un laimē!

24.OKTOBRIS - Tautu draudzības diena: Uzzini, kas jādara, un laimē!

24. Oct 2014, 10:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

TAGAD UN TŪLĪT - RUDENS KRĀSU SALŪTS MĀMIŅU KLUBĀ IR SĀCIES, piedalies!

Sākot no 11.oktobra līdz pat 31.oktobrim Māmiņu Kluba portālā KATRU DIENU izspēlēsim vienu balvu. Bavlas ieguvēju noteiksim loterijas veidā, izvēloties kādu no konkursa dalībniekiem pavisam nejauši. Tai pat laikā redakcija patur tiesības dažos gadījumos noteikt tomēr uzvarētāju, ja nu gadījumā gadās, ka kāds no dalībniekiem īpaši bieži laimē, lai dotu iespēju arī citiem. Tikt pie balvas var jau tajā pat dienā vai pasūtīt bezmaksas piegādi uz savu rajonu, pilsētu ar Pasta Stacijas starpniecību. Viss labākais  - tikai jums!

RUDENS KRĀSU SALŪTS

24.OKTOBRIS - Tautu draudzības diena

 20141013114159-96503.jpg

24.oktobra uzdevums

Uzraksti komentāros:

  • Vai draudzējies arī ar citu nacionalitāšu pārstāvjiem?
  • Vai tev ir svarīgas tādas attiecības?
  • Kādas tautības cilvēki ir ap tevi?
  • Vai komunicē arī ar citu valstu iedzīvotājiem? Varbūt tev ir draugi - vācieši, kas dzīvo Vācijā utml.

DIENAS BALVA

AVON: Parfum Little pink dress

 20141013114703-39845.jpg

 

FOTO ir ilustratīvs

Konkurss ilgst 24 stundas. Ieskaitām komentārus, kas uzrakstīti līdz 24.oktobra plkst. 23:59. Balvas ieguvēju paziņosim nākamās dienas ietvaros - 25.oktobrī.

VEIKSMI UN... LAI JUMS BRĪNIŠĶĪGS NOSKAŅOJUMS ŠAJĀ RUDENĪ!

20141010112215-81384.jpg

sandux sandux 24. Oct 2014, 23:30

Man patīk citas tautības, var būt arī krievi😉 Tieši izbaudu iespēju parunāt ar viņiem krieviski, jo valoda, ai, kā aizmirstas! Tāpat man ir viena bijusī kolēģe Berlīnē, ar kuru sarakstāmies un sūtām Ziemassvētku dāvanas.

24. Oct 2014, 15:42

Vai draudzējies arī ar citu nacionalitāšu pārstāvjiem?
Jā!
Vai tev ir svarīgas tādas attiecības?
Es tajā nemeklēju kaut kādu labu,un nemekleju speciāli draugus no citām valstīm!
Kādas tautības cilvēki ir ap tevi?
Kādreiz kad dzīvoju Uk tad kontaktējos ar Angļiem,Poļiem.
Vai komunicē arī ar citu valstu iedzīvotājiem? Varbūt tev ir draugi - vācieši, kas dzīvo Vācijā utml.
Joprojām uzturu kontaktus ar Angļu kolēģiem!

Cielavinna Cielavinna 24. Oct 2014, 12:20

Viss jau buutu labi ar to tautu draudziibu, bet ko dariit ja ssie cittautiessi nospiezz Tevi? Mums darbaa lielaakaa dalla straadaajosso ir krievvalodiigie un tie dazzi latviessi nabagi mokas un censsas runaat krieviski, bet lai to dariitu otra puse, ne reizi nav redzeets un dzirdeets.
Man passai nav probleemu draudzeeties, kontakteeties ar cittautiessiem, man patiik izzinaat cilveeka dabu un visinteresantaak ir veerot citu kultuuru cilveekus.
Viens spilgts piemeers tam, ka valoda nav sskkeerslis draudziibai. Braucot maajaas ar vilcienu, blakus seezz divas sievietes, kas sarunaajas-viena latviessu valodaa otra krievu valodaa un no malas tas izskataas fantastiski, ka cilveeki komunicee arii ssaadi.

24. Oct 2014, 11:56

Tā nu sanācis, ka draugu lokā ir tikai latvieši(vispār man ir ļoti maz draugu, uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi). Man nav nekas pretī arī , piemēram, pret krievu tautības draudzeni, bet parasti visas krievu tautības meitenes saprotas labāk ar sava tempermenta pārstāvēm, un gluži vienkārši mana mierīgā daba laikam ir pa garlaicīgu. Tapēc savā ziņā draudzenes ir līdzīgas man kaut kādā ziņā.
Man nav svarīgas attiecības. Zinu, ka daugi var mainīties utt. Svarīga man ir mana ģimene, pārējam ir sekundāra nozīme.
Kā jau minēju, ap mani ir pārsvarā latvieši, tā nu ir iegrozījies.
Sanāk komunicēt ļoti reti. ar citu valstu iedz.

Ilvija82 Ilvija82 24. Oct 2014, 11:17

Labdien!
Latvijā ir ļoti daudz citu tautu pārstāvju, tāpēc nekas cits neatliek kā ar viņiem ne nu gluži draudzēties, bet kontaktēties gan.
Attiecības ar citu tautu pārstāvjiem es neteiktu, ka man ir svarīgas, bet cilvēkus nešķiroju pēc tautības - galvenais, lai cilvēks ir labs! Nav svarīgi kādas tautas pārstāvis.
Ap mani pārsvarā ir latvieši, bet ir arī krievu tautas pārstāvji.
Patīk komunicēt ar citu valstu iedzīvotājiem, tādējādi man ir iespēja uzlabot savas valodu prasmes, angļu, vācu, krievu....
Lai arī man nav pretenziju pret citu valstu un tautību pārstāvjiem, bet ļoti satrauc ķīnieši, kas manā dzīvesvietā, Cēsīs, pēdējā laikā redzami visās malās. Ceru, kamēr mans dēliņš būs izaudzis, ja ne līdz b/d vecumam, tad līdz skolai - tajās būs atsevišķas klases ķīniešu bērniem, jo negribu, lai viņš sēž vienā solā ar ķīnieti.....nu nezinu, es neesmu rasiste, bet sajūtas iedomājoties, nav labas......
Jauku dienu vēlot,
Ilvija 😀

SantaViksne SantaViksne 24. Oct 2014, 10:15

Draudzējos gan! Un pēc četru gadu draudzības šis citas tautības pārstāvis kļuva par manu vīru 😀 Un attiecības ar vīru man ir ļoti svarīgas 😃
Bet ja nopietni, visapkārt man ir gan latvieši, gan citu tautību cilvēki, šāda draudzība man šķiet ļoti vērtīga, jo tādā veidā var iemācīties pieņemt to, ka cilvēkiem ir dažāda dzīves uztvere, dažādas tradīcijas, dažāda izpratne par lietām. Kaut vai to, ka vien tādēļ, ka mēs Ziemassvētkus svinam 25.decembrī, mēs neesam labāki par tiem, kas to dara 6.janvārī. Un arī valodu zināšanas ir tas, ko var iegūt, kontaktējoties ar citu tautību pārstāvjiem.
Pārsvarā apkārt ir krievu, ukraiņu un baltkrievu tautības cilvēki. Un visi, kurus esmu sastapusi, starp citu, ļoti tekoši runā latviešu valodā, tādēļ komunikācijas problēmas mums nav radušās.
Ir gan draugi, gan radinieki, kas dzīvo Vācijā, Ukrainā, Krievijā, Kazahstānā un Lielbritānijā. Un tas ir burvīgs iemesls, lai atvaļinājuma laikā ieplānotu ceļojumu uz kādu, no šīm valstīm 😀

24. Oct 2014, 09:07

Latvijā man ir maz pazīstami citu nacionalitāšu pārstāvji,bet kad dzivoju 2 gadus UK,tur ļoti daudz sanaca komunicet ar lietuviesiem,angļiem,poļiem,rumāņiem,krieviem.Visgrūtāk ir komunicēt ar angļiem,jo viņi tik neskaidri izrunā vardus,ka nekada runašana nevar sanākt,vairak ar pārejiem sarunajos krieviski,kuru valodu ļoti labi parzinu.Man ir svarigi,lai es spetu kontakteties ar citu valstu parstavjiem,jo ta es paplasinu apkartejo draugu loku.Vēl tagad sarakstos ar angļu meitenem,un lietuvietem jo ar viņam sadraudzējos kad stradajām kopa UK.😀

Lieliskā Peciite Lieliskā Peciite 24. Oct 2014, 08:48

Protams, ka sanāk draudzēties, mūsdienās tas ir neizbēgami, bet tas pozitīvā nozīmē. Vairāk jau protams ir krievu tautības cilvēki. Bet ir nācies kontaktēties ar vāciešiem, slovākiem, čehiem, portugāļiem. Ir interesanti vērot, cik dažādi viņi ir savās izpausmēs.😀

FejuFeja FejuFeja 24. Oct 2014, 08:29

Ņemot vērā, ka cilvēkus nedalu pēc nacionālās piederības, tad pirmajā momentā gribas atbildēt- bet protams, ka draudzējos! Un nedalu es cilvēkus pēc ādas krāsas, valodas vai arī temperamenta. Manu draugu lokā ir gan cilvēki no Krievijas, gan Itālijas. Un, lai arī ne draugus, tad vismaz paziņas gan esmu ieguvusi, iesaistoties projektā PostCrossing, kas ļauj saņemt un arī citus iepriecināt ar pastkartītēm no visas pasaules.
Lielākoties ar cilvēkiem, kas nerunā latviešu vai krievu mēlē, komunicēju angļu valodā. Ja iepriekš komunikācija visbiežāk noritēja ar e-pastu palīdzību, tad tagad savu uzvaras gājienu ir piedzīvojis Facebook.