Kustību terapija harmonijai un veselībai- iespēja atgūt formu pēc dzemdībām

Kustību terapija harmonijai un veselībai- iespēja atgūt formu pēc dzemdībām

28. Aug 2012, 14:51 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Atgūt formu pēc dzemdībām vēlas ikviena sieviete, bet tas, cik ātri un veselīgi tas notiks, atkarīgs no fiziskajām aktivitātēm,kas tiek izvēlētas. Es izvēlos fizioterapeites Kristīnes Stalidzānes nodarbības!

 

Sēžot mājās ar mazo,nav jāiesūno, jāstaigā visu dienu halātā vai ar nemazgātiem matiem, bet jāpievēršas ne tikai bērniņa auklēšanai,bet arī sevis sakopšanai un harmonijas saglabāšanai/iegūšanai sevī un veselībai. Šim nolūkam es jau mēnesi apmeklēju Māmiņu Klubā/Sieviešu Klubā kustību terapijas nodarbības pie fizioterapeites Kristīnes Stalidzānes kopā ar dēliņu,kurš tajā laikā vai nu guļ vai nu spēlējas ar savu mīļdvielīti.

 

Esmu saņēmusi jautājumu no apkārtējiem,kāpēc tā vietā neizvēlos aktīvākas aerobikas nodarbības,jo diez vai šāda lēna kustēšanās palīdzēs notievēt un atgūt formu pēc dzemdībām. Un man atbildes tālu nav jāmeklē- pa dienu es aktīvi darbojos ar dēliņu, vakarā piebiedrojas arī 4 gadīgā māsa un tās ir pietiekami aktīvas darbības dienas garumā, tāpēc gribēju kaut ko,kas palīdzētu izstaipīt ķermeni, sajust katru muskulīti, iztaisnot mugurkaulu, beidzot iemācīties pareizi elpot slodzes laikā.. protams, nevar noliegt, ka ne mazāk svarīgs bija faktors,ka uz nodarbībām varu doties kopā ar gandrīz 3 mēnešus veco dēliņu. Atkal jautājums- kāpēc nedodos uz vingrošanas nodarbībām ar mazuli? 

 

Izskaidrojums pavisam vienkāršs- vienu reizi jau pamēģināju un rezultātā 30 minūtes, kas bija jādarbojas ar mazuli, es vienkārši dzēru tēju,jo mans mazais miegamice gulēja, un viņš gulēja arī otras 30 minūtes,kuras bija jāvingro man. Tāpēc, lai pēc iespējas maksimāli izbaudītu laiku sev un kārtīgi izvingrinātu ķermeni, devu priekšroku fizioterapeites nodarbībai,jo tajā varu darboties neatkarīgi no tā,ko dara dēliņš konkrētajā brīdī- guļ vai ir nomodā.

 

Kilogrami kūst un pavisam drīz- es ceru līdz Ziemassvētkiem- būšu atpakaļ pirmsgrūtniecības svarā! Paldies fizioterapeitei Kristīnei,kura palīdz stiprināt ķermeni no "iekšienes"!

 

Kristīne, 2 bērnu māmiņa

 

Uz kustību terapijas nodarbības vari pieteikties šeit! Cena ir tikai 5 lati par nodarbību!