Kādas bildes Tu liec internetā ar savu mazuli?

Kādas bildes Tu liec internetā ar savu mazuli?

16. Apr 2011, 11:44 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Interneta vide ir anonīma, bet tajā pašā laikā nav.Viss, ko mēs ievietojam internetā, var kļūt pieejams ikvienam interneta lietotājam, to redzēs ne tikai draugi, bet, iespējams, arī pilnīgi svešinieki un cilvēki, kas ne pavisam nav draugi.

Nejauši internetā uzgāju bildi, kur mazulis redzams, pīpējot zāli!

 

19 gadus vecā māmiņa uzskata, ka uzņemtā bilde esot tikai joks un esot ielikusi Facebookā, lai to var apsktīt viens no draugiem.

 

Šeit laikam māmiņa nesaprata, ka Facebook ir sociāls tīmeklis, kas apvieno miljoniem cilvēku! Loģisks iznākums bija ziņošana Floridas attiecīgajām iestādēm, kas aizstāv bērnu tiesības, lai pārbaudītu, vai māte un bērns nav lietojuši narkotikas.Ja tiks atklāts, ka mazulis ir lietojis vai viņam līdzās ir tikusi lietota zālīte, tas var radīt nopietnas problēmas, ieskaitot iespēju, ka māte no Floridas zaudēs savu 11 mēnešus veco mazuli.

Diezgan skumji, ka bērns tiek izmantots kā joks..

 

Kādas bildes Tu liec internetā ar savu mazuli? Vai piedomā pie tā?

taschinka taschinka 29. Jun 2010, 11:36

Es esmu apbedinata,ka maniem vecakiem nebija tada iespeja iemuzinat katru manu dzives mirkli,plika vai apgerbta,kada starpiba,ko tur kautreties,es tacu biju tikai berns.Man ir loti maz bernibas bildes un tadel savam delam iemuzinu katru mirkli.Protams ne visas bildes tiek raditas kam pagadas.

taschinka taschinka 28. Jun 2010, 22:15

Es ar esmu pamanijusi par tam krutim,un ari uzskatu,ka nevajadzetu ar so skatu metaties.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

lusy
Mac kompjiem ir tāda opcija kā screenshot - tur var nofotogrāfēt jebkuru bildi un jebkuru datora stūri

taschinka taschinka 28. Jun 2010, 21:41

astridina
Nu ja,bildeties jau var,bet ne interneta tadas likt.

taschinka taschinka 28. Jun 2010, 20:49

ievukitis
es ar biju izbrinita par velasmasinu.

taschinka taschinka 28. Jun 2010, 18:10

bet vismaz ja nevaretu saglabat ar labas pogas palidzibu,butu mazaka iespejamiba ka nonak citu datoros.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

tasvchinka

Ar musdienu tehnologijam tas nav iespejams, ka nenonak citos datoros. Bildes jau pirmkart ir redzamas interneta - tatad visiem!
Un ja grib kadu bildi, to vienkarsi var parfotografet no datora ekrana ar diviem taustiniem

taschinka taschinka 28. Jun 2010, 17:52

Domaju,ka tadas bildes ka pipejot vai ar alkoholu rokas,tadas ir briesmigas,pati nepielauju tadas situacijas un tas neskiet pat smiekligi,bet gan bezztbildigi.Bet par plikumiem,ja bernam redzama pakala vai puncis tas nav nekas,vienigi ja intimas vietas,tadas gan nevajadzetu ievietot.

taschinka taschinka 28. Jun 2010, 17:44

es domaju,ja maminu klubs riko konkursus par berniem ar bildem,tad vajadzetu nodrosinat,ka tas neviens nevares saglabat sava datora.Redzet ir viens,bet ja var saglabat un izmantot sis bildes,tad jau rodas sajuta,ka nevar piedalities,nevar iesutit bildes.
Par tiem pedefiliem,tik pat labi,ja mes esam pie juras,vai ezera puspliki un berni pat plikam pakalam,tad jau vini ar var redzet un nezinko domat un varbut pat krumos darit,galvenais lai sis bildes ir tikai seit maminu kluba,lai nenonak citu datoros.

Muuna Muuna 28. Jun 2010, 17:33

arī uz ielas mūs redz simtiem, tūkstošiem svešinieku. Nesaku, ka tas viss nav patiesība, es tam piekrītu, bet es arī pārdomāju, kādas bildes lieku šeit un pirmajos mēnešos vispār neliku lielās bildes. Bet pēc šādiem rakstiem, vispār gribas pārtraukt jebkādu blogošanu un bilžu likšanu. Man ļoti negribas laist šādu negatīvismu sev klāt un negribas pat domāt par tādām lietām. Neviens jau nevēlas pieļaut to sliktāko...

taschinka taschinka 28. Jun 2010, 16:02

Kas man skiet loti slikti maminu kluba,ka bildes ko ievietojam var jebkurs saglabat uzspiezot ar labo peles pogu.Citas majas lapas ir uztaisits,ka nevar saglabat,vai tiesam to nevar uztaisit? Tas tacu ir maminu klubs,kur ir mammas ar berniem,un liek bildes,piedaloties konkursos,rakstot stastinus.

28. Jun 2010, 16:00

sava dēla bildes nevienā interneta portālā neesmu likusi. Uzskatu, ka tie, kam mazais ir jāredz, to izdarīs klātienē - rauguļos vai kā citādi. Vispār nevaru saprast tos vecākus, kas liek interneta portālos simtiem bilžu, kurās izmainās tikai rokas novietojums vai vēl kas cits... Tas pats arī par kailfoto... brr...

28. Jun 2010, 15:53

Man nesen radās līdzīgas pārdomas, kad šeit pat MK portālā kāda māmiņa bija ielikusi bildes/ fotoreportāžu par pamperiem vai mitrajām salvetēm. Un fonā līdz pusei (apakšpusei) pliks bērniņš. OK, nav mana darīšana. Bet vai tiešām mammas aizdomājas, ka visas internetā ievietotās bildes ir redzamas jebkuram??? Un pasaulē nav tikai labu cilvēku, ir pietiekami daudz ar dažādām novirzēm.
Aizdomāsimies, māmiņas, par savu bērnu fotogrāfiju publicēšanu interneta vidē!