Mani mazie noslēpumi cīņā ar iesnām

Mani mazie noslēpumi cīņā ar iesnām

26. Oct 2012, 15:30 nosiguldas nosiguldas

Mani grūti būs nosaukt par mājsaimnieci tā īstā vārda nozīmē, jo esmu vienā kustībā. Darbs, sabiedriskie pienākumi, māja dārzs un tā varētu skaitīt un skaitīt. Par sevi padomāt atliek laika pavisam maz un tāda īsta brīvsoļa man nemaz nav, katrs gājiens ir vēl ar papildus uzdevumiem. Ja iešu pastaigāties, tad noteikti jāpaskatās, kas notiek bērnu laukumā, vai kaimiņienei nav nepieciešama palīdzība. Savu plānu sagatavoju nedēļas sākumā. piecas dienas darbi, sestdiena visi sabiedriskie pienākumi manā ciematā, vakars noteikti kopā ar mazo saulīti, svētdiena- mājai un dārzam. Ir gan viena nopietna lieta, kam veltu laiku un sagatavojos pamatīgi un iepriekš.

Visiem maniem bērniņiem pirmais ko iegādājos bija īstas vilnas zeķītes un zābaciņi. Vai zināt kapēc?

Tieši tapēc ka ļoti mīlu savu ģimenīti, arī vīram dāvana dzimšanas dienā no manas mammas ir tradicionāla divi pāri adītu vilnas zeķu. Katrīne vārda dienā saņem obligāti bez citām dāvanām aitas vilnas čībiņas un vestīti.

Lai mans dzīves ritms nekur nebuksētu pats galvenais, lai mēs visi būtu veseli. Vīrs ar to tiek galā pats un slimo ļoti reti, bet ar bērniem kā jau ar bērniem. Pirmais nosacījums, lai nebūtu iesnas IR SILTAS KĀJAS. Te nu noder zeķītes, siltas čībiņas, zābaki, kas nepaliek slapji. Garām skrienot obligāti uzmetu aci apaviem, vai kāds nav aizmirsis tos izžāvēt. Mazgāju grīdas ar terpentīna šķīdumu un bieži vēdinu māju.

KAPĒC? Tapēc, ka esmu normāla sieviete, nedaudz paslinka un man sevis reizēm ir ļoti žēl, es negribu negulēt nakltis un mōcīties pati un mocīt savus bērnus ar nebeidzamām iesnām. Bet ja nu tomēr esam iesnas noķēruši tad protams pirmais līdzeklis ir jūras ūdentiņš,  ko smidzinam pēc katras stundas un uzreiz izpūšam deguntiņu.

Esmu ievērojusi, ka iesnas ir ļoti viltīga slimība, kas ātri pierod pie vienām zālēm, tapēc pirmais līdzeklis ir PINASOLS, dabīga eļļiņa. Es neesmu briesmonis un tapēc nepilinu to degunā, ļoti jauki tas palīdz, ja eļļiņu uzpilina uz vates kociņa un tad izsmērē deguntiņu, tad nav jābaidās, ka eļļa nokļūs kaklā, personīgi man no tā paliek slikta dūša. ja iesnu noķer pašā sākumā, tad lieta darīta.

Bet ja tomēr viss nav tik labi, pinasolu mainu ar rinogēlu ( vienā reizē vienu otrā otru). Pēdējā laikā vīrusi ir pavisam traki palikuši un iesnas vairs nav tikai kā ūdentiņš, pēdējās reizes pūšot deguntiņu jutām nepatīkamu smaku- tātad strutas. Te nu ir ļoti labs līdzeklis NODRYLS, kam klāt ir antibiotikas, bet ar to jārīkojas ļoti uzmanīgi, nedrīkst lietot vairāk kā noteikts pamācībā un tikai ar ārsta atļauju iepriekš pakonsultējoties. Šīs zālītes ir uz receptēm.

Bez mājas zāļu aptiekas, cīņā tiek likti arī mājas līdzekļi, rīvējam kājiņas vakaros. Mācamies pareizi elpot. Pamēģiniet pašas uz astoņi ieelpa caur degunu un uz astoņi izelpa, ja ir iesnas, tas nav viegli, bet palīdz. Vēl kādi mazi padomi, ko dara mūsu mājā pieaugušie. Sīpola mizošana labi attīra degunu, es to nevaru, jo man acis paliek sarkanas kā trusim, es kutinu degunu, lai kārtīgi izšķaudītos, un protams neaizmirsīsim kādu jauku skaistumkopšanas  procedūru -paelpot kumelīšu vai kartupeļu ūdeni zem dvieļa. Deguns tek kā traks un sejas āda paliek maiga un sārta.

Lai nu kā es ļoti piedomāju pie sīkumiem pirms iesnas ir ienākušas mūsu mājā, jo tad naktis ir negulētas, visiem grūti un slikts garastāvoklis.

Piekritīsiet ir tik jauki, kad mājās visi veseli un laimīgi, no rīta mazs kamolītis ieritinās klēpī un nočuksts- es tevi mīlu mammīt. Kad apsēžos pie galda darbā saņemu īsziņu -es tevi mīlu mammīt, jauku tev dienu.

Meklējam Kleenex® Mammu: uzdevums finālistēm

nosiguldas nosiguldas 29. Oct 2012, 09:55 Dace

var, tikai tikai izsmērē deguntiņu ar vates kociņu uz kura uzpilini eļļiņu

Dace Dace 28. Oct 2012, 18:46

Vai to Pinasolu var lietot gadu vecam bērniņam?

nosiguldas nosiguldas 26. Oct 2012, 16:44

ar savu pieniņu mēģināji?, vēl iesaka burkānu sulu un Pinasolu arī var lietot. Paskaties kā ir ar kājiņām, ja tās ir vēsas, tad jāsāk ar to, ka biezāk jāģerbj( jāvelk papildus zeķītes) , vakarā parīvē pēdiņas, ja nemaldos nosaukums ir HUSTAGEL. viss tas darāms kompleksā, arī sālsūdens mazulim jāpilina.

nosiguldas nosiguldas 26. Oct 2012, 15:58

izdomā kādu rotaļu, paņem zem dvieļa batereju, lai būtu gaismiņa un viss notiks.