Kā ir būt par māmiņu gandrīz diviem bērniem?

Kā ir būt par māmiņu gandrīz diviem bērniem?

13. Feb 2012, 00:00 mamma27 mamma27

Ilgi domāju, kas tad mani padara par īpašu mammu savam - saviem bērniem. Un tad nāca doma - laikam jau lielākais varoņdarbs bija atskārsme, ka es varētu būt mamma ne tikai vienam, bet arī diviem bērniem.

Gaidot un plānojot Adrianu, biju gandrīz pārliecināta, ka šis būs mans vienīgais bērns,jo neredzēju sevi kā vairāku bērnu mammu. Bet tad, kad bija pagājuši trīs gadi, secināju, ka Adrianam pietrūkst vēl kāda mājās - kāda ar ko dalīties, kāda ar kuru sadarboties. Pamanīju, ka ar vien vairāk skatos uz grūtniecēm ar nostaļģiju, cik tas bija jauks un burvīgs laiks. Tad nu arī es beidzot saņēmos un izlēmu par labu otram bērnam. Tā nu es uzskatu, ka tas laikam ir lielākais - mans kā mammas sasniegums.

 

Jāsaka, ka ikdienā šos mammas pienākumus veicu kā parastu dienu, bet ir reizes, kad tiešām aizdomājies, cik bērni ir svarīgi un cik ļoti mēs mammas pārdzīvojam un izdzīvojam katru viņu dzīves mirkli.

Un tā notika arī ar mani. Pirmajā māmiņdienas pasākumā es beidzot sapratu, kāpēc mammas katru gadu raud, līdzko uzstājas viņu bērni. Lai arī kā es turējos, mirklī, kad mans mazais nāca ar puķi, nostājās un nodziedāja dziesmiņu ar visiem pārējiem bērniem, asaras pašas ritēja pār vaigiem - un sajūta bija lieliska - es esmu mamma un man patīk tādai būt.

Šobrīd, kad gaidu otru mazuli, mani pārņem šaubas un bailes, kā tad būs, vai tikšu galā ar saviem pienākumiem. Jo nu jau uzmanība būs jāsadala diviem bērniem un spēku un laiku tas prasīs vairāk. Bet par spīti savām bailēm, es ar katru brīdi tuvojos šim svarīgajam notikumam un lai arī iekšēji brīžiem šķiet - varbūt nevajadzēja, varbūt es netikšu galā - tomēr mazās bēbītes spērieni un kustības liek atcerēties, ka nekas nav neiespējams, jo ja ticēsim un cerēsim, tad mēs ar visu tiksim galā.

JO SPĒKS IR MŪSU SIRDĪS UN MĪLESTĪBĀ - MĒS ESAM MAMMMAS!

 

"Spēks ir Māmiņu Kluba ģimenēs" 5.kārta - Mammu nedēļa! Piedalies!

IESŪTI SAVU BLOGU KONKURSAM ŠEIT!

 

 

 

13. Feb 2012, 19:00

Super😀