24.02.2013.raidījums: podiņa izvēle, ārsta vizīte pirms potes, pareizs mazuļa hendlings

25. Feb 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dodamies pie fizioterapeita Klaudijas Hēlas ar Patrīcijas mammu

Ar mazulīti Patrīciju mēs iepazināmies pagājušā gada decembrī, kad Rīgas dzemdību namā māmiņa Elīna pirmo reizi ieraudzīja savu meitiņu. Patrīcija ir paaugusies, jo cītīgi ēd māmiņas pienu un labi čuč.

Lai arī Elīna ir divu meitu māmiņa, viņa saka, ka ir mazuļa aprūpes iemaņas, kuras ar laiku aizmirstas – visi pareizie bērniņa velšanas, celšanas un pārģērbšanas paņēmieni. Tāpēc Elīna kopā ar savu mazo meitiņu Patrīciju devās uz Māmiņu Kluba vecāku skolu pie fizioterapeites Klaudijas Hēlas, lai atgūtu prasmes.

Ārsta vizītes pirms bērna vakcinācijas

Bērnu vakcinācijas kalendārā ir iekļautas vakcīnas pret 13 dažādām infekcijas slimībām, lai pasargātu mūsu mazos no bīstamām saslimšanām. Lielākoties māmiņas rūpīgi cenšas sekot līdzi vakcinācijas kalendāram, lai mazais saņemtu visas postes īstajā laikā, taču ir reizes, kad ar vakcināciju ir jānogaida. Tāpēc pirms katras jaunas vakcīnas vai nākamās devas saņemšanas vēlams doties vizītē pie ģimenes ārsta.

Izvēlamies īsto podiņu

Pirms kāda laika Māmiņu Klubā aizsākām seriālu "Podiņmācības ābece", sekojot līdzi divām ģimenēm, kurās bērni apgūst prasmes iet uz podiņa.

Mūsu seriāla varone Olita ļoti īsā laika posmā bija gatava atteikties no autiņbiksītēm un teikt jā podiņam, savukārt seriāla varonim Nikolasam ir vēl nedaudz nepieciešams laiks, tāpēc kopā ar Nikolasu un viņa māmiņu Līvu devāmies uz veikalu izpētīt podiņu plašo piedāvājumu, lai saprastu, kā īzvēlēties īsto podiņu savam bērnam.

Skaties 24.februāra Māmiņu Kluba raidījumu!