Par to skaļi nerunā...

Par to skaļi nerunā...

15. Oct 2012, 11:30 princesemince princesemince

 

Šī noteikti ir viena no tām tēmām, kuras vienai daļai sieviešu ir aktuālas, taču par to skaļi nerunā, jo kaut kur zemapziņā tā ir nedaudz pašvērtējumu samazinoša. Varbūt kāda sieviete saņemas to pārrunāt ar ginekologu, varbūt – ģimenes ārstu, bet reti vēršas pie kāda cita, jomas speciālista. Tēma - urīna nesaturēšana.

Arī es biju viena no tām, kura zināja – jā, grūtniecības laikā iegurņa muskulatūra atslābst, rezultātā var rasties vieglas urīna noplūdes šķaudot vai klepojot, vai kaut ko paceļot, jā, biju dzirdējusi, ka pēc dzemdībām dažkārt šī problēma (jo patiesībā tā ir ļoti liela un neērta problēma) nepāriet, vai pat parādās, ja iepriekš nav bijusi, taču šis viss bija kā garām ejot dzirdēta informācija, kas nekā nav attiecināma uz mani, tā teikt, ar mani jau nu tas nenotiks. Un diemžēl...

Laikam nebūtu par to nemaz iedomājusies rakstīt, taču Māmiņu Kluba portālā pēdējā laikā manīju pāris rakstiņus par iegurņa muskulatūras trenēšanu gan ar konkrētiem vingrojumiem , gan arī vingrošanas nozīmi . Līdz ar to noteikti vēlos padalīties arī ar manu pieredzi, meklējumiem un ieguvumiem.

fakta konstatēšana – tomēr ar mani tas noticis, nebija ne ātra, ne ļoti viegli pieņemama. Situācija bija tāda, ka pēc dzemdībām tiešām bieži apmeklēju tualeti, jo patiesībā arī daudz lietoju ūdeni – 4-5 litrus dienā, tā bija mana norma, jo slāpa. Bija vasara, baroju bērnu ar krūti, viss šķita normāli, pieņemami. Kaut kādā brīdī, kad mazajam bija ap 3-4 mēnešiem (tātad ap 8+kg svaru, bet šajā vecumā bērns diezgan daudz vēl mēdz dzīvoties vecākiem pa rokām, jo nav sevišķi kustīgs, taču jau interesējas par apkārtni), šķita, ka pēc dzemdībām piemeklējusi piena sēne, jo manīju, ka apakšveļa dienas laikā kļūst nedaudz mitra. Sākumā to pat saistīju ar svīšanu, jo bija taču tiešām karsts. Nevienā mirklī neiedomājos, ka tā būtu urīna nesaturēšana. Ikdienas ieliktnīšus nelietoju jau gadiem, taču šis bija brīdis, kad atsāku tos lietot, apmazgāties ar tējas koka eļļu saturošu intīmās higiēnas līdzekli vairākas reizes dienā, mainīt vairākas reizes dienā apakšveļu un problēma pazuda. Ar šī brīža prātu gan saprotu, ka pazuda, jo paralēli sāku nodarboties ar intīmo vingrošanu, jo pēc dzemdībām nedaudz sajutos kā pazaudējusi seksualitāti, ne tik daudz vēlmi pēc tuvības, bet vairāk jau jutību, kas man nekad iepriekš dzīvē nebija bijis kā kaut kādas bažas radošs faktors. Tad nu ķēros pie tiem pašiem vingrojumiem, kas atrodami arī MK portālā. Jā, situācija kopumā uzlabojās visās jomās, bet cilvēka dabā, ja reiz nekādu problēmu nav, ir nedomāt par profilaksi, bet ķerties pie situāciju risināšanas vien tad, ja atkal sākas kādas nedienas.

Tā reāli apzināties, ka tomēr mani nevis regulāri piemeklē piena sēne, bet gan urīna nesaturēšana, sāku vien aizgājušajā ziemā. Ļoti bieži manīju, ka dienās, kad it kā neesmu lietojusi daudz šķidruma, varu uz tualeti iet ik pa 5-10 minūtēm, visu laiku ir spiedoša sajūta pūslī, taču asins un urīna analīzes neuzrāda nekādu iekaisumu. Vizītē pie ginekologa uzzināju, ka man nedaudz noslīdējusi dzemde (iespējams pārāk daudz cilāts bērns, pārāk maz pareizi vingrots, vai arī kādi vingrojumi darīti absolūti nepareizi – variantu daudz), kā rezultātā visticamāk ir nedaudz pamainījusies ķermeņa lejas daļas visu orgānu fizioloģiskā atrašanās vieta, pūslis neiztukšojas, kā arī nonācām pie tā, ka urīna nesaturēšana mani nepametīs visā turpmākā dzīvē.

Apzināju, kādas ir manas turpmākās iespējas, jo nudien nevēlos to sajust kā problēmu ikdienā. Protams, viena no tām ir sistemātiska intīmā vingrošana. Diemžēl atkal jāsaka, cilvēka dabā ir iekārtots, ka tāda vingrošanas disciplīna, it sevišķi vingrojumiem, kurus tu tā īsti pat neredzi, mājās nav iespējama ilgstošā laika periodā. Tiek panākta situācija, kad problēma, šķiet, izzudusi, tad vingrošana kļūst arvien retāka, kamēr netiek vingrots vispār, bet tad tā atkal atgriežas. Gluži meklēt ķirurģisku iejaukšanos negribēju, tādēļ turpināju meklēt. Ar uzticamu draugu palīdzību (jo manā draugu lokā ir personas, kas strādā medicīnas nozarē) uzzināju informāciju par kādu jaunu medicīnisku ierīci, kas palīdz trenēt sievietes iegurņa muskulatūru. Neskatoties, ka atsauksmes internetā latviski neatradu, painteresējoties tuvāk pie ierīces izplatītājiem, sapratu, ka šī ierīce ir kā radīta man, jo tā rada disciplīnu! Ir maziņš datoriņš, kas principā pasaka priekšā, vai dari pareizi, līdz ar ko ir tā sajūta, ka nedari neko „pa tukšo”, jo redzi, ko dari un ka vispār dari, ka noteikti nedari nepareizi. Vingrošanas disciplīna ir viegla arī no viedokļa, ka es iekārtoju savu „vingrošanas stūrīti” un darbojos – jūtos piederīga vietai un laikam. Es nesaku, ka vingrot bez šīs ierīces nav efektīvi – ir, to zinu pati, jo rezultāti jau bija arī pēc „parastās” vingrošanas, tomēr ne tik ātri un paliekoši, kā arī personīgi man pietrūka tieši tā piederības un disciplīnas sajūta, kas ienesta līdz ar Alvu (tā sauc šo gudro norvēģu ierīci). Tagad kā ar reklāmās dzirdētu saukli uz lūpām varu staigāt – esmu tīra un sausa, un nekas mani nespēj satraukt. Šis ir viens no pēdējā laika vērtīgākajiem ieguvumiem manas veselības jomā, bet sievietes intīmā veselība (tai skaitā- pietiekoši spēcīgi maksts muskuļi), atļaušos teikt, ir viens no veiksmīgu pāra attiecību stūrakmeņiem, tas nu jāatzīst- arī šajā jomā jūtu pamatīgu uzlabojumu, salīdzinot ar laiku īsi pēc dzemdībām. Tieši pēc Alvas lietošanas man vairs nav jāgrimst atmiņās par to, kāda jutība man bija pirms dzemdībām un kā tā mēdz „pieklibot” pēc dzemdībām.

Protams, apzinos, ka, pat izmantojot šo ierīci, mana problēma nepazudīs pilnībā un neatgriezeniski, jo cilvēka muskuļi jau ir gudrija tos nevingrina, tie „sāk slinkot”, bet pārāk atslābuši muskuļi jebkurā ķermeņa daļā noteikti nerada nevienam cilvēkam pozitīvas izjūtas. Tomēr ar Alvu intīmās vingrošanas rezultāts ir daudz ātrāks un, teikšu, vieglāks – man ir ar ko salīdzināt, jo iepriekš taču veicu vienkārši ieteicamos vingrinājumus.

Ja nu kādai ir līdzīga bēda ar intīmās vingrošanas disciplīnu, lai gan ir skaidrs, ka tas ir jādara, jo tikai tā spēs uzlabot savas dzīves kvalitāti, noteikti iesaku vērsties vispirms pie ginekologa vai pat sieviešu urologa, bet vienlaikus arī apsvērt domu par Alvas izmantošanu (ieguldījumi, lai arī nav mazi, noteikti atsver ieguvumus!). Jebkurā gadījumā uzsvēršu – noteikti pēc dzemdībām, kad ārsts to ir atļāvis, uzsākt intīmo vingrošanu iespējami ātri un darīt to sistemātiski, jo tas viennozīmīgi uzlabos arī sajūtas, atsākot dzimumdzīvi pēc dzemdībām!!!

 

princesemince princesemince 15. Oct 2012, 15:35

Youtube var atrast vizualizāciju 😀 vēl info http://www.vibrasense.no/
jā, baigi lēti nav, nenoliedzu. patiesībā viss, kas saistīts ar medicīnu un veselību, maksā padārgi. un tomēr - šī ir viena no tām lietām, kur tie iztērētie lati ir tā ieguvuma vērti 😀 kā jau rakstīju - vingrošana arī dod rezultātu, tikai tas ir laikietilpīgāk, tad vēl jākontrolē, cik lielā mērā pareizi izpildi, vēl jāatceras brīvajā brīdī, ka tagad jāsprindzina šitā un tā tie muskuļi, jo ir taču viens no vienīgajiem brīvajiem laikiem dienā. īsāk sakot, pie mana dzīvesveida dikti ērta manta ar ļoti lielu ieguvumu veselībā.

lauvinja lauvinja 15. Oct 2012, 15:27

Paldies par informāciju 😉

Laikam pagaidām pieturēšos pie citām metodēm, dikti dārga tā uzparikte 😉

princesemince princesemince 15. Oct 2012, 15:10

man nav fotoaparāta, tādēļ tiešām būs i-neta bilde 😀
par cenu nevarēšu tā objektīvi pateikt, jo man tur nedaudz padarbojās draugu draugu saitīte, bet nu tie nav nedz 10, nedz 50 lati, bet virs 100 latiem.
ja salīdzina ar intīmpreču klāstu, tad Alva tomēr ir medicīniska ierīce, tieši paredzēta sievietes iegurņa muskulatūras stiprināšanai urīna nesaturēšanas gadījumā. viens no lielajiem plusiem, kas nebūs vaginālajām lodītēm - ierīcei vibrācijas rada arī pats makstī ievietojamais uzgalis (tā to varētu nosaukt), uztverot muskuļu spēku, datoriņš attiecīgi parāda, kāds šimbrīžam muskuļiem tas ir, jo var gadīties, ka nav vispār. te tā vingrošana sanāk mērķtiecīgāka.

lauvinja lauvinja 15. Oct 2012, 14:49

Vēl ir šāds "trenažieris" "Intīmo preču veikalos var iegādāties tā sauktos vaginālos „trenažierus” – konusus vai aukliņā ievērtas lodītes, ko ievada vagīnā un tie ir jānotur, lai neizslīdētu ārā. Konusi un lodītes ir dažāda smaguma, lai pakāpeniski varētu lietot no vieglākajiem līdz pat smagākajiem „trenažieriem”" - ir kāda mēģinājusi?

http://zurnals.maminuklubs.lv/lat/category/?id=985&arhivs=45

lauvinja lauvinja 15. Oct 2012, 14:19

Bildi kāds izskatās vari ielikt - kaut netā sameklētu?

Cik tāds brīnums maksā?

princesemince princesemince 15. Oct 2012, 14:05

o, jā, tas jau ir tas pats trakākais - sāc vingrot, jūti, ka bēda beigusies, tad kaut kā palaid grožus vaļīgāk un atkal viss sākas no sākuma. labi vienīgi, ka, ja jau ir saprasts, kas tas ir un kā ar to cīnīties, aši, aši iespringsti uz disciplīnu un situāciju uzlabo 😀

protams, fiziskās aktivitātes ir baigi svarīgās ikdienā, bet nu nenoliegsim, ka ar mazu bērnu (vai vairākiem maziem bērniem) tā pareizā vingrošana nu trakoti bieži mēdz izpalikt - nav jau mirkļa, kad tā mierīgi vari atsēsties/atgulties un pavingrināties. man tādēļ šis risinājums ar Alvu patika ļoti, ka atpūtas brīžos, kad galīgi pašai negribas neko darīt, jo ir tāds lielais nogurums no dienas pienākumiem, ierīce faktiski pastrādā manā vietā 😉
savukārt, ja vienkārši vingro ieteicamos vingrojumus, tad šādā noguruma brīdī, izlaižot vienu, otru, trešo vingrošanas reizi, tas baigi atmet atpakaļ visos sasniegumos.

princesemince princesemince 15. Oct 2012, 13:59

ierīces izplatītājs ir MED Baltic Partners. esmu dzirdējusi, ka caur dažiem ginekologiem Rīgā arī var iegādāties, bet nemācēšu nosaukt ne medicīnas iestādes, ne speciālistu uzvārdus.
katrā ziņā var sazināties ar izplatītājiem pa telefonu (es zvanīju pa šo: 26413727), norunāt tikšanos un tad jau saņemt visu sev interesējošo info, gan apskatīt šo ierīci, gan pakonsultēties par vingrošanas biežumiem u.c. (ne mazsvarīgu) info 😀