Izmēģināju un vecgada vakaram pagatavoju našķus no decembra "Ievas Virtuves".
Sastāvdaļas: (18 lielajiem cepumiem - man sanāca 24 cepumiņi, bet nāk. reizē taisīšu mazākus, jo cepoties tie izplešas)
260 g miltu
1 1/4 tējk. sodas
1/4 tējk. sāls
170 g saldkrējuma sviesta
130 g cukurs
140 g gaiši brūnā cukura
1 liela ola
1 lielas olas dzeltenums
1 tējk. vanilīncukura
200 g šokolādes (var ņemt gan tumšo, gan krējuma) - man bija 100 g Fazer bumbieru un mandeļu šokolāde...
2 saujas M&M konfekšu (es ņēmu mazo paciņu)
Ieslēdz cepeškrāsni, noregulē to uz 180 grādu temperatūru. Lēzenās pannas izklāj ar cepampapīru (es izklāju ar folliju).
Vidējā bļodā kārtīgi samaisa miltus, sodu un sāli.
Uz dēlīša ar nazi sasmalcina šokolādi.
Citā bļodā ar mikseri vai putojamo slotiņu sakuļ mīkstu (istabas temp.) sviestu un abu veidu cukuru, kamēr masa kļūst gaiša un palielinās apjomā (2-3 minūtes). Pievieno olu un olas dzeltenumu, turpina putot, kamēr masa kļūst viendabīga. Iemaisa vanilīncukuru.
Tad krēmīgajai olu un cukura masai pievieno miltu maisījumu, iejauc šokolādes gabaliņus. Mīklu sadala aptuveni trijās daļās un no katras ar karoti veido 6 cepumiņus.
Vispirms veido bumbiņu, tad ar pirkstiem to nedaudz saplacina. Daļai cepumu (es liku visiem) pa virsu liek M&M konfektes (katram 4-5). Katru cepumu pannu cep ~ 10 minūtes. Cepumi ir gatavi, kad tie kļuvuši nedaudz zeltaini un vēl mīksti. Atdziestot tie sacietēs. Izņem pannu no cepeškrāsns, uz pāris minūtēm atstāj cepumus padzist uz pannas, tad ņem nost un atdzesē uz restes.
Tāds man sanāca gala rezultāts. :)
Lai labi garšo! :)
P.S. Iesaku ēst kopā ar nesaldinātu dzērienu, jo cepumiņi ir ļoti, ļoti saldi...