Grūtākais fotogrāmatas izveidē- izvēlēties bildes!

Grūtākais fotogrāmatas izveidē- izvēlēties bildes!

29. Sep 2011, 10:27 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Es tikai lielos un lielos ar to, ko darīšu,bet nu laiks ķerties arī pie darīšanas, ne tikai runāšanas!



Pastāstīšu, kā top mana fotogrāmata!

 

Kā pārsteigumu ģimenei es uz Ziemassvētkiem gatavoju fotogrāmatu. Ne jau šādu tādu,kur apkopotas pēdējo gadu bildes, bet gan īpašu foto grāmatu, kur būs bildītes no meitiņas dzimšanas 2007.gadā un beidzot ar manas ģimenes superīgo fotosesiju pāris nedēļas atpakaļ!Kāpēc šāds laika posms? Jo bildes tik krājas un krājas, datorā, CD, USB flash, bet izmantotas netiek,jo visu laiku pie sevis nodomāju un nosaku- vēlāk, vēlāk.. Bet šis "vēlāk" arī nekad nav pienācis, jo parasti esmu atradusi citus veidus kā sevi nodarbināt brīvajos brīžos. Tomēr paziņas iedvesmota, kura arī nesen pasūtīja fotogrāmatu Picture Happy ar savu dēliņu, izdomāju, kāpēc arī man tādu neuztaisīt kā pārsteigumu manējiem, jo citādi bildes taustāmā formātā kā nav, tā nav?!

 

Tā kā Picture Happy fotogrāmatām ir noteikts formāts, bija jāsāk ar bilžu atlasi, kas kā beigās izrādās ir grūtākais pašā procesā, vismaz man tā tagad šķiet. Tad nu "raku" augšā visas bildes, kas pieejamas manās mājās- gan datorā glabātās, gan CD sarakstītās, gan USB flashos sarakstītās. Uhhh un ahhh- tas tiešām ir kalns ar bildēm un jāatzīstas, ka ar bilžu atlasi vien cīnījos 3 vakarus, tā kā tā nemaz nav joka lieta apkopot albumu par 3 gadiem!

 

Kad nu biju atlasījusi 150 bildes, likās, būs gana. Bet ar to jau viss tikai sākās, jo man nebija īstas vīzijas, kā tas viss varētu izskatīties kopā manā fotogrāmatā. Nolēmu- fotogrāmatu piedāvājumu nedaudz atlikšu, tagad svarīgāk ir atlasīt tieši bildes, ko likšu iekšā.

Man patika, ka picturehappy.lv ir pavisam vienkārša bilžu ielādēšana.

 

Un kas vēl ir ļoti liels pluss- pie bildēm parādās informācija, vai bildes ir pietiekamā lielumā, t.i., vai varēsi no tām izveidot kvalitatīvas fotogrāfijas, fotogrāmatas, kalendārus, kanvas vai citas personīgas dāvanas. Beigu beigās izrādījās, ka daļa no manām bildēm nav derīgas, jo ir par mazu, tāpēc vienmēr iesaku saglabāt arī bildes oriģinālā formātā ne tikai mazā formātā ikdienas lietošanai :) Tātad izejmateriāls Fotogrāmatai man ir 139 bildes, ko mēģināšu pārvērst skaistā fotogrāmatā!

Vairāku vakaru darbs paveikts!

 

Vai Tu esi veidojusi fotogrāmatu? Kā Tev veicās?

01. Dec 2010, 21:13

Man personīgi vislabāk patīk, ja vienā lapā ir viena bilde - ļoti efektīgi! Maksimums vienā lapā esmu likusi 4 bildes, jo citādi sanāk ļoti mazi attēli. Manuprāt, lai fotogrāmata izskatītos izteiksmīga, katru lapu nevajadzētu pārsātināt ar daudziem attēliem. Savu kāzu albumu tieši tā arī veidoju - katrā lapā viens foto - sanāk kā grāmata ar lieliem attēliem 😀
P.S. Fotogrāmatā var pievienot līdz ~ 70 lapām.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 01. Dec 2010, 15:07

more, ir, ir vērts! tagad plānojam vīratēvam dāvanu!

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 01. Dec 2010, 15:07

rolly, no 32 bildem tacu redzet neko nevar, ne 😃? Vai ari man bus dikti milzigs albums ar lielam bildem 😃

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 01. Dec 2010, 14:07

Ohoo- 600 bildes?! Tas ir kkas! Cik tad tur ir lapas? Man pašreiz izskatās, ka būs tās 20 lapas..

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 01. Dec 2010, 13:32

Ahā, zinu, ka ar nākamo fotogrāmatu daudz ko darīšu citādāk, bet pirmie kucēni jau vienmēr jāslīcina 😀

01. Dec 2010, 13:13

Piekrītu Kristīnei par bilžu atlasi - mans tagadējais projekts ir fotogrāmatas izveide par meitiņas pirmo gadu. Bildes ir tiešām ļoti daudz, un vēl grūtāk izvēlēties labākās. Esmu uztaisījusi mūsu kāzu fotogrāmatu ar baltiem rakstainiem vākiem, lielām bildēm un biezām lapām. Krāšņi! Uz Ziemassvētkiem esmu pasūtījusi meitiņas kristību fotogrāmatu krustvecākiem un vecvecākiem.
Ko iesaku no savas pieredzes - ir rūpīgi jāpārdomā izvēlēto bilžu izvietojums fotogrāmatā, jo pēc tam ir ļooti ierobežotas iespējas ko mainīt un variēt. Bet kopumā esmu ļoti apmierināta ar Picture Happy pakalpojumiem un kvalitāti! Lai viņiem veicas! 😀