Pārāk aktīvs bērns jeb uzvedās kā driģenes saēdies

Pārāk aktīvs bērns jeb uzvedās kā driģenes saēdies

06. Sep 2012, 11:30 mamma27 mamma27

Bērns nevar nosēdēt mierīgs pat minūti, visu laiku ir nepārtrauktā kustībā un brīžiem šķiet, ka sabarots ar ko aizliegtu, jo nav apturams.

Par ko es runāju? Jā, par Adrianu. Dažiem šķitīts, normāls ,kustīgs bērns. Citi teiks- neaudzināts, vēl citi padomās un neteiks neko. Bet mēs sākam saprast,ka tas nav vienkārši kustīgs,bet tur tomēr ir kāda problēma.

Aprunājoties ar audzinātājām dārziņā, nonācām pie secinājuma, ka šāds nevaldāms viņš palika mirklī,kad viņas sāka nojaust,ka mums būs ģimenes pieaugums.Bet pats Adrians par to vēl nezināja. Un tagad atkal ir atsācies šis trakums.

Ko darīt? Kā rīkoties? Viens no variantiem ir aprunāties ar neiralogu, varbūt vajadzīga kāda masāža vai kas cits nomierinošs. Vēl no tautas līdzekļiem ir ieteikumi,ka pārāk aktīvus bērnus vajagot ģērbt ciešākā apģērbā- 'džinsi, krekli, vēlams linu- tas nomierinot. Nav labu brīvais sporta apģērbs.

Mūsu pirmais solis ir -sāksim vest uz peldēšanu,jo tas nomierina, atslābina. Nu redzēs kā ies.

Grūti jau pieņemt ,ka ar tavu bērnu kaut kas nav kā vajag. ņemot vērā,ka apķērīgs un gudrs, viss padodas,bet ātrums neizturams. Tomēr mēģināsim meklēt atbildi uz 'šo jautājumu un risināt situāciju ,jo skolā būs jau galīgi grūti,ja bērns nevarēs ne mirkli palikt mierīgs.

Vai kāds ir saskāries ar ko tādu, ko ieteiktu jūs?

mamma27 mamma27 25. Sep 2012, 23:00

Nu es tā arī domāju,ka veselam zāles nē. Jo pati esmu strādājusi ar puisi ,kam ir diagnoze -hiperaktīvs. Traki ir tādam bērnam skolā, bet tur bez zālēm nekā. Tāpēc zinu,ka manējam noteikti nav hiperaktivitāte.

princesemince princesemince 25. Sep 2012, 23:00

par zālēm gan viedoklis dalās - ja ir tiešām hiperaktivitāte, ka bērns nespēj sevi nekā savākt (runa, loģiski, jau par skolas vecuma bērniem), tad zāles ir palīgs, lai optimālāk strādātu viņa nervu sistēma. veselam bērnam nekādas zāles, lai kļūst mierīgāks, gan nevajadzētu dot.

mamma27 mamma27 25. Sep 2012, 23:00

Zāles gan nedomāju dot. Lai arī ko kāds teiktu.😀 Mēģināsim ierobežot pārtiku, peldēsim un pieaugot ceru būs mierīgāks.
Re kā ir,palasot izrādās ,ka ne man vienai tā!
brīžiem jau ir tāda sajūta ,ka visi skatās kāds man traks bērns. Jo tiešām brīžiem gribas teikt TRAKS.
Laikam jau ir normāls -mūsdienām atbilstošs.
Paldies par ieteikumiem visiem un domām ko izteicāt. Reizēm vajag uzmundrinājumu no malas,jo 'pašai galvā visādas domas,. Skolā strādājot ne to vien nākas redzēt,tāpēc gribas laicīgi savu bērnu nomierināt ,lai skolā viss būtu labi.

mamma27 mamma27 25. Sep 2012, 23:00

Nu aktīvs viņš ir kopš dzimšanas , ratos negulēja, nesēdēja- glābiņš bija slings. Visu laiku domājām,ka vienkārši aktīvs bērns ,bet tagad sāku nedaudz uztraukties. Jo labāk laicīgi pārbaudīties ,kas un kā. Jo skolā tad mazāk problēmu. Priecājos ,ka tikai trakulībā problēma,jo galva strādā apbrīnojami labi un viss padodas. Es jau zinu, ka būs jau labi. Bet tomēr gribas ko darīt lietas labā,lai pašam bērnam vieglāk.JO domāju,ka arī viņam nav īsti jauki,ja visu laiku kāds aizrāda - nedari to, nedari šito, esi mierīgāks utt.

lauvinja lauvinja 25. Sep 2012, 23:00

Multenes tak nav problēma, DVD šobrīd ir dabūjamas daudz foršu nevardarbīgu multeņu, piem. auniņš šons, Dora un taml 😉

Jā, diemžēl dažādas piedevas rada hiperaktivitāti bērnos, bet ja tavējais tos ēda pirms tam, tad diez vai vaina būs tur, lai gan atteikties par skādi nenāks.

mamma27 mamma27 25. Sep 2012, 23:00

paldies par ieteikumu.
Jā mums ar uzvedību arī ir tā,ka kaut ko aizrāda ir liela čīkstēšana, brīžiem pat skaļa kliegšana un brēkšana. Dažreiz par katru sīkumu var raudāt tā it kā kāds nost sistu.Tā ka nav jau tikai kustīgums un enerģiskums ir arī uzvedība.

princesemince princesemince 25. Sep 2012, 23:00

http://www.evielas.lv/lv/simptomi/5 - ja interesē, jo šeit nosauktas 44 e-vielas, kam kā simptoms ir hiperaktivitāte.
kā jau zemāk rakstīju - pie sava bērna visai būtiski esmu manījusi, kā mainās uzvedība, ja regulāri tiek doti veikalu našķi, kuri no malas izskatās visai nevainīgi. tai skaitā cīsiņiem un desām pievienotā nitrītsāls.
un ne jau kustīgums palielinās no tiem pārtikas produktiem, bet tieši uzvedība mainās. vienkāršs kustīgums ir pupu mizas. uzvedība jau ir nopietni risināms jautājums. mums arī palīdzēja homeopāts šajā visā 😀

mamma27 mamma27 25. Sep 2012, 23:00

Jā ritens un peldēšana noteikti palīdzēs. Bet ja tas būtu tā vienkārši aktīvs, tad es vēl neko neteiktu. Bet šobrīd pat es kā pedagogs paskatoties uz viņu no malas šķiet,ka kaut kas tomēr nav īsti ritīgi. Man kolēģe ,kas ir daudz saistīta ar dažādiem bērniem-speciālais pedagogs ieteica pilnībā atteikties no saldumiem. Jo tā esot mūsdienu bērnu lielākā problēma. Bērns uzvelkas no saldumiem, jo tajos esot sazin kas. Gan mūsu iecienītie čupačupsi, kinderolas un šokolādes un vēl visādi citi našķi. Ja dod,tad pašu Laimas šokolādi, hematogenus, paštaisītas lietas. To viņa daudziem esot ieteikusi un pēc pāris nedēļām bērni kļūstot mierīgāki. Tā nu es arī centīšos ierobežot ,cik nu spēšu. šobrīd Adrianam lielais kārums ir Daugavas deserts un hematogens.Tad nu uz to arī spiedīsim. 😀 Paši jau arī ēdam saldumus,tāpēc grūti bērnam aizliegt.Bet nu centīsiems, varbūt ka palīdz. Un jā- multenes,kuros ir agresija-un tādas šobrīd ir gandrīz visas. Tā nu saprotu,ka daudz pašai jādara ,lai bērns būtu vienkārši aktīvs, nevis traki aktīvs.

princesemince princesemince 25. Sep 2012, 23:00

es savējo pie visādiem dakteriem jau no 8 mēnešiem vadāju, lai saprastu, kas nav kārtībā. bet ir kārtībā 😀 tikai viņš atšķiras no vidējām pieņemtajām normām. daži saka, ka viņš ir vienkārši virs normas kustīgs, citi saka, ka nosliece uz hiperaktivitāti, bet mana šī brīža (pēdējā gada apmēram) pieņemtā nostāja ir - kustīgs, emocionāls, līdz ar to arī mazliet nervozs, bērns, nevis izlutināts vai saucams citos negatīvos vārdos. nogaidīšu vēl 3 gadus (līdz bērna 6,5 - 7 gadu vecumam) tad, ja nekas nebūs mainījies, vedīšu pie neirologa un tā nopietnāk ķeršos klāt jautājumam par hiperaktivitāti.
no savas puses iesaku caurskatīt arī bērna ēdienkarti, jo manējam ļoooti lielā mērā uzvedību ietekmē arī šis faktors.

lauvinja lauvinja 25. Sep 2012, 23:00

Neirologa koksultācija nenāks par ļaunu, tomēr tu pati vari novērtēt kā izpaužās aktivitāte - ja bērns visu laiku kaut ko dara, spēj koncentrēties un spēlēties viens pats un neprasa nemitīgu tavu līdzdalību, tad visticamāk bērns tāds arī ir un nekas neatliks kā izdomāt aktivitātes, lai nokausētu. Tik pat labi tā var izpausties arī greizsirdība uz mazo, jeb vienīgā bērna statusa zaudēšana.

Aktīvs gan nav liekams vienlīdzības zīme starp aktīvu bērnu un izlaistu bērnu.

Mana meita, kura vienmēr ir bijusi aktīva, piedzimstot mazajam brālim arī izrādīja dīvainos veidos savu protestu. Bet tā kā jaunkundze jau pirms tam bija bijusi aktīva, tad noslogojām pulciņos - peldēšanā un teātra pulciņā un veltījām daudz laika, lai kopā ar viņu spēlētu spēles un izdalītu laiku viņas divvientulībai ar mammu. Tas atmaksājās, lai gan kopumā tas mācību gads bija diezgan grūts man un mazajai jaunkundzei bērnu dārzā.

taschinka taschinka 25. Sep 2012, 23:00

Mans dēls vēl nebija piedzimis,bet bija jau nenormali aktīvs.Būdams manā puncī visu laiku spārdījās,kustējās.

Un nekas nav mainījies arī tagad.Dēlam nu jau būs 5 gadi,cik bija aktīvs tik ir.

Patiesībā es esmu priecīga,kaut arī dažreiz ļoti nogurdinoši,ka nepārtrauktā kustībā dēls.Tomēr es redzu,ka man normals,dzīvīgs bērns.Tas,ka viņam ir visu dienu enerģija,spēks un nepārtraukti smaids uz lūpām,tas liecina,ka viss ar viņu kārtībā.

Protams,jūsu gadījumā jau tas viss ir citādi,ja gaidāms vel viens mazulis.