Mūsu ģimenes gardumi -  svētku kūkas!

Mūsu ģimenes gardumi - svētku kūkas!

23. Feb 2012, 11:20 mamma27 mamma27

Ikdienā man pašai īpaši gatavot nepatīk, ja nu vienīgi ko jaunu un interesantu. Tāpēc lielākoties mūsu ģimenē gatavo vīrs. Bet ir pāris reizes gadā, kad mēs visi trīs iesaistāmies kopīgā kulinārijas brīnumu gatavošanā- un tās ir Adriana dzimšanas un vārda dienas. Tā ir mūsu tradīcija,ka katru gadu paši gatavojam kādu gardu kūku.

Daļu no receptēm var izlasīt arī Māmiņu kluba mājas lapā.

Pati pirmā kūka, kas tapa bija uz Adriana gada jubileju.

 

 

 

Tā kā visi atzina par labu esam,nolēmām turpināt.

Torte ar persiku džemu!

Tad, protams, nāca arī vārdadienas un citi pasākumi,kuros gribējās pašiem gatavot kūkas.

 

Medus kūka

Arī MK mājaslapas jubilejai tapa garda kūka.

 

Siera krēma kūka ar pudiņu.

Bet protams, tas viss bija sen un gribu jums pastāstīt kādu jaunu un ļoti gardu kūkas recepti, kas tapa šogad, Adriana vārda dienā.

Tad nu iepazīstieties Prinča reģenta torte ar maniem uzlabojumiem.

Sastāvdaļas:

Biskvītam: 8 olas, (dzeltenums atdalīts no baltuma), 250g pūdercukura, 200g miltu.

Šokolādes sviesta krēmam: 3 olu dzeltenumi,

100g cukura

50 g cietes

1/2 l piena

1/2 vaniļas pāksts ( es izmantoju vaniļas cukuru un nekāda vaina)

30 g kakao pulvera

300g sviesta istabas temperatūrā

150g pūdercukura.

Biskvīta pagatavošana: olu baltumus ar mikseri saputo gandrīz stingrus, putojot pamazām pievieno pūdercukuru.

Iemaisa sakultus olu dzeltenumus , uzsijā miltus un uzmanīgi iecilā mīklā.

Uz cepampapīra uzzīmē 6 apļus un izgriež.

Biskvīta mīklu uzziež uz papīra ripām un citu pēc citas cep gaiši brūnas.

Nekavējoties izgāž un pamatnes un noņem cepampapīru.

Krēma pagatavošana.

olu dzeltenumus katliņā sakuļ ar cukuru, cieti un neliela daudzuma pienu.

Citā katlā uzvāra atlikušo pienu un vaniļas pāksti un kakao.

Atstāj ievilkties piecas minūtes. Karsto šokolādes pienu lēnām ietecina sakultajās olās un , nepārtraukti putojot , uzvāra, līdz masa uzmet pirmo burbuli.

Katlu noņem no uguns un izņem vaniļas pāksti.

Ievieto aukstā ūdens peldē un atdzesē līdz istabas temperatūrai; ik pa laikam apmaisa ,lai neveidojas plēve. Var pārsegt ar pārtikas plēvi.

Sviestu ar pūdercukuru saputo un pa karotei iemaisa krēmu.

Gatavo torti- ripas apziež ar šokolādes sviesta krēmu, liek citu citai virsū. Uz 20 minūtēm atstāj aukstumā lai savelkas.

 

Tad oriģināli ir paredzēts pārklāt ar šokolādes glazūru, bet man tas likās par saldu un mēs izmantojām augļus ,kas pārklāti ar želeju. Augļi devai kūkai svaihumu un labu garšu.

Torte izdevās tiešām garda, jo ciemiņi prasīja arī otro gabaliņu un neatteicās no gabaliņa līdzņemšanai:)

Iesaku izmēģināt- garda, nav trekna un īsts kārums.

 

"Spēks ir Māmiņu Kluba ģimenēs" 7.kārta - Ģimenes maltītes! Piedalies!

IESŪTI SAVU BLOGU KONKURSAM ŠEIT!

 

12. Oct 2012, 13:27

2 Ls

11. Oct 2012, 22:08

😀

11. Oct 2012, 10:23

😀

10. Oct 2012, 16:39

😀

08. Oct 2012, 18:30

😀

08. Oct 2012, 12:48

😀

07. Oct 2012, 11:14

😀

06. Oct 2012, 21:20

😀