Visam savs laiks – gan ģimenei, gan darbam, gan brīvsolim!

Visam savs laiks – gan ģimenei, gan darbam, gan brīvsolim!

25. Oct 2012, 16:00 lauvinja lauvinja

Es lauzīju galvu par to, ko man nozīmē brīvsolis. Brīvs no kā?

 

-         vīra?

-         bērniem?

-         mājas soļa?

-         pienākumiem?

-         domām?

-         ikdienas?

 

Kad esmu mājās – mans brīvsolis ir buršanās virtuvē – brīži, kad varu iegrimt pavārmākslā, ne tāpēc, ka vajag, bet tāpēc, ka man gribas!Te lūk, manis šmorētā super gardā pastēte uz maizītēm! Sīkie šo  ēd ar karotēm no b'lodas un bez maizes!

 

Un brīvsolis ir brīdis kopā ar adāmadatām. Tās gan labu brīdi bija noliktas plauktu tumšajos un tālākajos stūros, bet pēdējos dažus gadus man tā patīk paņemt adāmadatas un klusi un mierīgi meditēt ar savu adīkli.

Mana mazā vājība ir ielīst vannā ar kādu žurnālu rokās vai sveču gaismās ļaut domām lidot un acīm vaļā mazliet pasapņot.

Mēdzu paņemt brīvu laiku tikai sev – pabūt kopā ar draudzenēm, iedzert pa tasei tējas vai vīna glāzei, kopīgi noskatīties kādu kinofilmu vai aiziet uz kādu teātra izrādi. Šo netikumu neesmu atmetusi nekad, arī tad, kad bērni bija pavisam mazi, mēdzu tos uzticēt dzīvesdraugam un pati doties savās gaitās. Ak, jā – nudien nejutos slikta māte!

 

Mēdzam paņemt kādu brīvsoli no bērniem kopā ar dzīvesdraugu. Atceros to pirmo reizi, kad pirmais bērns bija vēl mazs – kādi 5 mēneši, un mana mamma mūs negaidot palaida brīvsolī divatā – ielecām mašīnā nepadomājot par līdz ņemamām mantām un secinājām, ka mums nav nedz telts, nedz guļammaisu, ne kā. Bet tas mums netraucēja baudīt brīvsoli.

Kad esam visi kopā, mums patīk paceļot. Tuvas un tālas vietas ir mūsējās! Kaut vai tikai pabūt dabā. Un tobrīd es esmu brīva no mājas soļa un ikdienas! Kā izrādās nemaz tik tālu nav jāmeklē un tepat degungalā ir daudz interesantu un jauku vietu!

Te pastaiga pa Engures ezera orhideju taku:

 

Zirdziņi pie Engures ezera:

 

Pilskalns Limbažu pusē:

Trusīšu pilsētiņa Vecumniekos:

Te es brīvsolī Stokhomā:

Visam savs laiks – gan ģimenei, gan darbam, gan brīvsolim!

Meklējam Kleenex® Mammu: mājsaimniece brīvsolī

maijbite maijbite 25. Oct 2012, 18:00

Sakārdinājāt ar pastēti, lūdzu, receptīti! 😀