FOTOREPORTĀŽA: hendlinga nodarbība kopā ar fizioterapeiti Kristīni Baranovu

05. Feb 2011, 16:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Hendlings nav tikai kaut kas īpašs, ko veic vienu vai divas reizes nedēļā. Tas ir mūsu roku prasmīgs darbs, kas atklājas diendienā, katrā darbībā. Kādi ir fizioterapeitu ieteikumi?

  • Bērns jau kopš pirmajām dzīvības dienām jāattīsta simetriski. Biežākā vecāku kļūda ir simetrijas neievērošana. Veļot bērnu, jāskatās, vai tiek aktivizētas abas ķermeņa puses. Nedrīkst pieļaut, ka viena ķermeņa puse bērniņam ir aktīvāka, nekā otra. Tāpēc, mainot autiņbiksītes vai ģērbjot zīdaini, jāpievērš uzmanība, vai abas zīdaiņa ķermeņa puses aktivizētas vienādi.

 

  • Bērnu nevajadzētu celt un ņemt aiz padusītēm. Cilāšanai uz rokām kalpo atsevišķi paņēmieni. Piemēram, zīdaini paceļ un noliek caur sānu stāvokli, pieturot galviņu, jo tad viņam ir vieglāk līdzsvaroti apjaust savu ķermeni. Pirms paņemt bērnu uz rokām, viņš no muguras pozīcijas jāapveļ uz sāniņiem, vecākam pieturot savu roku aiz bērna pleciņiem pie galvas un ar otru roku saturot mazuļa rokas kopā, sakārtojot viņu uz vidus līniju un uzveļot uz savām rokām.

 

  • Nesot un turot bērnu uz rokām jāievēro pats galvenais princips – pozai jābūt simetriskai un jāfiksē bērna galviņa stabilā pozīcijā. Vecākiem nevajadzētu šūpot mazuli vaļīgās rokās. Svarīgi, lai bērns vecāku rokās justos stabili un droši. Rociņām jābūt stāvoklī uz priekšu, bet kājiņām pēc iespējas brīvām – tā, lai mazulim netiktu traucēta kustību attīstība.

 

  • Ģērbšanā izmanto velšanas kustības. Bērnam apģērbs jāuzvelk uzmanīgi, veļot viņu no vienas uz otru pusi, vienlaikus drēbītes it kā uzrullējot uz ķermeņa. Maziem bērniem ļoti nepatīk, ja apģērbs tiek vilkts pāri galvai. Hendlings māca, ka krekliņš pāri galvai jāuzvelk no aizmugures uz priekšu, lai neskartu mazuļa sejiņu. Drēbes nedrīkst ierobežot bērna kustības!

 

  • Nodarbojoties ar bērnu, vecākiem jānodibina acu kontakts un jāseko, lai mazulis pats aktīvi līdzdarbojas visām ikdienišķajām norisēm. Ievērojot šos vienkāršos pamatprincipus, tiek ieliktas pamatiemaņas bērna brīvai un līdzsvarotai fiziskai, kā arī garīgai attīstībai!

 {smallpic:1}

 {smallpic:2}

 {smallpic:3}

 {smallpic:4}

 {smallpic:5}

 {smallpic:6}

 {smallpic:7}

 {smallpic:8}

 {smallpic:9}

 {smallpic:10}

 {smallpic:11}

 {smallpic:12}

 {smallpic:13}

 {smallpic:14}

 {smallpic:15}

 {smallpic:16}

 {smallpic:17}

 {smallpic:18}

 {smallpic:19}

 {smallpic:20}

 {smallpic:21}

 {smallpic:22}

Tiekamies jūlijā Māmiņu Klubā  hendlinga nodarbībās!

 

Maksa par nodarbību- 10Ls neatkarīgi no tā, vai nāc viena vai kopā ar partneri

Nodarbības laiks: 20.jūlijs no plkst.12:00 līdz 14:00

Nodarbības notiek Māmiņu Klubā Vīlandes ielā 1 (ieeja no Elizabetes ielas)

 

Māmiņu Klubu Baltijas valstīs atbalsta autiņbiksītes HUGGIES®!

 

5

Piesakies, aizpildot anketu!