Spirulīna - efekts bija vai nebija?

Spirulīna - efekts bija vai nebija?

20. Aug 2012, 10:30 lauvinja lauvinja

Saņemot balvā spirulīnas tabletītes bija gan prieks, jo par tām biju lasījusi gana daudz laba pirms tam, gan skepse un neticība vienlaikus.

Sāku lietot Spirulīnu ar domu - lab, lab, var jau palietot, bet gan jau efekta tāpat nebūs. Bez tam, vitamīnu trūkums man nav raksturīgs, īpaši jau ik dienu ēdot dārzeņus un augļus no dārza vasaras vidū, bet dzels līmenis man vienmēr bijis labs un jebkurā gadījumā šis vairāk ir pierādāms labratoriski nekā izjūtās.

Efektu sagaidīju pēc nedēļas lietošanas - no rīta bij viegli pamosties pašai bez modinātāja un jutos izgulējusies, vēl vairāk vakaros jutos vēl pilna enerģijas un gulēt gāju vēlāk kā ierasts! Šī iemesla dēļ nolēnu spirulīnu lietit tikai dienas pirmajā pusē. Nav slikti - es varu paveikt vairāk!

Par ietekmi uz vielmaiņu, priecāšos, ja tā būs, bet pagaidām šķiet pāragri par to spriest. Ja nu sajutīšu ko labu šajā jomā - došu jums ziņu!

Gaidām atsauksmes par spirulīnu

Spirulīna ir zaļā aļģe, kas aug sāls ezeros tropiskajā klimatā. Tās zili zaļā krāsa norāda uz lielo hlorofila daudzumu aļģē. Hlorofils piedalās sarkano asins ķermenīšu veidošanā un bagātina asinis ar skābekli.  

Spirulīna ir bagātīgs olbaltumvielu avots un stiprina imūnsistēmu. Spirulīna satur līdz 70% olbaltumvielu, tai skaitā visas neaizstājamās aminoskābes. Tā normalizē svaru un asinsspiedienu, samazina sirds -asinsvadu slimību un vēža risku.

Spirulīna ir spēcīgs antioksidants un tās sastāvs ir ļoti bagāts ar A, B1, B2, B6 un K grupas vitamīniem.

Spirulīna satur 50 reizes vairāk dzelzs nekā spināti, 25 reizes vairāk kalcija nekā piens un 6 reizes vairāk olbaltumvielu nekā olas.

Ieteicamā dienas deva: no 10-20 tabletēm dienā, sportistiem no 20- 40 tabletēm dienā. Iesakām cilvēkiem ar paaugstinātu fizisko un psiholoģisko slodzi, veģetāriešiem, vegāniem, sportistiem.