On-line konference: Par vai pret saldinātiem dzērieniem?

On-line konference: Par vai pret saldinātiem dzērieniem?

15. Feb 2012, 18:00 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Zinātnieki uzskati, ka cukurs ir tikpat kaitīgs kā alkohols, tāpēc vajadzētu noteikt vecuma ierobežojumus krāsaino saldinātāju dzeršanai. 

Protams, cukurs tiek dēvēts par balto nāvi, bet vai mums vajadzētu noteikt ierobežojumus saldināto dzērienu iegādei? ASV Pediatru asociācijā notiek diskusijas par šo jautāumu un viņi sliecas apgalvot, ka jā. Speciālisti apgalvo,ka saldinātajiem dzērieniem ir tāds pats efekts kā alkoholam vai tabakai un to vajadzētu regulēt, jo runa taču ir par mūsu bērnu veselību.

Fruktoze un cukuri, kas pievienoti saldinātajiem dzērieniem var radīt aknu bojājumus un citas hroniskas saslimšanas.

Protams, ir svētki, kad nedaudz našķu un saldinātu dzērienu neko ļaunu nenodarīs, bet... to ir visai grūt izkontrolēt, sevišķi, kad bērns sāk apmeklēt skolu un viņam tiek maksāta kabatasnauda..

ASV eksperti ir skarbi un iesaka ieviest tādus pašus ieroebežojumus kā ir alkoholam un tabakai, tāpat arī uzliekot papildus nodokļus saldinātajiem burbuļūdeņiem un saldinātajām brokastu pārslām. Šādi ierobežojumi liktu aizvākt skolās esošos kārumu aparātus,kuros var iegādāties tādus našķus kā suliņas, šokolādes, konfektes.

Tiekamies on-line konferencē:

- Vai Tavā ģimenē dod priekšroku saldinātiem dzērieniem, tējai, sulai, burbuļūdenim vai parastam ūdenim?
- Cik bieži aptuveni Tavs bērns dzer krāsainos dzērienus?
- Vai esi ievērojusi, ka bērnam pēc šādu dzērienu lietošanas ir izmaiņas uzvedībā, sāp vēders vai ir pārlieku liela aktivitāte?
- Ko Tu vispār domā par saldumu lietošanu bērniem?

 Uzdod jautājumu uztura speciālistei Inesei Siksnai tepat komentāros! Viņa konferencei pievienosies no 10 līdz 11 un atbildēs uz jūsu jautājumiem!

Konferences vadīšanas noteikumi- vadi konferenci arī Tu!

Online konferences uzdevums - aktualizēt kādu tēmu, kas tavā dzīvē šobrīd ir aktuāla. Vispirms padalies savā pieredzē, izstāsti, kā pati esi risinājusi šādas vai līdzīgas problēmas un jautā citu Māmiņu Kluba lasītāju viedokli. Iesaisties diskusijā, kas būs zem raksta komentāru sadaļā, un apmainies ar pieredzi. 

Konferences dienu izvēlas tās vadītājs, tā kā viņam, ierosinot tēmu, ir jāuzņemas būt tiešsaistē un vadīt diskusiju. 

Konferences Māmiņu Klubā var vadīt ikviens interesents, bet sevišķi ar iesaistīšanos online konferenču vadīšanā gaidām Māmiņu Kluba klubiņu saimnieces. Vismaz 1 online konferenci mēnesī būtu ieteicams katrai novadīt. Tas būs interesanti! 

Plānojam, ka Māmiņu Klubā online konferences varētu notikt 1 - 3 reizes nedēļā. Arī redakcijas meitenes laiku pa laikam iesaistīsies online konferences vadīšanā. Tā teikt - lai jūtat, ka mēs esam tepat vien tuvumā :) Viena klikšķa attālumā. 

OBLIGĀTI! Ja esi gatava izmēģināt novadīt online konferenci Māmiņu Klubā, par to informē vienu dienu iepriekš. Izziņosim tēmu un online konferences laiku, lai arī pārējās lasītājas zina, cikos ir gaidāma online tikšanās. Jo vairāk par šo sarunu zinās, jo vairāk sarunu biedru, jo interesantākas sarunas, vai ne?

Lai iesūtītu pieteikumu online konferencēm, spied šeit vai raksti kristine@maminuklubs.lv