Nedari citam to, ko nevēlies, lai darītu tev

Nedari citam to, ko nevēlies, lai darītu tev

17. Oct 2012, 08:30 nosiguldas nosiguldas

Vai esat dzirdējušas teicienu no slimības, nabadzības un cietuma neviens nav pasargāts.

Laiku pa laikam lasu rakstus, kur māmiņas ir novestas līdz izmisumam. Citai tas ir materiālais stāvoklis, citai sadzīve, citai attiecības. Katrā, tādā rakstā var atrast kādu, kas labprāt pateiks ko nepatīkamu. Kapēc mēs to darām,- man ir slikti, lai arī citam būtu slikti. Vai kā zeme nēsā tādus nīkuļus......

ja ir problēma par to ir jārunā.

Es noteikti varu teikt, ka tas ir pirmais solis problēmas risinājumam, ja varēji saņemties un uzrakstīt. Jā, iespējams kādai liksies ka tā ir žēlošanās, cita pateiks, ka nav ko īdēt, vajag meklēt risinājumu, bet galvenais, ka pašai rakstītājai ir iespēja vēlreiz paskatīties uz savu problēmu no malas. Iespējams velns nav tik melns kā to mālē.

Tagad tām māmiņām, kam ļoti patīk gudri spriedelēt par problēmām, ar kurām viņas nekad nav saskārušās. Ir vēl kāds teiciens paēdušais neēdušo nekad nesapratīs. Pirms spriest par noteiktu situāciju, pamēģiniet nolikt sevi rakstītājas vietā un padomāt, bet kā es rīkotos, ja nonāktu tādā situācijā. Iespējams, ka tad jūsu padomi būs daudz noderīgāki.

Es gan saistībā ar savu profesiju, gan tapēc, ka viena audzināju savus bērnus, esmu saskārusies ar situācijām, ka ļoti pārtikušas ģimenes nonāk nabadzībā. Kā nevietā pateikts vārds sagrauj ģimenes attiecības un pēkšņi nav vairs nekā.

Es ļoti gribētu novēlēt, katrai no Jums, vadīties pēc kāda zelta likuma- NEDARI CITAM TO KO NEVĒLIES LAI DARĪTU TEV, ja nevari pateikt ko labu, vai sniegt palīdzīgu roku, labāk nesaki neko.

Kā Jums liekas, vai māmiņu klubā nebūtu vēl labāk, ja katra no mums varētu griezties ar savu problēmu un atverot rakstu saņemtu vārdus, turies, es varu palīdzēt,  ko tev vajadzētu pirmām kārtām u.c.

Lai cik mēs stipras, pārtikušas nebūtu, katra no mums kādā brīdī var būt tā, kas meklē palīdzību, tapēc izturēsimies viena pret otru ar sapratni un cieņu.

Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK 17. Oct 2012, 13:40

Labs rakstiņš . Piekrītu vajag palīdzēt ar to ko vari , ja kāds lūdz palīdzību.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 17. Oct 2012, 09:18

Jo vairāk zināsim par šiem gadījumiem, kad jaunajām ģimenēm ir patiešām ļoti grūti izdzīvot ar maziem bērniem, jo vairāk informācijas arī tiem tur "augšā".

nosiguldas nosiguldas 17. Oct 2012, 09:16

Es ļoti gribētu, lai šeit jaunās māmiņas varētu atrast padomu un arī palīdzību. Es kategoriski esmu pret naudas palīdzību,jo zinu arī tādus vecākus, kas uz bērna slimības rēķina vienkārši uzpelnās, bet mēs varam palīdzēt ar citām lietām , savu padomu, pieredzi, pārtiku un apģērbu. Ar to iespējams mums izdosies būt blakus gr;ut;a brīdī un nevajadzēs sirdij sažņaugties, jo atkal kāda māmiņa ir pakārusies pie savu bērnu gultiņas. ( gadījums 2012 gada septembrī, 3. bērnu māmiņa pakārās pie zīdaiņa gultiņas)

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 17. Oct 2012, 09:05

Zelta vārdi! Es arī esmu piedzīvojusi lielu trūkumu pusaudžu gados - zinu, kā tas ir, ka burtiski nav ko ēst. Un ka esi atkarīgs no citu cilvēku žēlsirdības! Labi ir tas, ka šie stāvokļi beidzas mēs esam jaunas un stipras! Dzīvē viss var izmainīties, un ir viens zelta likums - NEKAD NEAPSTĀJIES! Ja šodien ir izmisums, pārdzīvo kā vētru, bet rīt atkal ir jauna diena un jaunas iespējas!