Krēms Catalana.

rozhuks
rozhuks 19. aprīlis 2011 00:16
1027
Kā pagatavot Spāņu nacionālo saldo ēdienu? Mmmm,vieglāk par vieglu! Tā kā uz Lieldienām vēlamies ēst ko saldu,izņemot skaisti krāsotam oliņas,tad katru gadu cenšos ko jaunu izmēģināt. Peldošās salas un buberti jau nedaudz ir apnikuši,tad nu ķeros pie cittautu ēdieniem....
Proporcijas ir ļoti vieglas! 1 olas dzeltenumam vajaga: 50ml saldā krējuma 20ml piena 20g cukura + tam visam,ā man bija 6 olas,piebēru 120 g cukura un reāli tam visam ir vajadžīga apelsīna Nomizota miziņa 1/2 un tā arī citrona 1/2 nomizotas mizas!!!! Kanēli dekorēšanai. Nacionāli viņi vēl pievieno 1 vaniļas pāksti un sēklas,bet es iztiku bez tās,jo nebija pieejama. Tātad šīs,attēlā redzamās,oliņas ar cukuru,saputoju ar mikseri līdz parādās visa masa kā baltas putiņas - pufīga masa. OLU BALTUMUS NEVAJAG,TOS JŪS VARAT IZMANTOT CITĀM VAJADZĪBĀM!!!!
Katliņā ieleju 300ml saldā krējuma,piejaucu 120ml piena un nomizotās miziņas!!! Šo visu es uz vidējas uguns uzvāru un pavārīju min.2,bet uzmanīgi,lai piens naizskrien no katliņa:)
Tad uzmanīgi,apelsīnu miziņas es izmakšķerēju ārā no katliņa un masu noliku atdzist pilnībā. Šīs miziņas man meitiņa visas noēda,jo viņās bija sasūkusies saldā krējuma tumīgā garšas:)
Kad piena - saldā krējuma masa ir atdzisusi,es tajā iemaisu uzputotos olu dzeltenumus ar cukuru. Masu uzvāru uz palielas uguns. Tad uguni samazinot līdz maziņi vidējai,nepārtraukti maisos ar kuļamo slotiņu,vāru.
Masa paliek dzeltenāka,jo dzeltenāka...
Krēmam ir jāiegūst tāda konsistence ,lai no koka karots neslīdzētu nost.Tā vārīšana uz vidējas uguns ar maisīšanu,līdz pilnībai,aizņēma man aptuveni 20 minūtes!!!
Kad krēms ir gatavs,to liekam trauciņos un ledusskapī iekšā,lai atdziest un iestājas.Bet pirms tam ,apkaisīju ar kanēli. P.S.Sorry,man visi desertu trauciņi ir saplīsuši,tādēļ no situācijas izgāju ar glāzēm:)
Krēms ir atdzisis. Liekam glāzes uz šķīvīšiem un apkārt liekam zemeņu šerbertu ar banāniem! Spāņi šo krēmu ēd ar svaigām zemenēm!Es veikalā negrasos pirkt zemenes,pagaidīšu līdz pašai dārzā būs,tādēļ man vēl saldētavā ir pagājušo gad taisītais šerberts.
Izmēģiniet,patiešām ļoti ,ļoti gards bija....
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
lauritta123 19. aprīlis 2011 14:31

Jāpamēģina ;) pārsteidzoši ,ka no tik šķidras gaišas masas savārās tik smuki dzeltena bieza un droši vien dikti garšīga ņamma :) malacis!

ruta27 19. aprīlis 2011 09:18

zinama lieta :)

saule1234556 19. aprīlis 2011 09:14

O-o nu šis man JĀGATAVO OBLIGĀTI-tnx;)

saulite27 19. aprīlis 2011 01:17

Pēc šīs bildes padomāju, ka tas ir no Skotijas aizgūts saldais ēdiens (pēc glāzēm) :D
bet izrādās spāņu, noteikti būs jāizmēģina ;)