Biezpiena un cepumu kūka

04. Feb 2012, 18:52 maijbite maijbite
maijbite maijbite 05. Feb 2012, 10:57

Zinu, zinu, ka Santai garšo! 😀

maijbite maijbite 04. Feb 2012, 20:44

Mēs jau šovakar nobaudījām šo gardumu - pa 2 h paspēja savilkties un bija gana "slapja". 😀 Un vīrs paziņoja, ka nemaz nevajag to glazūru, kā vienmēr to taisu. 😀 Šoreiz bija pat labāk bez glazūras (a es vienmēr tā centos). 😃

maijbite maijbite 04. Feb 2012, 19:34

Šāda kūka "T" burta formā tapa arī uz tēvu dienu (sk. pielikumā) - atkal 1 cepumiņš pietrūka. 😀

maijbite maijbite 04. Feb 2012, 19:31

Man atkal vīrs pieprasīja šo gardumu, jo viņam ļooooti garšo. 😀 Man, kā saldummīlei, garšo pilnīgi viss (izņemot rozīnes). 😀
Glazūru šoreiz neliku, bet par labāku glazūru uzskatu šo:
227 g tumšā šokolāde
180 ml saldais krējums
1 tējkarote nesālīta sviesta
Šokolādi salauž gabaliņos un aplej ar uzsildītu saldo krējumu un sviestu. Veidojas garšīga glazūra, ko var liet virsū arī citām kūkām. 😀

maijbite maijbite 04. Feb 2012, 19:00

Tātad pirmajā bildē redzamā glazūra ir šāda:
3-4 ēd. k. kakao
4 ēd. k. cukurs
100 g sviests
6 ēd. k. saldais krējums
Uz lēnas uguns sviestu izkausē ar cukuru. Pielej saldo krējumu un iemaisa kakao. Masai jābūt pabiezai, to lej ar karoti virsū un izlīdzina.
P.S. Man šī glazūra nepatika, jo likās pārāk taukaina...