Topošās vecmāmiņas dienasgrāmata: pārdzīvojumi slimnīcā

Topošās vecmāmiņas dienasgrāmata: pārdzīvojumi slimnīcā

12. Oct 2012, 08:30 nosiguldas nosiguldas

Nekas neliecināja par to, ka pēc stundas jau būsim slimnīcā. Tā kā bez grūtniecības jaunā māmiņa ir arī studente, viņa mani pavadīja uz darbu un pirms došanās prom devās uz dāmu izstabu. Kad viņa atgriezās, man neko nevajadzēja teikt, ir sākusies asiņošana.

Iekšā viss trīc, bet sakožu zobus un pavisam mierīgi saku , ka jānomierinās. Nav sajūtas, ka viss ir slikti, tagad tikai jāpadomā kā pareizi rīkoties. Ātrā palīdzība aizvedīs kur pagadās, mani var klāt nelaist. Operatīvi sameklēju mašīnu un dodamies uz slimnīcu kur sagaidīju savu mazo Kati. Pie kā cita iet nav padoma.

Redzu spogulī, asaras birst, sirds sažņaudzās, bet izrādīt to nevar. Tu nedrīksti raudāt, es zinu tev ir bail, bet viņam tur iekšā ir vēl vairāk bail.

Tur varbūt vairs nekā nav....

Tev ir jādomā tikai klabas domas, viss būs labi. Savādi, bet šoreiz iekšēji jūtu, ka viss būs labi.

Daktere mūs aived uz nodaļu un izsauc dakterīti, kas apskatīs manu meiteni. Palātā mūs sagaida divas meitenes, vienai jau veikta tīrīšana, otra gaida sonogrāfiju, bet naktī jau viņai pateikts, ka te nav ko domāt, ir jāveic tīrīšana. Asaras, skumjas, tas ir tas, kas virmo šajā palātā.

Sonogrāfiju gaidam ļoti ilgi, ar katru minūti jūtu, ka man kļūst bail. ko es teikšu, ja tomēr nebūs viss labi, kā man viņu mierināt. Sonogrāfijā piedalos arī es, te nu viņš ir maziņš kunkulītis un arī nabassaitīti redz. Sirsniņa pukst. Viss ir labi, grūtniecība progresē. 10.5 nedēļas. Te nu arī man birst asaras, paldies dieiņam viss ir labi.

Pēc ārstu viedokļa, dzemde noslēdzās un izmeta to placentas daļu, kas bija ārpusē.

Man ienesa sarakstu ar nepieciešamām zālēm- dufastons, askuratīns ( 1.00 Ls) , C vitamīns (1.00 Ls), zāles varot atvest arī rīt.

Tā kā man īsti ticības nav sazinos ar savu dakteri, viņa nozīmē Utragestan ( 11.00 Ls ), kas liekams makstī. Par zāļu vešanu rīt ir stingra atbilde, ZĀLĒM JĀBŪT BIJA JAU STUNDU ATPAKAĻ.

Pēc trim dienām bijām mājās, tagad nedēļu jāpaguļ mājās.

Vislielākais pārsteigums man bija, kad saņēmu izrakstu no slimnīcas. Izrādās mans bērns slimnīcā saņēma dufastonu, ascuratīnu, C vitamīnu, Magne B6 un dzelzi. NEVIENAS zāles slimnīca nedeva, par to, ka jādzer Magne uzzinājām pie izraksta. Slimnīca bija par brīvu.

Tagad dzīvojamies pa māju, dzeram zāles, kā un ko sadalam, lai tas viss nav jādzer kopā pastāstīšu nākošā reizē.

nosiguldas nosiguldas 12. Oct 2012, 11:39

pieļauju, ka atrodoties tālāk no Rīgas ārstiem ir nedaudz cita attieksme, jo Rīgā ir kārtīgs konveijers. Es personīgi braucu savu muguru ārstēt uz Saldu, jo tur bija vienreizējs personāls, gan māsiņas, gan sanitārītes.

nosiguldas nosiguldas 12. Oct 2012, 11:35

prieks tevi dzirdēt. 😀 man vecākie bērni arī dzima ar valsts aprūpes gādību un man nebija nekādu pretenziju. Tikai tas bija vēl pie padomju kārtības, jaunie laiki vēl īsti nebija sākušies.

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 12. Oct 2012, 11:34

Interesanti ka vairrakkart lasu, ka duphaston japerk pasam
Kamer biju slimnica tikmer to man deva tur. Pec tam jaa bija japerk pasai kad tiku izrakstita no slinnicas

veesma veesma 12. Oct 2012, 10:44

Izturību Tev un taviem mīļajiem.

Es gribētu tikai teikt, ka visi valsts ārsti nav vienādi, un arī aprūpe. Man tikai pateicoties parastajai valsts aprūpei ir trīs jauki bērni. Ar visiem trim es uz saglabāšanu gulēju visu grūtniecību, aprūpe parastā, nevaru teikt nevienu sliktu vārdu par valsts aprūpi. Sistēmas lika slimnīca, bet vitamīni un Duphastons bija jāpērk pašai.

nosiguldas nosiguldas 12. Oct 2012, 10:26

😀 paldies visām par labiem vārdiem.

gucci123 gucci123 12. Oct 2012, 10:10

Turaties😀 LV veselības aprūpe ir zem kritikas - kā var tik vieglprātīgi veikt tīrīšanas! Bet daudzas sievietes diemžēl arī paļaujas uz ārstu viedokli. Pareizi dari, ka ieklausies savā sirdsbalsī😀

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 12. Oct 2012, 10:03

Protams, tavas rupes nu uztraukumu var saprast.
Es noteikti biju cita slinnica ka ne ka lidz tevim vien savi 250 km ir cela.

nosiguldas nosiguldas 12. Oct 2012, 09:19

iespējams tu biji citā slimnīcā, protams es piekrītu, ka viss ir atkarīgs no ārsta pie kura nokļūsti. Tā kā es ārstu dēļ pazaudēju bērniņu, nozvērējos, vairs neeksperimentēt ar savu un savu mīļo veselību. Tas sevi ir attaisnojis, jo pie parastās aprūpes man nebūtu Kates un uz doto brīdi man ir izdevies nosargāt savu mazbērnu un bērnu.

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 12. Oct 2012, 09:10

Un zales deva tadas kas paradijas izraksta neko vairak vai mazak.

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 12. Oct 2012, 09:08

Veselojas un saudze mazuliti tik ta gluzi visus valsts arstus viena maisa bazt nevar. 🌷 🌷

Par asinosanu kad es nokluvu slimnica tad man uz reiz pec usg pateica ka bus jaagul vismaz nedela slimnica. Taa ari bij.

nosiguldas nosiguldas 12. Oct 2012, 08:59

nepieminēju - mēs slimnīcā bijām tikai 3. dienas.

nosiguldas nosiguldas 12. Oct 2012, 08:58

Kā saproti, man nebija iespēju eksperimentēt, jo laiks gāja uz stundām un es nevarēju riskēt ar savu mīļo veselību. Par to, ko rakstīju, kamēr mēs bijām slimnīcā ar valsts aprūpi SEPTIŅAS meitenes tika iztīrītas. Kapēc neticu tam ko saka ārsti. Mana darba kolēģe nonāca slimnīcā 6-7 grūtniecības nedēļā. Viņai pateica, ka bērnam sirsniņu nedzir būs tīrīšana, viņa atteicās un aizgāja no slimnīcas, tagad mazulim ir mēnesis, ir piedzimusi jauka maza veselīga meitenīte.

mamma27 mamma27 12. Oct 2012, 08:52

Turaties un domājat labas domas.

lauvinja lauvinja 12. Oct 2012, 08:50

Izturību 👍

Es nezinu, kurā slimnīcā Jūs bijāt, tomēr reizēm velns nav tik melns kā to mālē - tas par zāļu atnešanu un lietošanu. Visticamāk, ka pie nepieciešamajām zālēm meita būtu tikusi jau tajā dienā, kad ieradāties slimnīcā, pat ja tās netiktu todien nopirktas, jo visticamāk, tās bija slimnīcā uz vietas pieejamas. Zinu, ka bieži vein prasa zēles pirkt, jo it kā to nav slimnīcā, bet ja nevar nopirkt, tad zāles atrodas.